4 απολαυστικές κατασκοπικές σειρές για να δεις στο Ertflix

Πράκτορες, συνωμοσίες, μυστικά και ψέματα, σε τέσσερις απολαυστικές σειρές με κατασκόπους διαθέσιμες δωρεάν στο Ertflix.

4 απολαυστικές κατασκοπικές σειρές για να δεις στο Ertflix

Αν και συχνά κατηγοριοποιείται μαζί με το αστυνομικό, το κατασκοπικό είδος είναι –αν μας ρωτάς– απείρως συναρπαστικότερο, καθότι κατά κανόνα αφορά την μεγαλύτερη εικόνα και όχι απλά έναν κατά συρροή δολοφόνο που πονοκεφαλιάζει ένα ξεχασμένο αστυνομικό τμήμα κάπου στα βάθη της βρετανικής επαρχίας. Οι κατασκοπικές ιστορίες εμπλέκουν ολόκληρες χώρες, γεωστρατηγικές, παγκόσμιες συνωμοσίες, σαφώς πιο ενδιαφέροντα μυστικά και πολύ πιο περίτεχνα ψέματα –συν την ΜΙ5, που είναι πάντα η πιο βρετανικά κουλ απ’ όλες τις μυστικές υπηρεσίες. Ή αυτό, ή διαβάζαμε πολύ Τζον Λε Καρέ μεγαλώνοντας. Όπως και να ‘χει, εσύ αυτές τις τέσσερις κατασκοπικές σειρές στο Ertflix πρέπει να τις δεις.

The Little Drummer Girl (Η μικρή τυμπανίστρια)

Μίνι σειρά 8 επεισοδίων, βασισμένη στο ομώνυμο λογοτεχνικό αριστούργημα του Τζον Λε Καρέ, που την ξέρεις –κι ας μην την έχεις δει– από τα πολύκροτα γυρίσματα στην Ακρόπολη. Και ναι, οι σκηνές με φόντο τον φωτισμένο Παρθενώνα είναι τόσο φαντασμαγορικές όσο φαντάζεσαι. Όπως διαβάζουμε στην περιγραφή της σειράς στο Ertflix, πρόκειται για «μια παθιασμένη ιστορία αγάπης και ένα βαθιά συναρπαστικό θρίλερ. Τόσο τολμηρό σήμερα, όσο και όταν κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το βιβλίο, απεικονίζει έναν κόσμο, στον οποίο οι γραμμές μεταξύ ήρωα και κακού, μεταξύ αγάπης και μίσους, παραμένουν ρευστές». Σκηνοθετεί ο μέγας Παρκ Τσαν Γουκ (των Old Boy και The Handmaid) και πρωταγωνιστούν οι Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ, Φλώρενς Πίου, Ντάνιελ Λίτμαν.

The Hour (Η Ώρα)

Ένα θρίλερ κατασκοπείας στην Αγγλία της εποχής του Ψυχρού Πολέμου, που επικεντρώνεται σε έναν δημοσιογράφο, έναν παραγωγό και έναν παρουσιαστή, και αφορά ένα ερευνητικό ειδησεογραφικό πρόγραμμα το οποίο ξεκινά από την συνέντευξη ενός Αιγύπτιου διπλωμάτη, και παίρνει επεισόδιο το επεισόδιο εντελώς απροσδόκητη τροπή. Δύο σαιζόν των έξι επεισοδίων η καθεμία, που βλέπονται απνευστί. Πρωταγωνιστούν οι Ρομόλα Γκαράι, Μπεν Γουίσοου, Ντόμινικ Γουέστ, Άννα Τσένσελορ, Τζόσουα ΜακΓκουάιρ, Λάιζα Γκρίνγουντ, Οόνα Τσάπλιν, Άντον Λέσερ, Πίτερ Καπάλντι.

Killing Eve

Η σειρά που υπογράφει η δημιουργός της Fleabag δεν έχει καμία σχέση με τα κατασκοπικά θρίλερ που έχεις συνηθίσει. Βασισμένη στα βιβλία του Λιούκ Τζένινγκς, έχει για πρωταγωνίστριες μια αξιωματικό ασφαλείας της MI5 την οποία υποδύεται η Σάντρα Ο, και μία δαιμόνια πληρωμένη δολοφόνο (την Τζόντι Κόμερ) που δρα για λογαριασμό ενός σκιώδη, παγκόσμιου οργανισμού. Η ιστορία ξεκινά όπως φαντάζεσαι, με την πρώτη να ερευνά και να προσπαθεί να εντοπίσει την δεύτερη. Γρήγορα όμως παίρνει τροπή που δεν περιμένεις, εστιάζοντας στη μεταξύ τους σχέση και στους χαρακτήρες που έχουν περισσότερα κοινά απ’ όσα διακρίνονται με την πρώτη ματιά. Απολαυστικοί συμπρωταγωνιστές η θεάρα Φιόνα Σο, και οι Κιμ Μπόντνια, Όουεν ΜακΝτόνελ, Σιν Ντιλάνεϊ. Τέσσερις σαιζόν (που θα μπορούσαν να είναι τρεις, αλλά χαλάλι τους) των οκτώ συναρπαστικών επεισοδίων η καθεμία.

Διαβάστε περισσότερα - Το Killing Eve θα σε κρατήσει κολλημένο/η στο Ertflix 

Ακυβέρνητες Πολιτείες

Όταν ο Στρατής Τσίρκας έγραφε για πράκτορες και κατασκόπους στη Μέση Ανατολή την εποχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, και ο Ροβήρος Μανθούλης μετέφερε το έργο σε σειρά για λογαριασμό της ΕΡΤ, στην MI6 πίναν’ ακόμα χλιαρό τσάι. Ναι εντάξει, πλάκα κάνουμε. Ωστόσο αυτό εδώ το διαμαντάκι από το χρονοντούλαπο της ΕΡΤ, με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Χωραφά, που προβαλλόταν στις τηλεοράσεις το μακρινό 1985, αξίζει να το δεις, αν μη τι άλλο για τη βουτιά στη νοσταλγία –ειδικά αν έχεις διαβάσει και τα βιβλία. Αποτελείται από 14 επεισόδια, όλα διαθέσιμα στο Ertflix.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v