Γιατί να κάνω ψυχοθεραπεία;

Έχεις αμφιβολίες για το αν πρέπει να ξεκινήσεις συνεδρίες με Ψυχολόγο; Δες σε ποιους τομείς θα σε βοηθήσει το όμορφο αυτό πράγμα που λέγεται Ψυχοθεραπεία.

Γιατί να κάνω ψυχοθεραπεία;

Ενίοτε η ζωή, πέρα από παγίδες, μας «στήνει» και προκλήσεις εκ των οποίων κάποιες καταφέρνουμε να αντιμετωπίσουμε μόνοι, ενώ για άλλες χρειαζόμαστε τη βοήθεια ενός ειδικού.

Η αλήθεια είναι ότι όσο μεγαλώνουμε, τόσο πιο δύσκολο είναι να αναγνωρίσουμε στον εαυτό μας ότι έχει  ανάγκη την καθοδήγηση ενός ειδικού.

Η θεραπεία (όπως και η σωτηρία) της ψυχής είναι πολύ μεγάλο πράγμα, και οι συνεδρίες με έναν ειδικό Ψυχολόγο- Ψυχοθεραπευτή μπορούν να σε ωφελήσουν σημαντικά σε μια σειρά πτυχών της καθημερινότητάς σου.

Καλύτερη διαχείριση του άγχους

Αν νιώθεις διαρκές άγχος ή θλίψη, η ψυχοθεραπεία (σε συνδυασμό με την φαρμακευτική αγωγή αν είναι απαραίτητη), μπορεί να σε βοηθήσει να αναγνωρίσεις και να διαχειριστείς τα συναισθήματα αυτά.

Πιο υγιείς σχέσεις

Οι σχέσεις (είτε προσωπικές, οικογενειακές ή επαγγελματικές) μπορεί να επηρεάζονται από υποβόσκοντα συναισθήματα ή προβλήματα στην ψυχοσύνθεσή μας. Η θεραπεία μάς βοηθά να επικοινωνήσουμε καλύτερα και να διαχειριστούμε τις συγκρούσεις.

Γνώθι σ’ αυτόν

Μέσα από τη θεραπεία, μπορείς να κατανοήσεις καλύτερα τον εαυτό σου, τις αντιδράσεις σου, και να αποκτήσεις μια βαθύτερη συνειδητότητα για τα προσωπικά σου μοτίβα συμπεριφοράς.

Παιδικά ή… μεγάλα τραύματα

Αν έχεις βιώσει τραυματικές εμπειρίες (π.χ. απώλεια, κακοποίηση, σοβαρά γεγονότα), η ψυχοθεραπεία μπορεί να σε βοηθήσει να τις επεξεργαστείς και να βρεις τρόπους να προχωρήσεις μπροστά.

Προσωπική ανάπτυξη

Μπορεί να μη χρειάζεσαι ψυχολογική υποστήριξη λόγω συγκεκριμένων προβλημάτων, αλλά να θέλεις να αναπτύξεις τον εαυτό σου, να ξεπεράσεις εμπόδια ή να βελτιώσεις τη ζωή σου.

Αν αποφάσισες πως θες βοήθεια, δες εδώ πώς θα επιλέξεις τον κατάλληλο Ψυχοθεραπευτή. 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v