Σε αυτά τα νέα μπαρ αξίζει να πιείς το ποτό σου

Νέα, ωραία, πολυσυλλεκτικά και ό,τι πρέπει για να ξορκίσεις την μιζέρια της επιστροφής, αυτά τα μπαρ άνοιξαν πρόσφατα και σε περιμένουν.

Σε αυτά τα νέα μπαρ αξίζει να πιείς το ποτό σου

Κρασί on tap και παράξενα κοκτέιλ στα Εξάρχεια, «μαρτυρικές» οινικές απολαύσεις στον Νέο Κόσμο, μπιστρό για απεριτίβο, και κάπως έτσι η επιστροφή από τις διακοπές γίνεται – ας πούμε – πιο αναίμακτη.

Από τα Εξάρχεια μέχρι τον Νέο Κόσμο, πιάνουμε θέση σε street bars, κλασικά ποτάδικα και wine bar που άνοιξαν τους τελευταίους μήνες και διεκδικούν με αξιώσεις μέρος από τις νύχτες και τις μέρες σου.

Steez

Θεμιστοκλέους 84, Εξάρχεια, τηλ: δεν έχει, στείλ’τους DM


Η Θεμιστοκλέους είναι αναμφίβολα μια από τις αγαπημένες «μπαρ-οδούς» της πόλης, και το Steez ήρθε για να εμπλουτίσει την φάση, με τον εναλλακτικό, street style χαρακτήρα του. Ανοίγει από το απόγευμα και σερβίρει εποχικά signature κοκτέιλ, τα οποία αλλάζουν συχνά, ενώ παίζει «μαύρες μουσικές» και διοργανώνει λάιβ που θα ακούσεις και ροκ ή post punk μουσικές. Δοκίμασε το Shawn of the Dead (ταινιάρα) ήτοι το Zombie τους, με μπλεντ από 5 ρούμια, φρέσκο πορτοκάλι, λάιμ και cordial passion-αχλάδι, και τη δική τους Paloma με τεκίλα, μείγμα σύκου-ζάχαρης-Μαλαγουζιάς, φρέσκο γκρέιπφρουτ, σόδα και αποξηραμένο Αρσενικό Νάξου. Οι τιμές τους από 8€.

Ham on Rye

Κλεισόβης 12, Εξάρχεια, τηλ: 210 3806681

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Ham_On_Rye (@ham_on_rye_athens)


Στο νέο μπαρ στον πεζόδρομο της Κλεισόβης κοντά στην πλατεία Κάνιγγος, θα βρεις πληθώρα ετικετών από spirits για κάθε ουρανίσκο, με αρκετές ψαγμένες επιλογές σε ουίσκι και τεκίλα, αλλά και signature κοκτέιλ από κλασικές συνταγές με ιδιαίτερα twists. Για παράδειγμα, το Manhattan εδώ το φτιάχνουν με Rye whiskey, Sweet vermouth και Angostura bitters, ενώ το Pendennis Club με London dry gin, Apricot brandy, χυμό λεμονιού Peychads bitter και Angostura bitters. Αν θες να τσιμπολογήσεις κατιτίς έχει και μερικές επιλογές σε σνακ, όπως σαλάτα με παξιμάδι χαρουπιού, σάντουιτς με παστράμι και επιλογές αλλαντικών και τυριών που ταιριάζουν όμορφα με τα spirits. Το απλό ποτό στα 7€, τα κοκτέιλ από 9€. 

Walk In

Μαυρομιχάλη 56, Εξάρχεια, τηλ: 21 0364 2121

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Walk In (@walkin.athens)


Ο νέος all day χώρος της ομάδας πίσω από το Line, έχει τις industrial πινελιές του προκατόχου του, ανοίγει από νωρίς για καφέ και παραμένει ανοικτός ως αργά, για καλοφτιαγμένα signature κοκτέιλ, όπως το Gin Fizz με ροδάκινο και καρύδα ή το Walk In’s Gimlet με τεκίλα, μεσκάλ, κουμ κουάτ και μάνγκο. Θες να δοκιμάσεις κάτι διαφορετικό; Έχει και κρασί on tap, σε ενδιαφέρουσες γεύσεις με την πρώτη ύλη να περιλαμβάνει (πέρα από σταφύλι) και φρέσκα φρούτα, αλλά και μια IPA χωρίς αλκοόλ, με κομπούτσα, καραμέλα και κάρδαμο. Ενδιαφέρον. Τιμές από 8€ για τα κοκτέιλ και από 6,50€ το κρασί και 5€ η μπίρα.

Nastro

Πολυκλείτου 15, Κέντρο, τηλ: 21 0325 3868

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by @nastro_aperitivo


Σε έναν ήσυχο πεζόδρομο του Κέντρου, το Nastro εμπνέεται από την ιταλική παράδοση του απεριτίβο και σερβίρει ιδιαίτερα κοκτέιλ καμωμένα με μεράκι και zero waste φιλοσοφία. Στον κατάλογο θα βρεις επιλογές όπως το Arancione Negroni με τεκίλα mezcal αρωματισμένη με nibs cacao bio, Vermouth Bianco, Bitters, Bitter σοκολάτα, αλάτι και αέρα από μοτσαρέλλα και πεπόνι και το Grape sour, με Grappa ginestro, Savoia aperitivo orancio, ζύμωση από κουμκουάτ με τόνικ, φρέσκο χυμό λεμονιού, κρόκο Κοζάνης και τόνκα. Τα απολαμβάνεις στον πεζόδρομο, αλλά και στην φιλόξενη μπάρα ή στο πριβέ πατάρι του, συνοδεία ωραίων μουσικών που παίζουν σε χαμηλή ένταση. Ετοιμάζει και συνοδευτικά cicchetti (κάτι σαν ιταλικά tapas) για τσιμπολόγημα. Το απλό ποτό στα 8€, τα κοκτέιλ από 10€. 

DiLien

Στουρνάρη 43, Εξάρχεια, τηλ: 210 3803968

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Di lien (@dilien_ath)


Στην «γειτονιά» της Στουρνάρη, το DiLien είναι ένα νέο και ωραίο ολοήμερο καφέ μπαρ και μπιστρό, με χαλαρή ατμόσφαιρα, ιδανικό για να πιείς το ποτό σου μετά το θέατρο ή να δοκιμάσεις ένα ωραίο κρασί, συνοδεία μουσικών σε χαμηλή ένταση που αγαπούν την funk και την soul. Η μπάρα του ετοιμάζει επίσης ωραιότατα κλασικά αλλά και πειραγμένα κοκτέιλ, από τα οποία ξεχωρίζουν το αρωματικό Negroni, η καλοφτιαγμένη Paloma και το δροσερό του Daquiri. Το DiLien αγαπά και τις εγχώριες craft μπίρες, όπως η Jasmine και η Argos Lager. Το απλό ποτό στα 7€, τα κοκτέιλ από 8€.

Επτά Μάρτυρες

Μεναίχμου 3Β, Νέος Κόσμος, τηλ: δεν έχει, στείλε μήνυμα

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by epta martyres (@eptamartyres.athens)


Το νέο wine bar του Νέου Κόσμου αγαπά το κρασί και ο κόσμος το αγαπά εξίσου αν κρίνουμε από τον χαμό που κάνει τους τελευταίους μήνες. Στα λιγοστά του τραπέζια αλλά και στην φιλική, εσωτερική του μπάρα, θα δοκιμάσεις περισσότερες από εκατό ετικέτες κρασιών από τον εγχώριο και διεθνή αμπελώνα, με τη λίστα σε ποτήρι να ανανεώνεται συχνά. Οι μουσικές καλύπτουν κάθε γούστο, από ’60s-’70s ροκ, σε ’70s-’80s boogie disco, αλλά και ηλεκτρονική όσο περνά η ώρα και οι τανίνες «δουλεύουν» στη διάθεση. Στον κατάλογο θα βρεις και αρκετές επιλογές σε μεζέ κατά την βολιώτικη παράδοση. Το ποτήρι κρασί από 5€. 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v