Πέθανε ο «Στρατηγός» του ελληνικού ποδοσφαίρου Μίμης Δομάζος
Θλίψη στον φίλαθλο κόσμο σκόρπισε η είδηση του θανάτου του Μίμη Δομάζου ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών.
Θλίψη στον φίλαθλο κόσμο σκόρπισε η είδηση του θανάτου του Μίμη Δομάζου ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών.
Ο Μίμης Δομάζος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών κι ενώ νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός λόγω ανακοπής που υπέστη την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου. Ο «Στρατηγός» του ελληνικού ποδοσφαίρου άφησε φτωχότερο τον αθλητισμό της χώρας μας σκορπίζοντας τη θλίψη στους Έλληνες φιλάθλους και δη σε αυτούς του Παναθηναϊκού με τη φανέλα του οποίου μεγαλούργησε εντός των γηπέδων.
Ο Μίμης Δομάζος, γεννημένος στις 22 Ιανουαρίου 1942, υπήρξε ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ και της Εθνικής Ελλάδας, αγωνιζόμενος στη θέση του επιθετικού μέσου. Θεωρείται από όλο τον φίλαθλο κόσμο ως ένας από τους κορυφαίους Έλληνες ποδοσφαιριστές όλων των εποχών που πάτησαν χορτάρι στα γήπεδα της χώρας.
Ο Δομάζος αγωνίστηκε στον Παναθηναϊκό από το 1959 έως το 1978 και υπήρξε αρχηγός της ομάδας που έφτασε στον τελικό του Γουέμπλεϊ το 1971, αντιμετωπίζοντας τον Άγιαξ σε μια αξέχαστη βραδιά του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Κατά τη διάρκεια της καριέρας του στον Παναθηναϊκό, κατέκτησε συνολικά 13 τίτλους, ενώ ήταν αρχηγός της ομάδας για περίπου 15 χρόνια. Από το 1978 έως το 1980, αγωνίστηκε στην ΑΕΚ, με την οποία κατέκτησε ένα πρωτάθλημα κι αγαπήθηκε πολύ από τους κιτρινόμαυρους. Το 1980 επέστρεψε στον Παναθηναϊκό, επιθυμώντας να ολοκληρώσει την καριέρα του με τη φανέλα της ομάδας.
Συνολικά, έχει καταγράψει 536 συμμετοχές στο πρωτάθλημα με τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ, κατέχοντας την πρώτη θέση όλων των εποχών σε παρουσίες. Παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει πάνω από 30 χρόνια, παραμένει στην κορυφή του σχετικού πίνακα.
Με την Εθνική Ελλάδας φόρεσε τη φανέλα 50 φορές, σημειώνοντας τέσσερα γκολ, ενώ υπήρξε αρχηγός της για αρκετά χρόνια.
Το 2003 αναδείχθηκε δεύτερος καλύτερος Έλληνας ποδοσφαιριστής σε ψηφοφορία της ΕΠΟ, στο πλαίσιο του εορτασμού για τα 50 χρόνια της UEFA. Επιπλέον, το 2021 συμπεριλήφθηκε από τη Διεθνή Ομοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου (IFFHS) στην καλύτερη ενδεκάδα όλων των εποχών του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Επίσης, ήταν ανάμεσα στους τελευταίους λαμπαδηδρόμους που μετέφεραν τη φλόγα στο Ολυμπιακό Στάδιο, κατά την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 στην Αθήνα.