Ποιες χώρες έχουν γυναίκες με μεγαλύτερα στήθη και πού βρίσκεται η Ελλάδα;
Χρήσιμος χάρτης δείχνει αναλυτικά τι μέγεθος στήθους έχουν οι γυναίκες κάθε χώρας και πλέον όλα μπαίνουν σε μια τάξη.
Χρήσιμος χάρτης δείχνει αναλυτικά τι μέγεθος στήθους έχουν οι γυναίκες κάθε χώρας και πλέον όλα μπαίνουν σε μια τάξη.
Αναρωτήθηκες ποτέ ποια χώρα έχει γυναίκες με τα μεγαλύτερα στήθη; Μην αναρωτιέσαι άλλο, η επιστήμη και η στατιστική έδωσαν απάντηση και σε αυτό το φλέγον ζήτημα.
Σύμφωνα με δεδομένα από πολλαπλές μικρές μελέτες που ανασκοπήθηκαν από τον οργανισμό World Population Review, τα μεγαλύτερα γυναικεία στήθη… βρίσκονται στη Νορβηγία, αλλά από γυναίκες με Δείκτη Μάζας Σώματος (BMI) 26,2, που σημαίνει ότι κατατάσσονται στην κατηγορία του υπέρβαρου (BMI 25 έως 29,9) και είναι πάνω από το εύρος που θεωρείται υγιές (BMI 18,5 έως 24,9).
Παρόλα αυτά, είχαν μεγαλύτερο μέγεθος στήθους από τις γυναίκες στις ΗΠΑ, οι οποίες είχαν BMI 29, και στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου το BMI ήταν 27,1 — και τα δύο υψηλότερα.
Οι ερευνητές υπέθεσαν ότι αυτή η διαφορά μπορεί να οφείλεται στη γενετική, καθώς οι γυναίκες στη Νορβηγία φαίνεται να έχουν γενετική προδιάθεση για μεγαλύτερο μέγεθος στήθους.
Για τη σύγκριση, όλα τα μεγέθη στηθόδεσμου μετατράπηκαν στο αμερικανικό σύστημα, το οποίο χρησιμοποιεί τα γράμματα από A έως H.
Διαπιστώθηκε επίσης ότι οι χώρες με υψηλότερο Δείκτη Μάζας Σώματος (BMI) τείνουν να έχουν και μεγαλύτερο μέσο μέγεθος στήθους.
Σύμφωνα με τα δεδομένα για τις χώρες με τα μεγαλύτερα μέσα μεγέθη στήθους και BMI, οι ΗΠΑ κατέχουν την πρώτη θέση, ακολουθούμενες από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Βενεζουέλα και την Κολομβία.
Οι ΗΠΑ είχαν BMI 29, λίγο κάτω από το επίπεδο της παχυσαρκίας (30 έως 34,9), ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο είχε BMI 27,1, η Βενεζουέλα 26,9 και η Κολομβία 26,7.
Και η Ελλάδα μας; Σύμφωνα με τον χάρτη που θα βρεις εδώ, η χώρα μας κατατάσσεται στην 3η κατηγορία (A-B) με Δείκτη Μάζας Σώματος στις γυναίκες το 26,9.
Στην άλλη άκρη της κλίμακας, οι 23 χώρες με τα μικρότερα μεγέθη στηθόδεσμου ήταν: η Ινδία, το Πακιστάν, το Μεξικό, το Ιράν, η Νότια Αφρική, η Ιταλία, η Αλγερία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, η Σαουδική Αραβία, η Μαδαγασκάρη, το Καζακστάν, η Σομαλία, ο Ισημερινός, η Κούβα, η Πορτογαλία, το Τουρκμενιστάν, η Λιβύη, η Παραγουάη, η Μολδαβία, η Κύπρος, το Μπελίζ και η περιοχή της Γροιλανδίας.
Η μελέτη δεν περιλάμβανε όλες τις χώρες του κόσμου.