Πού τρώμε και πού τα πίνουμε κοντά στη Στέγη;

Μετά την παράσταση ή την προβολή, σεργιανίζουμε στα πέριξ τη Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση και έχουμε πολλά να πιούμε και να φάμε.

Πού τρώμε και πού τα πίνουμε κοντά στη Στέγη;

Ατμοσφαιρικά μπαράκια, all day café με ωραίο φαγητό, καφενεία και πιτσαρίες ιστορικές σκορπίζονται στα στενάκια που πλαισιώνουν την Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών και μας δίνουν αφορμές για να συνεχίσει η βραδιά όπως πρέπει αντί να τραβηχτούμε κέντρο.

Λάλος

Ευρυδάμαντος 19, τηλ.: 21 0937 3987

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Lalos (@lalosathens)


Η μέρα εδώ ξεκινά ωραία και χαλαρά με specialty καφεδάκια και μπραντς (σημείωσε το το lalo-breakfast με χωριάτικο λουκάνικο, φασόλια, αυγό μάτι και ένα σοκολατένιο muffin) και συνεχίζει εξίσου όμορφα με ποτά, μπίρες από μικρές ελληνικές ζυθοποιίες, αποστάγματα και κρασιά, αλλά και signature cocktails, όπως το Fresh Garden με τζιν, αγγούρι, πράσινο μήλο, λεμόνι και ginger beer. Η ατμόσφαιρα με τα νέον μωβ φώτα πίσω από τη μπάρα δίνει έξτρα πόντους στο χαλαρό πίνειν. Το απλό ποτό στα 7€, τα κοκτέιλ στα 9€.

Naif

Λεοντίου 10, τηλ.:21 0933 4946

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Athfoodies (@athfoodies)


Έδωσε νέα πνοή στη γειτονιά πίσω από τη Στέγη όταν πρωτοάνοιξε προ τετραετίας και παραμένει μια κοντινή και φουλ ευχάριστη επιλογή, ένα all day cafe bar restaurant που εκπληρώνει σωστά κάθε λέξη του χαρακτηρισμού του. Ωραίο μπραντς με αυγουλάκια σε διάφορες εκδοχές, καλός specialty καφές για να ανοίξει το μάτι, νόστιμα πιάτα για γεύμα όπως το μπέργκερ γαλοπούλας ή το δικό τους παστίτσιο και ωραία κοκτέιλ για να πιείς το βράδυ. Σημείωσε το Gummy Bear με βερμούτ και bitter lemon και την δροσερή Paloma. Οι τιμές τους από 9€.

Ciao Italia

Λ. Συγγρού 133, τηλ: 2109374543

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by CiaoItalia (@ciaoitaliagr)


Σε έπιασε μια λιγούρα για σπιτική πίτσα όμως όλα τα μαγαζιά τριγύρω είναι κλειστά; Είτε βγαίνεις από τη Στέγη είτε βγαίνεις γενικά, το Ciao είναι εδώ και δεκαετίες ένα καταφύγιο για ξενύχτηδες και όχι μόνο. Hit του καταλόγου αποτελούν η Pizza Capricioza και η κλασσική «4 τυριά», ενώ εξίσου λαχταριστές είναι και οι μακαρονάδες του με αποκορύφωμα την καρμπονάρα. Θες γλυκό; Τότε το γεμιστό κρουασάν με σοκολάτα (λευκή και μαύρη) είναι κάτι σαν τον Παράδεισο. Λογαριασμός στα 12-15€ το άτομο, με κρασί.

Καλαμακερί

Λεοντίου 11, τηλ: 21 0922 9550

Μιας και πιάσαμε το φαγητό, λίγα στενά παραπέρα από τη Στέγη, η Καλαμακερί είναι ένα ωραιότατο ψητοπωλείο, με εσωτερικό διάκοσμο που θυμίζει το σπίτι του παππού, το οποίο σερβίρει σπιτικά εδέσματα και ποιοτικά κρέατα ψημένα στα κάρβουνα. Μπριζολάκια τραγανά, σπαλομπριζόλες ψημένες άριστα, μπιφτέκια, κοτόπουλο σε μερίδα ή καλαμάκι και νοστιμότατα ορεκτικά όπως χειροποίητη μελιτζανοσαλάτα και τζατζίκι εγγυώνται πως από εδώ δε θα φύγεις πεινασμένος. Λογαριασμός στα 12-15€ το άτομο, με ωραίο κρασί Τυρνάβου.

Καφφενείον Ο Πέλοπς

Χελντράιχ 7, τηλ: 21 1115 7077


Σε ένα δρομάκι στο Δουργούτι, ο Πέλοπς είναι ένα παραδοσιακό… μοντέρνο καφενείο της γειτονιάς, το οποίο ανοίγει από νωρίς το πρωί για ελληνικό καφεδάκι αλλά και φρέντο και συνεχίζει τα μεσημέρια με μεζεδάκια και ποικιλίες που φέρνουν τις παρέες κοντά. Εδώ θα δοκιμάσεις ωραία φάβα, γίγαντες, φέτα με σουσάμι και μέλι, μαραθόπιτα, αλλά και σκουμπρί καπνιστό, γαύρο μαρινάτο, σουτζουκάκια, σπετζοφάι και κοτόπουλο λεμονάτο με δενδρολίβανο και θα συνοδεύσεις με εκλεκτά τσίπουρα και ούζα. Φτιάχνει και ωραία χειροποίητα γλυκά, ενώ ο λογαριασμός δεν ξεπερνά τα 15€ το άτομο, με κρασί.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v