hoper: Για πρώτη φορά, προγραμματισμένες πτήσεις με ελικόπτερο στα νησιά

Μια ολοκαίνουρια εταιρεία ξεκινά πτήσεις με ελικόπτερο από την Αθήνα σε 10 νησιά, σε τιμές που ξεκινούν από 156€. Να σας συστήσουμε την hoper.

hoper: Για πρώτη φορά, προγραμματισμένες πτήσεις με ελικόπτερο στα νησιά

Με φόρα και με έμφαση στα νησιά που δεν έχουν αεροδρόμιο, ξεκίνησε πριν από λίγες μέρες τις πτήσεις της η hoper, η πρώτη αερογραμμή ελικοπτέρων στην Ελλάδα. Τι σημαίνει «πρώτη αερογραμμή ελικοπτέρων»; Σημαίνει πως, για πρώτη φορά, θα έχουμε προγραμματισμένες πτήσεις με ελικόπτερο από την Αθήνα προς τα νησιά, αντί για μόνο charter (ιδιωτικά ναυλωμένα ελικόπτερα) που είχαμε ως τώρα. Σαν να λέμε, «θα πάρω το ελικόπτερο της γραμμής να πεταχτώ στην Αντίπαρο».

Σε πρώτη φάση, η hoper συνδέει την Αθήνα από την βάση της στο Κορωπί (7 λεπτά μακριά από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος) με δέκα νησιά του Αιγαίου: Τη Σαντορίνη, τη Μύκονο, την Αντίπαρο, την Ίο, την Κέα, την Πάτμο, τη Σίφνο, τις Σπέτσες, την Τήνο και τη Φολέγανδρο. Η διάρκεια των πτήσεων είναι από 8 λεπτά (πχ. Τήνος - Μύκονος) μέχρι 48 λεπτά (πχ. Αθήνα - Αντίπαρος). Κρατήσεις πραγματοποιούνται στο flyhoper.com

Οι τιμές ξεκινούν από 156€ one way, με μέση τιμή τα 350€. Θέλεις και μερικά παραδείγματα; Το Αθήνα-Αντίπαρος την Παρασκευή 21 Ιουνίου κοστίζει 329€, το Αθήνα-Σπέτσες 306€ για το Σάββατο 15/6, το Αθήνα-Τήνος την Τρίτη 25 Ιουνίου 330€, και το Αθήνα-Τζια την Παρασκευή 21/6 184€.

Ο στόλος της hoper αποτελείται από 5 ελικόπτερα της αμερικανικής εταιρείας Robinson, τα οποία έχουν χωρητικότητα 4 επιβατών, συν τον πιλότο. Νέοι προορισμοί θα προστεθούν στο δίκτυο των δρομολογίων από το φθινόπωρο του 2024, τόσο στη νησιωτική όσο και στην ηπειρωτική χώρα. Ο στόχος είναι να γίνουν συνολικά 18 μέχρι το 2025, και 24 μέχρι το 2026.

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της, η hoper συνεργάζεται με τους κατά τόπους Δήμους για την αναβάθμιση των υφιστάμενων ελικοδρομίων στους προορισμούς που εξυπηρετεί, εξασφαλίζοντας έτσι την ασφάλεια και την άνεση των επιβατών.

Η εταιρεία ιδρύθηκε από τον Δημήτρη Μέμο, πρώην CEO της MarineTraffic και σήμερα CEO της hoper, τον Κώστα Γεράρδο, CEO της Πλαίσιο, τον Γιώργο Παπαϊωαννίδη, Partner της Saronic Ferries, και τη BORRN, με CEO τη Ματίλντα Νατάν.

Στη συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 13 Ιουνίου, ο Δημήτρης Μέμος δήλωσε: «Θέλουμε να μοιραστούμε με πολύ περισσότερο κόσμο την εμπειρία της μετακίνησης με ελικόπτερο. Με τη hoper, μετατρέπουμε τις ώρες σε λεπτά, και οι ταξιδιώτες κερδίζουν έως και μια ολόκληρη μέρα διακοπών. Είναι μια νέα, μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία που κάνει τις ομορφιές της Ελλάδας πιο προσβάσιμες».

Η hoper, με έδρα την Αθήνα, θα λειτουργεί καθημερινά όλο το χρόνο εξυπηρετώντας και τις ανάγκες των τοπικών κοινοτήτων. Οι πτήσεις θα πραγματοποιούνται, εκτός από τη βάση της στο Κορωπί, και από τη Μύκονο και τη Σαντορίνη προς άλλα νησιά.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v