Πώς να πιάσεις φιλίες με συναδέλφους χωρίς να τους φρικάρεις

Γνώρισες ποτέ ένα άτομο που πιστεύεις ότι θα ήταν κουλ αν δεν τα λέγατε μονάχα στο πλαίσιο της δουλειάς; Λυπούμαστε. Αλλά ορίστε ένας οδηγός με τι να (μην) κάνεις.

 

Πώς να πιάσεις φιλίες με συναδέλφους χωρίς να τους φρικάρεις

Κάποιες φορές μπορεί να έχεις την φαεινή ιδέα να προτείνεις σε έναν συνάδελφό σου να κάνετε κάτι μετά την δουλειά. Ίσως σκέφτηκες ότι τα λέτε ωραία στο γραφείο και ότι θα μπορούσατε να τα πείτε καλύτερα και κάπου που να μην σας στραβοκοιτάνε αν κάνετε μακρόσυρτα διαλείμματα για κουτσομπολιό.

Κάποιες φορές νιώθεις ένα ωραίο βάιμπ, ότι θα μπορούσατε να γίνετε φίλοι με αυτό το άτομο.

Και σχεδόν ποτέ δεν λειτουργεί. Υπάρχουν τέσσερις κατηγορίες συναδέλφων όταν τους ζητήσεις να βγείτε για ποτό μετά το γραφείο:
Α) Αυτοί που θα σε στείλουν στο HR για σεξουαλική παρενόχληση
Β) Αυτοί που θα σε κοιτάξουν λες και τους πρότεινεις να συμμετέχουν σε τελετουργικό με ανθρωποθυσία
Γ) Αυτοί που θα δεχτούν με χαρά και όταν καθίσετε για ποτό θα σου μιλήσουν οι ίδιοι για ανθρωποθυσία
Δ) Μια τελευταία, φευγαλέα σε βαθμό να είναι θρυλική, μερίδα συναδέλφων που είμαστε σίγουροι ότι θα είναι κουλ – αλλά πού είναι;

Αυτό λοιπόν είναι ένα κείμενο που θα προσπαθήσουμε να δώσουμε συμβουλές αν δεν πήρες το μάθημά σου από άλλα αποτυχημένα ποτάκια-μετά-το-γραφείο. ΠΡΟΣΟΧΗ, δεν λέμε ότι θα έχουν επιτυχία και είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα κάνουν τα πράγματα πιο αμήχανα, αλλά τουλάχιστον οι συνάδελφοί σου ΔΕΝ θα νομίζουν ότι θες να τους δολοφονήσεις.

*Μόλις κάνεις την πρόταση για ποτό, πες επίσης αρκετά πιο δυνατά “ΚΑΙ ΕΝΝΟΩ ΣΑΝ ΦΙΛΟΙ”.

*Εναλλακτικά, πες εξίσου δυνατά “ΔΕΝ ΕΝΝΟΩ ΓΚΟΜΕΝΙΚΑ!”

*Στείλε στο εταιρικό mail του συναδέλφου σου ΕΠΕΙΓΟΝ!! και μετά απλά ένα λινκ από το καφέ που άνοιξε πιο κάτω, με μοναδική λεζάντα “para poly emeis fasi”.

*Εκεί που τα λέτε αθώα και προφέσιοναλ στο διάδρομο ή στο μπαλκόνι, γύρνα και πες “Σκέφτομαι πολύ συχνά τον θάνατο τελευταία και θέλω να μιλήσω σε κάποιον, ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ΘΑΡΡΩ, ΟΧΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ”.

*Ξεκίνα να βγάζεις παρατσούκλια για όλους, όχι μόνο για τον συνάδελφο που συμπαθείς, επειδή αυτό μπορεί να παρεξηγηθεί. Αντιθέτως, κάνε το αμέσως λιγότερο παρεξηγήσιμο πράγμα: Βγάλε άσχημα παρατσούκλια για όλους, ώστε το παρατσούκλι του νέου σου φίλου να ξεχωρίζει σαν το ένα ποτήρι γάλα στο γραφείο που δεν έχει μύγες (δεν δούλευε η κανονική αναλογία που πάει αντίστροφα, συγγνώμη).

*Άρχισε να κλείνεις το μάτι και γενικότερα να συμπεριφέρεσαι λες και εσύ και ο νέος σου πιθανός φίλος έχετε ένα μυστικό. Αυτό μπορεί να ακούγεται τρομακτικό, αλλά αν το καλοσκεφτείς δεν είναι, μιας και μοιράζεστε το μυστικό. Και επίσης δεν υπάρχει καν μυστικό. Ακόμα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v