Τι είναι αυτό το Aegean Pass και κατά πόσο συμφέρει;

Τρελάθηκε το αφεντικό και μοιράζει αεροπορικές κάρτες απεριορίστων διαδρομών, ή συμβαίνει κάτι άλλο; Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το Aegean Pass… και τα ψιλά του γράμματα.

Τι είναι αυτό το Aegean Pass και κατά πόσο συμφέρει;

Είναι κάτι σαν κάρτα απεριορίστων διαδρομών; Είναι προ-αγορά ενός πακέτου πτήσεων για τους αγαπημένους σου προορισμούς; Έχει ψιλά γράμματα; Και η ερώτηση του ενός εκατομμυρίου ευρώ: Συμφέρει; Όλα θα τα απαντήσουμε.

Aegean Pass, τι είναι;

Είναι ένα πρόγραμμα που σου δίνει την δυνατότητα να αγοράσεις ένα πακέτο πτήσεων σε σταθερή τιμή προς έναν συγκεκριμένο προορισμό, ή μια ομάδα προορισμών (παραδείγματα έρχονται σε λίγο). Για να το βγάλεις, πας στο site της Aegean, διαλέγεις τον προορισμό σου, τον αριθμό των πτήσεων που θέλεις να κάνεις και το πόσες μέρες πριν σκοπεύεις να κάνεις τις κρατήσεις για την καθεμιά από τις πτήσεις αυτές, πληρώνεις και είσαι έτοιμος/η.

Τι είναι αυτό με το πόσες μέρες πριν θα κάνω τις κρατήσεις μου;

Έστω ότι αγοράζεις ένα Aegean Pass με 8 πτήσεις Αθήνα-Μάλτα. Αυτό σου εξασφαλίζει σταθερή τιμή για την καθεμία από αυτές τις πτήσεις, τις οποίες θα πραγματοποιήσεις σε διάστημα 12 μηνών, αλλά δεν ισοδυναμεί με κράτηση. Η κράτηση για την κάθε πτήση θα πρέπει να γίνει ξεχωριστά, και η τιμή αλλάζει ανάλογα με το πόσο έγκαιρα θα την κάνεις: Αν κλείνεις τα εισιτήρια κάθε φορά ένα μήνα ή παραπάνω νωρίτερα, η τιμή είναι 57€ ανά πτήση, ήτοι 456€ για το Aegean Pass σου. Αν κλείνεις μια εβδομάδα νωρίτερα, 69€ ανά πτήση, οπότε 552€ σύνολο. Και αν κλείνεις την ίδια μέρα ή τις αμέσως προηγούμενες, 80€ ανά πτήση και 640€ το σύνολο. Αυτή είναι μια απόφαση που πρέπει να πάρεις εκ των προτέρων, την ώρα που θα αγοράσεις το Pass, και μετά δεν αλλάζει.

Τι μου εξασφαλίζει το Aegean Pass;

Το βασικότερο: Σταθερές τιμές στις πτήσεις σου, οι οποίες μπορεί να αποδειχθούν σωτήριες αν ταξιδεύεις συχνά σε περιόδους με τσιμπημένα αεροπορικά (βλέπε Χριστούγεννα, τριήμερα και πάει λέγοντας). Πρακτικά, βολεύει πολύ για ζευγάρια σε σχέση από απόσταση, γονείς με πιτσιρίκια που δεν μπορούν να φεύγουν εκτός περιόδων αιχμής, και για ανθρώπους που ταξιδεύουν συχνά σε συγκεκριμένα μέρη για δουλειές.

Πέρα από σταθερή τιμή, έχεις επίσης απεριόριστες αλλαγές εισιτηρίων, μία βαλίτσα των 8 κιλών στο αεροπλάνο και ένα προσωπικό αντικείμενο μαζί σου, συν τα υψηλότερα Miles+Bonus μίλια εξαργύρωσης και αναβάθμισης που αποδίδονται στο ναύλο Flex.

Πού είναι η παγίδα;

Στο ότι το Aegean Pass περιλαμβάνει συγκεκριμένο αριθμό πτήσεων μονής διαδρομής (όχι μετ’ επιστροφής) και μπορείς να το εξαργυρώσεις από ή προς τον προορισμό που έχεις επιλέξει. Αυτό σημαίνει ότι στο παραπάνω παράδειγμα με την Μάλτα, το 57€ ανά πτήση είναι one way, το πήγαινε-έλα βγαίνει 114€. Επίσης, το ότι αγοράζεις 8 πτήσεις για τη Μάλτα σημαίνει πως θα πας και θα έρθεις 4 φορές.

Επίσης, στην τιμή που θα πληρώσεις δεν περιλαμβάνονται οι φόροι αεροδρομίου, τους οποίους θα πληρώνεις ξεχωριστά για κάθε πτήση που κλείνεις.

Εννοείται πως το pass βγαίνει στο όνομά σου, και το χρησιμοποιείς μόνο εσύ, δεν μπορείς ούτε να το πουλήσεις ούτε να το μεταβιβάσεις.

Να πούμε και μερικά παραδείγματα;

Το πιο δελαστικό απ’ όλα τα πακέτα, αν μας ρωτάς, μας φαίνεται αυτό με τις 8 πτήσεις για όλα τα Βαλκάνια (Τίρανα, Σόφια, Βουκουρέστι, Βελιγράδι, Σκόπια) που κοστίζει 272€ αν κάνεις τις κρατήσεις σου έγκαιρα, 30 μέρες πριν, πληρώνοντας μόλις 34€ ανά πτήση, ή 528€ δηλαδή 66€ ανά πτήση για να κλείνεις όποτε θες, μέχρι και την ίδια μέρα. Υπάρχουν επίσης και πακέτα με 20 πτήσεις (από 480€ μέχρι 1100€) και με 12 πτήσεις (από 372€ μέχρι 756€).

Άλλο ωραίο deal είναι το Αθήνα-Αγγλία (Λονδίνο, Εδιμβούργο και Μάντσεστερ) με 8 πτήσεις στα 872€ για κρατήσεις ένα μήνα πριν, και στα 1080€ για κρατήσεις της τελευταίας στιγμής. Και Ιταλία παίζει επίσης: Βενετία, Μιλάνο, Μπολόνια, Νάπολη, Ρώμη και Φλωρεντία, 8 πτήσεις για όλους αυτούς τους προορισμούς, με 512€ αν είσαι των φρονίμων παιδί, με 688€ αν δεν είσαι. Το Αθήνα-Ισπανία περιλαμβάνει Βαρκελώνη, Μαδρίτη και Μπιλμπάο με 688€ για έγκαιρες κρατήσεις, και με 872€ για μη έγκαιρες. 

Μετά, παίζουν και μεμονωμένοι προορισμοί, όπως το Αθήνα-Μάλτα που λέγαμε στην αρχή, το δημοφιλέστατο Αθήνα-Πράγα με 8 πτήσεις από 624€ μέχρι 832€, και το Αθήνα-Λισαβώνα από 760€ μέχρι 936€. Οι προορισμοί είναι πολλοί, δες τους όλους αναλυτικά εδώ

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v