Τα καλύτερα pasta bars της Αθήνας για ζυμαρικά στο χέρι

Είναι τα μακαρόνια street food; Ένα ηχηρό «ναι» είναι η απάντηση, και αν δεν μας πιστεύεις μια δοκιμή στα καλύτερα pasta bars της πόλης θα σε πείσει.

Τα καλύτερα pasta bars της Αθήνας για ζυμαρικά στο χέρι

Η απάντηση στη μόνιμη γκρίνια των Αθηναίων «τα ζυμαρικά έξω είναι ακριβά» λέγεται pasta bars, και φροντίζει τις λιγούρες μας για κολασμένες μακαρονάδες που δεν κοστίζουν παρά ελάχιστα, και καταναλώνονται υπεύθυνα σε πάγκους και τραπεζάκια έξω, ή στο χέρι εκεί που βολτάρουμε στους δρόμους. Μια δοκιμή στις διευθύνσεις που ακολουθούν θα σε κάνει θαμώνα τους, εγγυούμαστε.

Macaroni
Kολοκοτρώνη 14, Σύνταγμα, τηλ.: 210 7521111

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη macaroni (@macaroni.greece)


Ένας πολύχρωμος χώρος, λίγα και καλά τραπεζάκια μέσα κι έξω, και πολλές ευφάνταστες συνταγές για ζυμαρικά στο χέρι είναι το τρίπτυχο της επιτυχίας για το δημοφιλές μακαρονάδικο του Συντάγματος. Από το μενού του ξεχωρίζουμε την Pesto με φρέσκο πέστο βασιλικού, λευκή κρέμα τυριού και ντοματίνια, το Broccoli Chicken με φρέσκο μπρόκολο, στήθος κοτόπουλο, πέστο λιαστής ντομάτας και κρέμα τυριού, και το παραδοσιακό αμερικάνικο Mac n’ Cheese, με σάλτσα κίτρινων τυριών. Για βάση έχεις να επιλέξεις ανάμεσα σε ριγκατόνι, κασαρέτσε και σπαγγέτι. Οι τιμές ξεκινούν από 5,90€ και φτάνουν τα 7,90€, ενώ έχεις τη δυνατότητα να προσθέσεις επιπλέον υλικά για να φτιάξεις τη δική σου συνταγή όπως ακριβώς τη λαχταράς.

Lagom
Δες τις διευθύνσεις εδώ 


«Εμπνευσμένο από την Αμερικάνικη κουλτούρα και την πεντανόστιμη Ιταλική κουζίνα» όπως συστήνεται, το Lagom συνδυάζει φρέσκα ζυμαρικά και απολαυστικά κοκτέιλ, σε πέντε διευθύνσεις στο Μοναστηράκι, τη Γλυφάδα, το Περιστέρι, Χαλάνδρι και Βάρκιζα. Στο μενού του βρίσκουμε προτάσεις όπως η De la Nonna, με μοσχαράκι ραγού, μανιτάρια, λευκή σάλτσα και λάδι τρούφας, το Spaghetti & Meatballs με κεφτεδάκια από φρέσκο κιμά, κόκκινη σάλτσα, παρμεζάνα, κύμινο και ελληνικά μυρωδικά, ή το παραδοσιακό ιταλιάνικο Cacio e Pepe, με πεκορίνο, λευκή σάλτσα, παρμεζάνα, φρέσκο βούτυρο και πιπέρι. Οι τιμές ξεκινούν από 6,90€ και φτάνουν τα 7,90€.

Baldo 
Βεΐκου 39, Κουκάκι, τηλ.: 210 9241 010


Σε μία πανέμορφη, φάνκι γωνιά στο Κουκάκι, οι σεφ του Baldo ετοιμάζουν καθημερινά ολόφρεσκα ζυμαρικά με σιμιγδάλια που έρχονται από την Ιταλία. Εδώ διαλέγεις ανάμεσα σε κοφτό μακαρονάκι (maccheroni), πλεξούδες (trecce) ή κοχυλάκια (conchiglie) και εν συνεχεία προσθέτεις την σάλτσα σου: Από τις κλασικές ναπολιτάνα, πέστο, καρμπονάρα και μπολονιέζ, μέχρι το δικό μας αγαπημένο Beef Stifado με σιγομαγειρεμένο μοσχαράκι σε σάλτσα ντομάτας με μυρωδικά και κρεμμυδάκια, το δημοφιλές Salmon Lime με σολομό, σπανάκι, λάιμ, κρέμα παρμεζάνας και αγριοράπανο, και το αναπάντεχο Tuna Parmesan με τόνο, κρέμα παρμεζάνας, κρεμμύδι, σκόρδο, θυμάρι και δεντρολίβανο. Οι τιμές κυμαίνονται από 5,50€ μέχρι 7,50€, ενώ αν θέλεις προσθέτεις και έξτρα υλικά με 0,70€ το ένα.

Holy Pasta
Ηρακλείου 3, Χαλάνδρι, τηλ.: 210 6898 378

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Holy Pasta (@holypastaathens)


Προφανώς και θα είχε και το Χαλάνδρι το δικό του μακαρονάδικο. Με τα τραπεζάκια του να απλώνονται στον πεζόδρομο της Ηρακλείου, το Holy Pasta έχει πέντε είδη ζυμαρικών για να διαλέξεις (Fusilli, Spaghetti, Casarecce, Rigatoni, Tagliatelle) και πολλές ευφάνταστες συνταγές που περιλαμβάνουν το γκραν σουξέ Philadelphia, bacon & chicken με φιλέτο κοτόπουλο, καπνιστό μπέικον, κρέμα παρμεζάνας και Philadelphia, το Chicken Gorgonzola με κρέμα gorgonzola, φιλέτο κοτόπουλο, μοσχοκάρυδο και καρύδια, αλλά και το Salmon bianco με κρέμα γάλακτος, καπνιστό σολομό, φινόκιο και σκόρδο, σβησμένο με ούζο. Οι τιμές κυμαίνονται από 6€ έως 9€.

Risotto Pasta Bar
Σωτήρος Διός 54, Πειραιάς, τηλ.: 21 0417 7746

Και από τα βόρεια πάμε λιμάνι, για τα μάτια του αγαπημένου μας Risotto Pasta Bars, που μας κακομαθαίνει με εκλεκτές δημιουργίες φρέσκων ζυμαρικών στο χέρι. Εννέα διαφορετικά ζυμαρικά για να διαλέξεις έχει το μενού, από πέννες και ριγκατόνι μέχρι φρέσκα ραβιόλια γεμιστά με ρικότα και σπανάκι. Και μετά, είναι και οι συνταγές του: Fungi με κρέμα μαύρης τρούφας, μιξ μανιταριών, παρμεζάνα, λάδι λευκής τρούφας και arugula, Spianata Picante με ιταλικό σαλάμι, κρέμα παρμεζάνας, πέστο με πάπρικα και θυμάρι, και Broccoli με μπρόκολο, πέστο λιαστής ντομάτας, κοτόπουλο, καπνιστή πάπρικα, μαντζουράνα και κρέμα παρμεζάνας, για να αναφέρουμε μερικές ενδεικτικά. Οι τιμές ξεκινούν από 4,90€ και φτάνουν τα 7,80€.
Τα μέλη του in2life Club απολαμβάνουν ειδική έκπτωση στο Risotto Pasta Bar. Δες αναλυτικά την προσφορά εδώ και γίνε μέλος του Club εδώ

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v