Οι κωμικές σειρές που είναι αφρόλουτρο για το μυαλό σου

Τα Φιλαράκια, το How I met your mother, και όλες εκείνες οι σειρές που βλέπουμε και ξαναβλέπουμε όταν θέλουμε απλά κάτι να χαζέψουμε.

Οι κωμικές σειρές που είναι αφρόλουτρο για το μυαλό σου

Είναι κι εκείνες οι φορές που δεν θέλεις να προβληματιστείς άλλο, ούτε να συγκινηθείς, ούτε να εκτιμήσεις την καλλιτεχνική αξία της σειράς που βλέπεις. Θέλεις να βάλεις κάτι να παίζει και να χαζέψεις, να φύγει από το μυαλό σου όλη η σκοτούρα της καθημερινότητας, να δεις μια σειρά που θα σε τυλίξει σαν απαλή κουβερτούλα ένα φθινοπωρινό απόγευμα. Για όλες εκείνες τις φορές, υπάρχουν πάντα οι παρακάτω σειρές.

Τα Φιλαράκια

Όσα χρόνια και αν περάσουν, ο Τζόι, ο Τσάντλερ, η Μόνικα, η Φοίβη, ο Ρος και η Ρέιτσελ καθισμένοι στον αγαπημένο τους καναπέ στο αγαπημένο τους café θα έχουν πάντα κάτι από κυριακάτικο μεσημέρι αλλοτινών, πιο εύκολων χρόνων. Και γι’ αυτό, πάντα θα τους αγαπάμε. Τα βρίσκεις σταθερά διαθέσιμα στο Netflix.

How I Met your Mother

Η έτερη παρέα των σούπερ σταρ sitcom, ο Τεντ, ο Μάρσαλ, η Ρόμπιν, ο Μπάρνι, η Λίλι και η Τρέισι έχουν τις δικές τους περιπέτειες, τις δικές τους ιστορίες και τα δικά τους ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που σε κάνουν να τους αγαπάς σαν να ήταν η παρέα σου. Δεν έγιναν τυχαία η πιο αγαπητή κομεντί σειρά των 00s. Τους συναντάς στο Disney+.

Brooklyn Nine-Nine

Το Brooklyn Nine-Nine συνδυάζει κωμωδία και αστυνομική δράση, ακολουθώντας τις περιπέτειες ενός τμήματος αστυνομίας στη Νέα Υόρκη. Οι χαρακτήρες του, όπως ο Τζέικ Περάλτα και η Άμυ Σαντιάγο, προσφέρουν αστείρευτο γέλιο με τις αστείες τους αλληλεπιδράσεις. Το βρίσκεις στο Netflix.

Grace and Frankie

Δύο γυναίκες που ανακαλύπτουν ότι οι σύζυγοί τους είναι ομοφυλόφιλοι και αποφασίζουν να δημιουργήσουν μια νέα ζωή μαζί. Τρελή χημεία μεταξύ των δύο πρωταγωνιστριών, Τζέιν Φόντα και Λίλι Τόμλιν, και σπαρταριστό σενάριο, κάνουν τη σειρά το τέλειο εγκεφαλικό αφρόλουτρο. Διαθέσιμο στο Netflix.

The Good Place

Κι αν υπήρχε μετά θάνατον ζωή; Κι αν ο παράδεισος… δεν ήταν ακριβώς αυτό που περιμένεις; Η πρωταγωνίστριά μας, η Έλενορ, συνειδητοποιεί ότι έχει μπει κατά λάθος στον Καλό Τόπο μετά τον θάνατό της, ενώ η θέση της θα έπρεπε να βρίσκεται πρώτο καζάνι κόλαση. Αυτό που ακολουθεί, είναι μια απολαυστική κωμωδία τρελών καταστάσεων, που διαδέχονται η μια την άλλη. Κι αυτό στο Netflix.

Abbott Elementary

Στον δρόμο του να γίνει κλασικό, αυτό εδώ είναι ένα sitcom που διαδραματίζεται σε ένα δημόσιο σχολείο της Φιλαδέλφειας, ακολουθώντας τους δασκάλους και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν καθημερινά. Με έξυπνες ατάκες και ζωντανούς χαρακτήρες, η σειρά προσφέρει μια ανανεωτική ματιά στην εκπαιδευτική πραγματικότητα, γεμάτη γέλιο και συγκίνηση. Η χημεία μεταξύ των δασκάλων είναι ακαταμάχητη και οι καταστάσεις που βιώνουν καθημερινά είναι αναγνωρίσιμες ειδικά αν είσαι άνθρωπος του χώρου –ή έχεις βρεθεί ποτέ σε σχολείο. Πάτα play στο Disney+.

The Office

Η σειρά που γέννησε περισσότερα ιντερνετικά meme από κάθε άλλη μας μεταφέρει στο γραφείο της Dunder Mifflin, όπου οι καθημερινές περιπέτειες των υπαλλήλων προσφέρουν αστείρευτο γέλιο και εξίσου αστείρευτη ταύτιση. Με τον Μάικλ Σκοτ στο τιμόνι, οι αστείες καταστάσεις και οι μοναδικοί χαρακτήρες καθιστούν την σειρά μια από τις πιο αγαπημένες όλων των εποχών. Η τεκμηρίωση του mockumentary στυλ της προσθέτει μια επιπλέον διάσταση στην κωμωδία, κάνοντάς την ιδανική για απανωτές επαναλήψεις. Την βλέπεις ξανά και ξανά στο Netflix.

What We Do in the Shadows

Άλλο ένα mockumentary, αυτή τη φορά με πρωταγωνιστές μια παρέα βρικολάκων που ζουν στη σύγχρονη Νέα Υόρκη. Τρία υπεραιωνόβια βαμπίρ, και ένα… ενεργειακό, που θα σου θυμίσει σίγουρα κάποιον από τη δουλειά σου, προσπαθούν να προσαρμοστούν στις σύγχρονες κοινωνικές συνθήκες και χαρίζουν απλόχερο γέλιο. Ειδικά στην πρώτη σαιζόν, οι αναφορές σε άλλες γνωστές ταινίες, βιβλία και σειρές με βαμπίρ είναι βούτυρο στο ψωμάκι κάθε φαν του είδους. Δεν χρειάζεται, όμως, να είσαι τέτοιος/α για να εκτιμήσεις τα αστεία και τις απανωτές ανατροπές στην πλοκή που κάνουν τη σειρά –κατά την ταπεινή μας άποψη– την πιο αστεία όλων των εποχών. Τη βλέπεις στο Amazon Prime.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v