Το ήξερες ότι η Ryanair σε πετάει πάμφθηνα Χανιά, Σαντορίνη και Κέρκυρα;

Με 30€ πας κι έρχεσαι Σαντορίνη τον Αύγουστο. Ναι, οι ώρες είναι αξημέρωτες, αλλά το πλοίο έχει τα διπλά λεφτά –και τον πενταπλάσιο χρόνο ταξιδιού.

Το ήξερες ότι η Ryanair σε πετάει πάμφθηνα Χανιά, Σαντορίνη και Κέρκυρα;

Όσο οι τιμές των ακτοπλοϊκών γίνονται χρόνο με τον χρόνο όλο και πιο αστείες (εξοργιστικές θα έπρεπε να πούμε, αλλά είμαστε σε καλοκαιρινή διάθεση) εμείς θα αναζητούμε –και ενίοτε θα βρίσκουμε– εναλλακτικές για να μην παραδώσουμε αμαχητί τα νησιά στον υπερτουρισμό και την «ανάπτυξη», βοήθειά μας.

Η πιο πρόσφατη ανακάλυψή μας είναι τα δρομολόγια εσωτερικού της Ryanair, η οποία φέρνει τη Σαντορίνη, την Κέρκυρα και τα Χανιά λίγο πιο κοντά μας, με τιμές που αγγίζουν το μισό των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων. Σίγουρα, οι ώρες είναι δύσκολες, θα χρειαστεί να βάλεις ξυπνητήρι νωρίς, και να στριμώξεις τα υπάρχοντά σου σε μια χειραποσκευή που να ζυγίζει λιγότερα από 8 κιλά, αλλά να σου (ξανα)πούμε και κάτι; 30€ το πήγαινε-έλα στη Σαντορίνη. Εμείς λέμε ότι αξίζει τον κόπο. Πάμε να τα δούμε και αναλυτικά.

Εν αρχή, ην η Σαντορίνη

Για να φύγεις από την Αθήνα Τρίτη 6 και να επιστρέψεις Σάββατο 10 Αυγούστου, θα χρειαστείς μόλις 30€. Την αμέσως επόμενη εβδομάδα, Τρίτη 13 με Σάββατο 20/8, η τιμή ανεβαίνει στα 40,51€ (πήγαινε-έλα πάντα), για 20/8 με 24/8 είναι στα 51€ και για την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου, 27/8 με 31/8 στα 43,53€. Η διάρκεια της πτήσης είναι 50 λεπτά, και οι πτήσεις δύο την ημέρα (στις 7.00 και στις 22.00) από Αθήνα και τρεις τα Σάββατα από τη Σαντορίνη (στις 00.05, στις 8.30 και στις 23.50).

Και Χανιά έχουμε, για περάστε

Τον Αύγουστο οι τιμές είναι κομμάτι τσιμπημένες, τον Ιούλιο όμως θα χρειαστείς 76,56€ αλέ-ρετούρ που λέγαμε και παλιά, για να φύγεις από την Αθήνα Παρασκευή 26/7 και να επιστρέψεις μια εβδομάδα αργότερα, Παρασκευή 2 Αυγούστου. Επίσης συμφέρουσα είναι και η τιμή για το τέλος Αυγούστου, στα 80€ μετ’ επιστροφής για να φύγεις 30/8 και να επιστρέψεις 6 Σεπτεμβρίου. Για την εβδομάδα 23 με 30 Αυγούστου, θα χρειαστείς 93,29€. Σε αντίθεση με την Σαντορίνη, οι πτήσεις εδώ δεν είναι καθημερινές, αλλά μόνο τρεις φορές την εβδομάδα, κάθε Τρίτη, Παρασκευή και Κυριακή. Η διάρκεια της πτήσης είναι 55 λεπτά.

Ή μήπως να πάμε μια Κέρκυρα;

Από μόλις 53€ ξεκινά το πήγαινε-έλα στις αρχές Αυγούστου, αν φύγεις ας πούμε Παρασκευή 2 και γυρίσεις Τρίτη 6/8, ή εναλλακτικά Παρασκευή 9 με Τρίτη 13/8. Λίγο ανεβαίνει την επόμενη εβδομάδα, στις 16/8 με 20/8, οπότε και θα χρειαστείς 70€, ενώ τις δύο τελευταίες εβδομάδες του Αυγούστου πέφτει πάλι στα 60€. Η διάρκεια της πτήσης είναι μία ώρα και 10 λεπτά, με ένα βολικότατο δρομολόγιο από Αθήνα στις 22.40 το βράδυ της Παρασκευής, και την επιστροφή από Κέρκυρα Τρίτη στις 23.45. Πτήσεις σε διαφορετικές ώρες πραγματοποιούνται καθημερινά εκτός Δευτέρας και Σαββάτου από Αθήνα, και εκτός Σαββατοκύριακου από την Κέρκυρα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v