Διατροφικοί συνδυασμοί για μέγιστα οφέλη στην υγεία σου

Συνδυασμοί τροφών που μας κάνουν καλό, αναδεικνύοντας η μία τα θρεπτικά συστατικά της άλλης.

Διατροφικοί συνδυασμοί για μέγιστα οφέλη στην υγεία σου

Οι σωστοί διατροφικοί συνδυασμοί προσφέρουν πολλαπλά οφέλη για την υγεία: όχι μόνο βοηθούν στην απορρόφηση θρεπτικών συστατικών αλλά και στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού, της καρδιαγγειακής υγείας και άλλων σωματικών λειτουργιών.

Δες παρακάτω μερικούς για να δοκιμάσεις από σήμερα κιόλας.

Ντομάτα με ελαιόλαδο μοσχοβολάει ντάκο

Οι ντομάτες είναι πλούσιες σε λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που βοηθά στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών. Όταν συνδυάζεται με το ελαιόλαδο, η απορρόφηση του λυκοπενίου βελτιώνεται.

Κουρκουμάς με μαύρο πιπέρι κι ας καίει

Ο κουρκουμάς περιέχει κουρκουμίνη, μια αντιφλεγμονώδη ουσία με πολλαπλά οφέλη για την υγεία. Το μαύρο πιπέρι περιέχει πιπερίνη, η οποία αυξάνει την απορρόφηση της κουρκουμίνης, ενισχύοντας την ανοσοποιητική  και αντιφλεγμονώδη δράση της.

Ψάρι με λεμόνι (στο μπαλκόνι)

Τα λιπαρά ψάρια όπως ο σολομός και η σαρδέλα είναι πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία προστατεύουν την καρδιά και τον εγκέφαλο. Ο χυμός λεμονιού, πλούσιος σε βιταμίνη C, ενισχύει την απορρόφηση των μετάλλων από τα ψάρια, όπως το σίδηρο και το ασβέστιο.

Σπανάκι με αυγά για γερά οστά

Το σπανάκι είναι πλούσιο σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά, ενώ τα αυγά περιέχουν καλά λιπαρά που βοηθούν στην απορρόφηση των λιποδιαλυτών βιταμινών του σπανακιού, όπως η βιταμίνη, ενισχύοντας την υγεία των οστών και του ανοσοποιητικού.

Γιαούρτι με μούρα για καλύτερη πέψη

Το γιαούρτι παρέχει προβιοτικά, τα οποία είναι ευεργετικά για την υγεία του εντέρου. Τα μούρα από την άλλη, είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες, οι οποίες βελτιώνουν την πέψη. Μαζί, βοηθούν στην ενίσχυση της πεπτικής υγείας και στη μείωση της φλεγμονής.

Μαύρη σοκολάτα με αμύγδαλα – κολασμένος συνδυασμός!

Η μαύρη σοκολάτα είναι πλούσια σε φλαβονοειδή που βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος και την καρδιαγγειακή υγεία. Τα αμύγδαλα, από την άλλη, περιέχουν υγιή λιπαρά που βελτιώνουν την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών της σοκολάτας, κάνοντάς τα έναν ιδανικό συνδυασμό για την καρδιά.

Μήλο με φυστικοβούτυρο

Τα μήλα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά, ενώ το φυστικοβούτυρο παρέχει πρωτεΐνη και καλά λιπαρά. Ο συνδυασμός αυτός βοηθά στη σταθεροποίηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα και προσφέρει μια υγιεινή πηγή ενέργειας.

Κόκκινο κρέας με σκόρδο

Το κόκκινο κρέας είναι μια καλή πηγή σιδήρου και πρωτεϊνών, ενώ το σκόρδο περιέχει αλισίνη, μια ουσία που βοηθά στη μείωση της χοληστερόλης και της πίεσης του αίματος. Μαζί, αυτά τα δύο τρόφιμα συνεισφέρουν στην υγεία της καρδιάς και του ανοσοποιητικού.

Βρώμη με μούρα και καρύδια

Η βρώμη είναι πλούσια σε β-γλυκάνες, οι οποίες συμβάλλουν στη μείωση της χοληστερόλης και την ενίσχυση της καρδιαγγειακής υγείας. Τα μούρα προσθέτουν αντιοξειδωτικά, ενώ τα καρύδια παρέχουν ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, καθιστώντας αυτόν τον συνδυασμό ιδανικό για το πρωινό και την καρδιακή υγεία.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v