Όλες οι απευθείας πτήσεις από την Αθήνα για το εξωτερικό

Πού πηγαίνουμε από το Ελευθέριος Βενιζέλος με low cost και παραδοσιακές αεροπορικές εταιρείες; Σου φτιάξαμε τον χάρτη των απευθείας δρομολογίων για να παίρνεις ιδέες.

Όλες οι απευθείας πτήσεις από την Αθήνα για το εξωτερικό

Θα ξεκινήσουμε από τα δυσάρεστα, να τα βγάλουμε από τη μέση: Πολλές απευθείας συνδέσεις με το αεροδρόμιο της Αθήνας σταματούν στα τέλη Οκτωβρίου και ξαναξεκινούν εκεί γύρω στον Απρίλιο, και για αυτό δεν φταίει ότι οι Έλληνες δεν ταξιδεύουμε τον χειμώνα (το αντίθετο, ταξιδεύουμε περισσότερο απ’ όσο το καλοκαίρι, που οι περισσότεροι μένουμε Ελλάδα) αλλά το ότι είμαστε καλοκαιρινός προορισμός.

Δεν θέλουμε, ωστόσο, να μελαγχολείς, αφενός έχουμε δύο γεμάτους μήνες πρακτικά «καλοκαιριού» μπροστά μας, αφετέρου πολλές από τις συνδέσεις μας διατηρούνται όλο τον χρόνο. Σου τις συγκεντρώσαμε όλες αναλυτικά, για να ξέρεις ποιος πετάει πού και να παίρνεις ιδέες για μελλοντικά ταξίδια.

Στην ευρύτερη γειτονιά μας

Στην Ιταλία: Θα ξεκινήσουμε από την Ryanair, που έχει σταθερά πάμφθηνα εισιτήρια για Ρώμη, Μιλάνο, Μπάρι, Μπολόνια και Κατάνια της Σικελίας. Η επίσης low cost easyjet πετάει απευθείας από Αθήνα για Νάπολη, Μιλάνο και Βενετία, ενώ η Volotea μας πετάει σε Ανκόνα, Βενετία, Βερόνα και Παλέρμο της Σικελίας. Και η Aegean συνδέει το Ελ. Βενιζέλος με τη Ρώμη, το Μιλάνο, την Κατάνια, τη Νάπολη, τη Φλωρεντία, τη Βενετία και την Μπολόνια.

Στα Βαλκάνια: Η Aegean πετά σε Τίρανα, Σκόπια, Ζάγκρεμπ, Λιουμπλιάνα, Σαράγιεβο, Ντουμπρόβνικ, Ποντγκόριτσα, Βουκουρέστι, Σόφια και Κισινάου. Στο Βουκουρέστι πηγαίνει επίσης η ρουμάνικη Tarom, ενώ για Βελιγράδι πετά μόνο η Air Serbia. Απευθείας Αθήνα-Τίρανα πηγαίνει και η low cost Wizzair, ενώ η επίσης low cost Volotea πετάει για Ντουμπρόβνικ.

Στην Τουρκία: Για Κωνσταντινούπολη πετάνε η Aegean, η Turkish Airlines και η low cost Pegasus, η οποία όμως προσγειώνεται στο Sabina Gokcen, το αεροδρόμιο στην ασιατική πλευρά της Πόλης. Για Σμύρνη πετά η Aegean.

Στη Δυτική Ευρώπη

Στη Γαλλία: Η Volotea πηγαίνει απευθείας Λιλ, Λυών, Μασσαλία, Μπορντό, Νάντη, Στρασβούργο και Τουλούζη, ενώ η easyjet έχει πτήσεις για Μπορντό, Λυών, Νίκαια και Παρίσι. Η Aegean πετάει σε Παρίσι, Νάντη, Μπορντό, Λυών, Τουλούζη, Μασσαλία και Νίκαια. Η Sky Express πηγαίνει στο Παρίσι.

Στη Γερμανία: Η Aegean πηγαίνει Μόναχο, Νυρεμβέργη, Στουτγάρδη, Φρανκφούρτη, Αννόβερο, Ντίσελντορφ, Αϊντχόφεν, Αμβούργο, Κολωνία και βέβαια Βερολίνο. Η Sky Express πετά σε Μόναχο, Ντίσελντορφ και Φρανκφούρτη. Η Ryanair πηγαίνει Βερολίνο και Κολωνία, και η Lufthansa Μόναχο και Φρανκφούρτη.

Και τριγύρω: Στην Ελβετία, Βασιλεία και Γενεύη πετά η easyjet, Ίνσμπρουκ, Βασιλεία και Ζυρίχη η Aegean. Στις Βρυξέλλες πάνε σχεδόν οι πάντες (Aegean, Sky Express, Brussels Airlines, Ryanair) και στην Πράγα πετούν οι Aegean, Eurowings και Smartwings. Στη Βιέννη πάνε Aegean, Ryanair και Austrian, στο Άμστερνταμ Aegean, KLM και Transavia και στη Μπρατισλάβα μόνο η Aegean.

Στην Ανατολική Ευρώπη

Στη Βουδαπέστη πηγαίνουν Ryanair, Wizzair και Aegean. Γκραν σουξέ έχουν τα αεροδρόμια της Πολωνίας, με την Aegean να συνδέει Κρακοβία και Βαρσοβία με την Αθήνα. Η Ryanair πηγαίνει Βαρσοβία, Βρότσλαβ, Κατόβιτσε και Κρακοβία, η Wizzair στο Κατόβιτσε και η πολωνική Lot στη Βαρσοβία, όπου προσγειώνεται και η Sky Express.

Στη Μεσόγειο

Μάλτα πηγαίνουν οι Aegean, Ryanair και Volotea. Στην Κύπρο, Λάρνακα πάνε απευθείας Aegean, Sky Express και Wizzair, στην Πάφο προσγειώνεται η Ryanair.

Στην Ισπανία, Μπιλμπάο πάνε η Volotea και η Aegean, η οποία Aegean πετάει επίσης σε Μαδρίτη, Βαρκελώνη, Σεβίλλη, Μάλαγα, Βαλένθια, Ίμπιζα και Μαγιόρκα. Μαδρίτη πηγαίνει επίσης απευθείας από την Αθήνα η Iberia. Στην Πορτογαλία, η Aegean πηγαίνει Πόρτο και Λισαβώνα, στην οποία Λισαβώνα πετάει και η easyjet, όπως και η πορτογαλική TAP.

Στη Βόρεια Ευρώπη

Στο Βίλνιους της Λιθουανίας πηγαίνουν Aegean και Ryanair, στη Ρίγα της Λετονίας και το Ταλίν της Εσθονίας μόνο η Aegean. Στην Κοπεγχάγη πετούν Aegean, Norwegian και η σκανδιναβική SAS, η οποία συνδέει επίσης την Αθήνα με τη Στοκχόλμη. Στην πρωτεύουσα της Σουηδίας πηγαίνει επίσης και η Aegean, όπως και στο Όσλο προς το οποίο πετά και η Norwegian. Στο Ρέικιαβικ της Ισλανδίας πετά η Play.

Στη Μεγάλη Βρετανία και την Ιρλανδία

Η Aegean πετά σε Λονδίνο, Μάντσεστερ, Εδιμβούργο, Νιουκάστλ και Δουβλίνο. Η easyjet πηγαίνει Λονδίνο, Μάντσεστερ, Εδιμβούργο και Μπρίστολ, η Ryanair Λονδίνο και Δουβλίνο, και η British Airways Λονδίνο, όπως και η Sky Express.

Και εκτός Ευρώπης…

Η σχετικά low cost Scoot πετάει απευθείας για Σιγκαπούρη και η Air China πηγαίνει απευθείας στο Πεκίνο.

Στην Αμερική, απευθείας Νέα Υόρκη και Ατλάντα πάει η Delta, Σικάγο η American Airlines, Ουάσινγκτον η United Airlines, Τορόντο και Μόντρεαλ η Air Canada. Με τη Λατινική Αμερική απευθείας συνδέσεις δεν έχουμε (φαν φακτ: Όπως και ούτε με τη Ρωσία, από τον πόλεμο και μετά –πιο πριν είχαμε).

Στην Αφρική, η Aegean πάει Μαρακές στο Μαρόκο και Τύνιδα στην Τυνισία, ενώ στο Κάιρο προσγειώνεται εκτός από την Aegean και η Egyptair. Στην Αντίς Αμπέμπα πετά η Ethiopian Airlines, και κάπου εδώ τελειώνουν οι συνδέσεις μας με την υποσαχάρια Αφρική.

Στη Μέση Ανατολή, η Aegean πηγαίνει Βηρυτό, Τελ Αβίβ, Αμμάν, Τζέντα και Ριάντ στη Σαουδική Αραβία, Άμπου Ντάμπι και Ντουμπάι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Άμπου Ντάμπι πάει επίσης με σούπερ τιμές η Wizzair, και με κανονικές η Etihad. Στη Σάρζα της Σαουδικής Αραβίας πάει η Air Arabia, στο Ντουμπάι η Emirates, στο Κουβέιτ η Kuwait Airways, στη Ντόχα η Qatar Airways. Στο Τελ Αβίβ πηγαίνουν επίσης η Ryanair, η Wizzair, και οι ισραηλινές El Al και Israir.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v