Hill Athens: Εκεί που η πιο όμορφη θέα στην Ακρόπολη συναντά την υψηλή γαστρονομία
Βρεθήκαμε στο Hill Athens κι απολαύσαμε μια fine dining πανδαισία με γεύσεις που βρίσκουν έμπνευση στην ελληνική κουζίνα, υπό τη θέα της φωτισμένης Ακρόπολης.

Βρεθήκαμε στο Hill Athens κι απολαύσαμε μια fine dining πανδαισία με γεύσεις που βρίσκουν έμπνευση στην ελληνική κουζίνα, υπό τη θέα της φωτισμένης Ακρόπολης.
Υπάρχουν γεύματα που τα ξεχνάς την ίδια στιγμή που αφήνεις το μαχαιροπίρουνο στο πιάτο, και υπάρχουν εκείνα που γίνονται εμπειρία, ανάμνηση, ιστορία που αφηγείσαι και ξαναφτιάχνεις στο μυαλό σου σαν αγαπημένη ταινία. Στο Θησείο, εκεί που η πόλη ανασαίνει διαφορετικά και η Ακρόπολη στέκει απέναντι σαν φιλόξενος θεατής, το Hill Athens Rooftop Restaurant σου υπόσχεται το δεύτερο είδος γεύματος: ένα fine dining δείπνο που έχει την προσοχή στη λεπτομέρεια ως αρχή και το υψηλό γούστο ως φιλοσοφία.
Δεν αρκεί απλώς να φτάσεις εδώ· πρέπει να το επιτρέψεις στον εαυτό σου. Να αφεθείς. Να αφήσεις πίσω το άγχος της ημέρας, τη βιασύνη και τον θόρυβο της πόλης και να ακολουθήσεις τον ρυθμό που υπαγορεύει ο χώρος: αργός, ιεροτελεστικός, απολαυστικός. Η θέα παίζει τον ρόλο της: η φωτισμένη Ακρόπολη, τα αναμμένα φώτα της πόλης που τρεμοπαίζουν σαν κεριά, η αίσθηση πως βρίσκεσαι στην καρδιά της Αθήνας αλλά ταυτόχρονα αποκομμένος από αυτήν. Και έπειτα, έρχεται το φαγητό.
Fine dining δε σημαίνει απαραίτητα περίπλοκες, εξεζητημένες γεύσεις που παλεύεις να αποκρυπτογραφήσεις. Σημαίνει υλικά που μιλούν καθαρά, τεχνικές που αναδεικνύουν την ουσία τους, πιάτα που σχεδιάστηκαν για να εντυπωσιάσουν, αλλά και να ικανοποιήσουν. Η κουζίνα του Hill Athens ισορροπεί ανάμεσα στη δημιουργικότητα και τον σεβασμό στην πρώτη ύλη, ανάμεσα στη μοντέρνα αισθητική και την κλασική γευστική αρμονία. Κάθε μπουκιά έχει λόγο ύπαρξης, κάθε πιάτο έχει αφήγηση.
Στην καρδιά αυτής της φιλοσοφίας βρίσκεται η σύγχρονη ελληνική κουζίνα, αποτυπωμένη με σαφήνεια και έμπνευση στο μενού που σχεδίασε ο βραβευμένος chef Δημήτρης Δημητριάδης και φέρνει στη ζωή, με μαεστρία και πάθος, ο chef Γιώργος Νεστορίδης μαζί με την ομάδα του. Οι γεύσεις που φτάνουν στο τραπέζι σου είναι αποτέλεσμα προσεκτικά επιλεγμένων πρώτων υλών, προϊόντων μικρών Ελλήνων παραγωγών που κρύβουν μέσα τους την παράδοση και τη φρεσκάδα της ελληνικής γης. Από τα αρτύματα και τα βότανα μέχρι τις εκλεκτές πρωτεΐνες και τα εποχιακά λαχανικά, κάθε υλικό συνδέεται με μια ιστορία, έναν τόπο, μια φιλοσοφία γεύσης που τιμά την αυθεντικότητα χωρίς να φοβάται τη δημιουργική εξέλιξη.
Κι ύστερα, το service. Αυτό το αόρατο αλλά πανταχού παρόν στοιχείο που καθορίζει μια εμπειρία fine dining περισσότερο απ’ ό,τι θα ήθελαν να παραδεχτούν οι πιο ρομαντικοί καλοφαγάδες. Το προσωπικό εδώ δε σε εξυπηρετεί απλώς – σε καθοδηγεί, σε διαβάζει, καταλαβαίνει πότε να παρέμβει και πότε να σε αφήσει να απολαύσεις τη στιγμή σου. Δεν υπάρχει βιασύνη, δεν υπάρχει αμηχανία. Μόνο ένας χορός από κινήσεις που συντονίζονται άψογα, υπηρετώντας έναν και μόνο σκοπό: να σε κάνουν να νιώσεις πως, για λίγες ώρες, βρίσκεσαι σε ένα σύμπαν όπου η απόλαυση έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο.
Η κάβα του Hill Athens σε επιμέλεια Γιώργου Σπύρου αποτελεί έναν μικρό θησαυρό για τους λάτρεις του κρασιού, φιλοξενώντας μια εντυπωσιακή συλλογή από ετικέτες του ελληνικού αμπελώνα, οινοποιήματα που αναδεικνύουν τον πλούτο και τη διαφορετικότητα των terroirs της χώρας μας. Παράλληλα, επιλεγμένες διεθνείς ετικέτες συμπληρώνουν τη λίστα, προσφέροντας μια πολυδιάστατη γευστική περιπλάνηση στον παγκόσμιο οινικό χάρτη. Είτε συνοδεύοντας τα εκλεπτυσμένα πιάτα του εστιατορίου, είτε ως πρωταγωνιστές σε ένα οινο-γαστρονομικό ταξίδι με τη συντροφιά εκλεκτών ελληνικών τυριών και αλλαντικών, τα κρασιά της Hill Athens υπόσχονται να ικανοποιήσουν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.
Ξεκινήσαμε με το χειροποίητο ψωμί με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο (3€) και τη σαλάτα Baby Gem (15€) με baby gem, ψητά μπρόκολα, dressing βασιλικού, κουκουνάρι, αχλάδι και μυζήθρα Κεφαλονιάς. Δροσερή και γευστικά ισορροπημένη έμοιαζε ιδανική εναρκτήρια επιλογή πριν περάσουμε στη μπάφα μαρινέ (15€) που θα ενθουσιάσει τους λάτρεις των ωμών ψαροφαγικών επιλογών. Ζωμός πορτοκάλι, μανταρίνι, δυόσμος και καπνιστή μαγιονέζα δημιούργησαν ένα εξαίσιο πιάτο που κονταροχτυπήθηκε για την πρωτιά στο βάθρο με τα αγαπημένα μας. Η σούπα ημέρας (10€) με χέλι ήταν βάλσαμο. Πηχτή και βελουτέ ξύπνησε μνήμες από την οικειότητα των οικογενειακών δείπνων με αγαπημένα μας πρόσωπα.
Δεν ήταν δυνατόν να αρνηθούμε την πρόσκληση να δοκιμάσουμε τις γαρίδες Κόκκινης Κοιλάδος (19€) με λάιμ λωτό και πίκλα φινόκιο που ήταν εξαιρετικά νόστιμες φέρνοντας την άνοιξη στο πιάτο και στον ουρανίσκο μας. Το βιολογικό χοιρινό (22€) από τη Φάρμα Χαρτάκη με ψητό λάχανο και σάλτσα με κόκκινο λαχάνο ήταν ολόσωστα ψημένο κι έξτρα μυρωδάτο όπως και το αρνί φρικασέ (22€) μια fine dining ωδή στο παραδοσιακό ελληνικό πιάτο που έχει αφήσει εποχή στις εγχώριες κουζίνες.
Το λαυράκι σωτέ (24€) με σάλτσα bianco και πατάτα ήταν επίσης γευστικότατο με θαυμαστή ισορροπία υλικών και μας προετοίμασε κατάλληλα για την γλυκιά πανδαισία που ακολούθησε με το προφιτερόλ (9€) το cheesecake (8,5€) και την τάρτα λεμόνι (8,5€) με ψητή κρέμα αμυγδάλου και τραγανά μαρεγκάκια.
Για ένα πλήρες γεύμα με ποτήρι κρασί υπολογίζεις περί τα 45-50€ το άτομο.