Πού να καλοφάς στο Ναύπλιο;
Ξεκινήσαμε πεινασμένοι για το Ναύπλιο και κάναμε μια περιποιημένη φαγητοβόλτα που θα θυμόμαστε καιρό σε μια από τις ομορφότερες πόλεις της χώρας.
Ξεκινήσαμε πεινασμένοι για το Ναύπλιο και κάναμε μια περιποιημένη φαγητοβόλτα που θα θυμόμαστε καιρό σε μια από τις ομορφότερες πόλεις της χώρας.
Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε εκφράσει δίχως φόβο αλλά με πολύ πάθος την αγάπη μας για το Ναύπλιο, που δικαίως συγκαταλέγεται στις ομορφότερες πόλεις της χώρας. Ιδανική για σαββατοκύριακες ή πολυήμερες εκδρομές κι αποδράσεις η αργολική πόλη έχει μπόλικες ομορφιές που θα θέλξουν και τον πλέον δύστροπο ταξιδιώτη της παρέας. Πέρα από το Μπούρτζι, το Παλαμήδι, την Ακροναυπλιά και την πεντάμορφη Παλιά Πόλη το Ναύπλιο θα σε αποζημιώσει και με το παραπάνω και με τις γαστρονομικές του επιλογές που θα ικανοποιήσουν από τον πιο μερακλή μέχρι και τον πιο εξεζητημένο ουρανίσκο.
Mέντα
25ης Μαρτίου 9, τηλ.: 2752 099088
Από τα πιο εκλεπτυσμένα και όμορφα wine bar εστιατόρια της Πελοποννήσου, η Μέντα ξεχωρίζει ως ένα από τα αγαπημένα μας στέκια στο Ναύπλιο. Το καλοκαίρι, αξίζει να απομακρυνθείς λίγο από την παλιά πόλη για να απολαύσεις την υπέροχη αυλή της, ενώ τον χειμώνα, ο ζεστός και φιλόξενος εσωτερικός της χώρος δημιουργεί την ιδανική ατμόσφαιρα. Εδώ μπορείς να δοκιμάσεις ξεχωριστούς μεζέδες, όπως baby πατάτες με σουτζούκι, σπαράγγια, αυγά, γραβιέρα Τραχειάς και λάδι τρούφας, μπρουσκέτες αγκινάρας με κατίκι Δομοκού, αρνίσια φιλετάκια σωτέ με πουρέ μελιτζάνας, ψητή γλυκοπατάτα και σάλτσα κύμινου, μπουγιουρντί με Σφέλλα Πελοποννήσου, καθώς και γαρίδες με Μεταξά, τζίντζερ, καπνιστή πάπρικα και λάιμ. Ο λογαριασμός με κρασί δεν θα ξεπεράσει τα 17€ ανά άτομο.
Kollegas
Σταϊκοπούλου 32, τηλ.:2752 022299
Το Kollegas άνοιξε πολύ πρόσφατα κι αποτελεί μια εξαιρετική γαστρονομική πρόταση που αναδεικνύει τη friendship cuisine, προσφέροντας έναν προσεκτικά ισορροπημένο κατάλογο με επιλογές από κρέας και ψάρι. Μην παραλείψεις να δοκιμάσεις το χταποδάκι σκορδάτο με λάιμ και τζίντζερ, σερβιρισμένο πάνω σε πουρέ φάβας, καθώς και το μοναδικό μαστιχάτο σαγανάκι γαρίδας. Εξίσου εξαιρετικά είναι τα ζουμερά σουτζουκάκια στη σχάρα και το πεντανόστιμο κοντοσούβλι, που θα ενθουσιάσουν κάθε λάτρη της μερακλίδικης κουζίνας. Ο λογαριασμός κυμαίνεται στα 15-18€ ανά άτομο, ενώ στο τέλος θα απολαύσεις ένα γλυκό ως κερασμένο κλείσιμο της εμπειρίας.
Το όμορφο ταβερνάκι
Κωτσοπούλου 1, τηλ.: 2752 025944
Το όμορφο ταβερνάκι είναι ακριβώς αυτό που περιγράφει η ονομασία. Ένας μικρός χώρος με ύφος παλιάς ταβέρνας , όμορφα διακοσμημένο με ρετρό ξύλινα στοιχεία από το πρόσφατο παρελθόν. Άνοιξε το 1997 και συνεχίζει μέχρι σήμερα με το ίδιο κέφι και μεράκι να προσφέρει νόστιμα μαγειρεμένα πιάτα δίνοντας τη δέουσα στις πρώτες ύλες. Εδώ το μενού είναι αγνό, παραδοσιακό και άκρως ταβερνίσιο με το πικάντικο μοσχαρίσιο λουκάνικο, το τυροπιτάρι, το μπουγιουρντί, το χοιρινό κότσι, το κοκκινιστό οσομπούκο με σπαγκέτι και τα σουτζουκάκια σμυρνέϊκα να κλέβουν την παράσταση. Ο λογαριασμός στα 20€ το άτομο με κρασάκι.
La Gratella
Bασιλίσσης Όλγας, τηλ.: 2752 028350
Οι λάτρεις της ιταλικής κουζίνας θα βρουν τον παράδεισό τους στο La Gratella το οποίο είναι φίσκα ανεξαρτήτως εποχής. Το χειμώνα ο κόσμος γεμίζει το εσωτερικό του καταστήματος που παραπέμπει σε παραδοσιακή trattoria και το καλοκαίρι πιάνει θέση στα τραπεζάκια του πεζόδρομου της Βασιλίσσης Όλγας.
Από τις ξυλοφουρνιστές του πίτσες επιβάλλεται να δοκιμάσεις την Il bastardo με σάλτσα ντομάτας, mozzarella fior di latte, σαλάμι ventricina, burrata, βασιλικό και μέλι ενώ όσοι αγαπούν τα ζυμαρικά πρέπει να δώσουν μια ευκαιρία στα Paccheri με λουκάνικο norcia, provola affumicata, κρέμα μαύρης τρούφας, μανιτάρια porcini, pecorino Romano και δενδρολίβανο και δεν θα χάσουν. Οι κρεατολάγνοι ας πάνε στην επιλογή του φιλέτου πάπιας με πουρέ γλυκοπατάτας και θα μας θυμηθούν. Μαζί με ποτήρι κρασί ο λογαριασμός στα 25-30€ το άτομο.
Νούλης
Μουτσουρίδου 22, τηλ.: 2752 025541
Ο Νούλης, ένα από τα πιο παραδοσιακά μεζεδοπωλεία, βρίσκεται στην αρχή της Παλιάς Πόλης και προσφέρει μαμαδίσιους μεζέδες και πεντανόστιμα μαγειρευτά που βάζει τέλος στο δίλημμα κρέας ή ψάρι αφού οι καλοφαγάδες χωράνε στο μαγαζί του.
Μην παραλείψεις να δοκιμάσεις τη σπεσιαλιτέ του, το φλαμπέ σαγανάκι, τους λαχανοντολμάδες, τον μπεκρή μεζέ, το αρνάκι με αγκινάρες και τις γαρίδες ναπολεόν με σκόρδο στον ατμό. Στο τέλος, κράτα χώρο για το πουμέκι Αργολίδας, την παραδοσιακή γαλατόπιτα της περιοχής. Ο λογαριασμός κυμαίνεται στα 17-20€ ανά άτομο, περιλαμβάνοντας και κρασί.
Βασίλης
Σταϊκοπούλου 22-24, παλιά πόλη, τηλ.: 27520 25334
Στην πολυσύχναστη Σταϊκοπούλου, γνωστή για τα μαγειρεία και τις τουριστικές ταβέρνες της, ο Βασίλης από το 1989 όταν και πρωτοάνοιξε ξεχωρίζει με την πεντανόστιμη σπιτική κουζίνα του. Οι σπεσιαλιτέ του περιλαμβάνουν κουνέλι στιφάδο, μπουρέκι μελιτζάνας, αρνί φρικασέ, μοσχαράκι ψητό στην κατσαρόλα, αρνάκι λεμονάτο, λαχταριστά λαδερά και φρέσκο ψάρι τους καλοκαιρινούς μήνες. Όλα αυτά συνοδεύονται ιδανικά με γλυκόπιοτο κρασί ή ουζάκι, με τον λογαριασμό να κυμαίνεται περίπου στα 20€ ανά άτομο. Όταν ο καιρός το επιτρέπει, στήνει τραπεζάκια έξω στο όμορφο πλακόστρωτο, προσφέροντας ακόμα πιο απολαυστική ατμόσφαιρα.