Oι πιο badass γυναικείοι χαρακτήρες της μικρής οθόνης

Από την απόλυτη πριγκίπισσα του πολέμου Ζίνα, μέχρι την Καλίσι του Game of Thrones κι από την Jessica Jones μέχρι την Rosa Dias αυτές είναι οι πιο badass γυναίκες της τηλεόρασης.

Oι πιο badass γυναικείοι χαρακτήρες της μικρής οθόνης

Έχουμε συνηθίσει δυστυχώς να ταυτίζουμε τους badass χαρακτήρες της μικρής οθόνης μόνο με ανδρικούς τηλεοπτικούς ρόλους κι αυτό θα ήταν καλό να σταματήσει να συμβαίνει κάποια στιγμή. Άλλωστε, δεν είναι ένας ούτε δύο οι εμβληματικοί γυναικείοι χαρακτήρες που έχουμε λατρέψει στην τηλεόραση για αυτό κι εμείς στρέφουμε την κάμερα σε εμάς για να στα πούμε ένα χεράκι.

Buffy Summers – Buffy the Vampire Slayer

Η Buffy είναι το απόλυτο παράδειγμα μιας ηρωίδας που πολεμά υπερφυσικά τέρατα, ενώ παράλληλα διαχειρίζεται τις προκλήσεις της εφηβείας. Ισχυρή, θαρραλέα, άκρως ευλύγιστη και σπαζοκόκακαλη αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση ως προς την αφοσίωσή της στην προστασία του κόσμου από τα βαμπίρια. H Σάρα Μισέλ Γκέλαρ σε έναν ρόλο ζωής σημάδεψε μια ολόκληρη γενιά οπαδών αφού σφάγιασε μιλιούνια από βαμπίρ τα οποία στο άκουσμά της και μόνο εξαϋλώνονταν.

Kαλίσι (Daenerys Targaryen) – Game of Thrones

Η "Μητέρα των Δράκων" μετατρέπεται από μία νεαρή και αδύναμη κοπέλα σε μία από τις πιο επιβλητικές και δυναμικές φιγούρες της σειράς, διεκδικώντας τον θρόνο της με τη δύναμη και τη φωτιά των δράκων της. Η Καλίσι έμελλε να αφήσει ανεξίτηλο το σημάδι της στην τηλεοπτική ποπ κουλτούρα υπογράφοντας έναν από τους πιο αρχετυπικούς γυναικείους badass ρόλους στην ιστορία της. Δεν μπλέκεις γενικά γιατί αν μπλέξεις θα σε βρουν καψαλισμένο ή αποκεφαλισμένο.

Jessica Jones – Jessica Jones

Η Jessica Jones είναι ένας εμβληματικός χαρακτήρας από το σύμπαν της Marvel, που απέκτησε μεγάλη δημοτικότητα μέσα από την τηλεοπτική σειρά Jessica Jones του Netflix. Ενσαρκωμένη από την ηθοποιό Κρίστεν Ρίτερ, η Jessica είναι πρώην υπερήρωας και νυν ιδιωτική ντετέκτιβ, με έναν σκοτεινό και σκληρό χαρακτήρα. Η σειρά ξεχώρισε για τη ρεαλιστική και ανθρώπινη απεικόνιση της Jessica, η οποία παλεύει με ψυχολογικά τραύματα και προσωπικούς δαίμονες, σπέρνοντας τον φόβο και τον τρόμο σε όποιον τόλμησε να σταθεί απέναντί της.

Villanelle – Killing Eve

Η Villanelle, κεντρική φιγούρα στη σειρά Killing Eve, είναι ένας από τους πιο αξιομνημόνευτους τηλεοπτικούς χαρακτήρες της εποχής μας. Υποδυόμενη από την εξαιρετική Τζόντι Κόμερ, η Villanelle είναι μια χαρισματική, αδίστακτη και ψυχοπαθής επαγγελματίας δολοφόνος, με ιδιαίτερο γούστο στη μόδα και τη ζωή. Το ψυχολογικό προφίλ της και η αμφιλεγόμενη ηθική της δημιουργούν μια ενδιαφέρουσα δυναμική με την Eve Polastri (Σάντρα Ο), την πράκτορα που την κυνηγά, αλλά και την εμμονική τους σχέση. Η σειρά άφησε εποχή με τη μοναδική ισορροπία μεταξύ σασπένς και μαύρου χιούμορ, καθώς και την ανατροπή των παραδοσιακών ρόλων φύλου και εξουσίας. Η Villanelle έγινε σύμβολο του αντισυμβατικού και του ακαταμάχητου κακού, φτιάχνοντας έναν villain χαρακτήρα που ποτέ δεν θα ξεπεράσουμε.

Elektra Natchios – Daredevil

Υποδυόμενη από την Έλοντι Γιουνγκ, η Elektra είναι μια θανατηφόρα πολεμίστρια, με καταγωγή από μια αριστοκρατική ελληνική οικογένεια, που την λάτρεψαν οι fans της Marvel χάρη στη σκοτεινή προσωπικότητα και γεμάτη αντιφάσεις προσωπικότητά της. Η Elektra είναι δυναμική και μοιραία γοητευτική δίνοντας ένα έξτρα ατού στη σειρά η οποία αγγίζει θέματα εκδίκησης, εξιλέωσης και προσωπικών θυσιών, καθιστώντας τον ρόλο της αξέχαστο. Η Elektra πρωτοστάτησε σε κάποιες από τις πιο εντυπωσιακές σκηνές δράσης του μαρβελικού σύμπαντος με επικά ξυλοφορτώματα σε όποιον βρέθηκε μπροστά της κι είχε δόλιο σκοπό.

Χena – Xena: Warrior Princess

Η Ζίνα είναι μια θρυλική πολεμίστρια που γυρίζει τον κόσμο πολεμώντας για δικαιοσύνη κι αν δεν το γνωρίζεις ήδη αυτό, τότε μάλλον δεν μεγάλωσες στα τιμημένα ελληνικά 90s που όλοι περιμέναν πώς και πώς να εμφανιστεί η αμαζόνα Λούσι Λόουλες μαζί με τη Γαβριέλα και να πάρει φαλάγγι κάθε πιθανό κι απίθανο εχθρό. Η δύναμή της στη μάχη, το ατακαδόρικο χιούμορ και το σαρδόνιο βλέμμα της, την καθιστούν έναν από τους πιο αναγνωρίσιμους badass γυναικείους χαρακτήρες στην τηλεόραση.

Rosa Diaz – Brooklyn Nine-Nine

Η Rosa Diaz, από τη δημοφιλή κωμική σειρά Brooklyn Nine-Nine, είναι ένας χαρακτήρας που αγαπήσαμε ιδιαίτερα χάρη στις θανατηφόρες ατάκες της, τον πιο badass πεθαίνεις χαρακτήρα της και την αμίμητη αίσθηση του χιούμορ. Η Rosa την οποία υποδύθηκε η Στέφανι Μπεατρίζ είναι ντετέκτιβ στο 99ο Αστυνομικό Τμήμα της Νέας Υόρκης, γνωστή για την ατρόμητη στάση της, τον αυστηρό της χαρακτήρα και –τα πολλά λόγια είναι φτώχεια- στάση της. Σαν σωστή κόρη του θεού Ντάνι Τρέγιο δεν φοβάται να σαπακιάσει κάθε πιθανό κι απίθανο δημόσιο κίνδυνο.

Jemma Teller – Sons of Anarchy

Η Jemma Teller Morrow, από τη δραματική σειρά Sons of Anarchy, είναι μια από τις πιο εμβληματικές γυναικείες φιγούρες που είδαμε ποτέ στην τηλεόραση. Η Jemma την οποία υποδύθηκε η Kέιτι Σιγκάλ ( τη θρυλική πρωταγωνίστρια του Παντρεμένοι με παιδιά)είναι η μητέρα του Jax Teller και η σύζυγος του αρχηγού της λέσχης μηχανόβιων SAMCRO. Δυναμική, αδίστακτη, ηθικά αμφίσημη και ακραία  προστατευτική απέναντι στην οικογένειά της, η Jemma είναι η καρδιά της λέσχης. Με τις πράξεις της, να είναι πολλές φορές χειριστικές, κρύβοντας συγχρόνως σκοτεινά κίνητρα, η Jemma αγωνίζεται να διατηρήσει την ισχύ της, σκιαγραφώντας έναν μισητό ρόλο που τερμάτισε το badass-ομετρο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v