Πώς να μην αργείς επιτέλους στα ραντεβού σου
Έχεις βαρεθεί να ακούς από φίλους και γνωστούς ότι τους στήνεις συνέχεια στα ραντεβού σας; Ήρθε επιτέλους η ώρα να πάρεις την εκδίκησή σου.
Έχεις βαρεθεί να ακούς από φίλους και γνωστούς ότι τους στήνεις συνέχεια στα ραντεβού σας; Ήρθε επιτέλους η ώρα να πάρεις την εκδίκησή σου.
Αναρωτιέσαι συχνά πυκνά τι στο καλό συμβαίνει και αργείς στα ραντεβού σου; Προσπαθείς να είσαι στην ώρα σου για να μην σε πιάνουν στο στόμα τους οι κακές γλώσσες μα σπάνια τα καταφέρνεις; Θες να έρθει επιτέλους η στιγμή που θα φτάσεις την ακριβή ώρα του ραντεβού σου στο σημείο συνάντησης; Σταμάτα να κοιτάς αγχωμέν@ το ρόλοι σου και τσέκαρε όλες εκείνες τις χρήσιμες συμβουλές που αλιεύσαμε για πάρτη σου, ώστε να μην αργοπορήσεις ποτέ ξανά στις συναντήσεις σου.
Βάλε ρεαλιστικούς στόχους για τον χρόνο σου
Μην υπερεκτιμάς τον χρόνο σου: Υπολόγισε πόσο πραγματικά χρειάζεσαι για κάθε δραστηριότητα. Για παράδειγμα, αν λες «σε 5 λεπτά ετοιμάζομαι» αλλά χρειάζεσαι 15, προσπάθησε να καταλάβεις τις ανάγκες σου και να προσαρμόσεις αναλόγως το πρόγραμμά σου.
Πρόσθεσε 10-15 λεπτά περιθώριο: Πάντα να υπολογίζεις ένα έξτρα χρονικό περιθώριο για απρόοπτα, όπως κυκλοφοριακή κίνηση ή μικρές καθυστερήσεις που σε όλους μπορούν να συμβούν.
Ετοίμασε τα πάντα από την προηγούμενη μέρα
Ρούχα και προσωπικά αντικείμενα: Βρες τι θα φορέσεις και άφησέ το έτοιμο από το προηγούμενο βράδυ. Έτσι δεν θα χάσεις χρόνο να αποφασίζεις τελευταία στιγμή.
Σακίδια και τσάντες: Φρόντισε να έχεις μαζέψει όλα όσα χρειάζεσαι. Έτσι αποφεύγεις την πίεση της στιγμής να ψάχνεις κλειδιά, ταπεράκια, γυαλιά ηλίου, κινητά και πορτοφόλια.
Χρησιμοποίησε την τεχνολογία για υπενθυμίσεις
Ξυπνητήρι και ειδοποιήσεις: Βάλε ειδοποιήσεις στο κινητό σου όχι μόνο για την ώρα του ραντεβού, αλλά και για το πότε πρέπει να φύγεις.
Αξιοποίησε χάρτες: Έλεγξε τη διαδρομή και την κίνηση μέσω εφαρμογών όπως Google Maps ή Waze, ώστε να αποφύγεις περιττές καθυστερήσεις.
Μάθε να λες «όχι» σε πολλές δεσμεύσεις
Μην υπερφορτώνεις το πρόγραμμά σου: Όταν έχεις πολλές υποχρεώσεις, είναι πιο εύκολο να αργήσεις. Προσπάθησε να μην κανονίζεις ραντεβού πολύ κοντά το ένα στο άλλο.
Δώσε προτεραιότητα: Εστίασε στα πιο σημαντικά ραντεβού και φρόντισε να τους αφιερώσεις τον απαραίτητο χρόνο.
Ξύπνα νωρίτερα για να αποφύγεις το άγχος
Δώσε χρόνο στον εαυτό σου το πρωί: Το να έχεις λίγο επιπλέον χρόνο για να πιείς έναν καφέ ή να ετοιμαστείς χαλαρά, θα ελαχιστοποιήσει τις πιθανότητες να αργήσεις.
Παράλληλα αντί να αφήνεις πολλά πράγματα για το πρωί, ολοκλήρωσε όσα περισσότερα μπορείς από την προηγούμενη μέρα.
Υπολόγισε σωστά τη διαδρομή σου
Πάντα να ελέγχεις την κίνηση ή τον καιρό, ώστε να προσαρμόσεις την αναχώρησή σου. Αντίστοιχα επίλεξε τη σωστή ώρα αναχώρησης: Προτίμησε να φύγεις λίγα λεπτά νωρίτερα. Είναι προτιμότερο να περιμένεις λίγο στον προορισμό σου, παρά να φτάσεις αργοπορημένος.
Δούλεψε με την ψυχολογία σου
Αντιμετώπισε την αίσθηση του «έχω χρόνο»: Συχνά καθυστερούμε επειδή νιώθουμε πως προλαβαίνουμε τα πάντα. Αν νιώθεις έτσι, προσπάθησε να παρακολουθείς την ώρα συχνά και να έχεις στο μυαλό σου την ακριβή ώρα που πρέπει να φύγεις. Έπειτα, κάνε την έγκαιρη άφιξη συνήθεια: Όσο περισσότερο το εξασκείς, τόσο πιο εύκολο θα γίνει.
Αν κάτι πάει στραβά, ενημέρωσε άμεσα
Επικοινώνησε αν καθυστερείς: Αν καταλάβεις ότι θα αργήσεις, φρόντισε να ενημερώσεις εγκαίρως. Αυτό δείχνει σεβασμό προς τον άλλο και μειώνει την ένταση.
Αναζήτησε λύσεις: Αν δεις ότι καθυστερείς συστηματικά, επανεξέτασε τις συνήθειές σου και δοκίμασε νέες τεχνικές οργάνωσης.