Συνταγές για κολασμένες αυγοφέτες

Το πιο εύκολο και λαχταριστό σνακ έχει όνομα. Το λένε αυγοφέτα και θα σε γυρίσει πίσω στα παιδικά σου χρόνια.

Συνταγές για κολασμένες αυγοφέτες

Ψωμί ή τσουρέκι, αυγό, τηγάνισμα και ένα σωρό καλούδια από πάνω να απογειώνουν τη γεύση. Οι αυγοφέτες είναι μια ένοχη απόλαυση, ένα γλυκό ή και αλμυρό σνακ για κάθε στιγμή της ημέρας κι εμείς σου έχουμε τρεις συνταγές για να τις απολαύσεις.

Αυγοφέτες τσουρεκιού με πραλίνα και μπανάνα

Υλικά: 4 χοντρές φέτες τσουρέκι, 1 μπανάνα, 4 γεμάτες κουταλιές της σούπας πραλίνα φουντουκιού, 1 αυγό, 1 ποτήρι γάλα, 2 κ.σ άχνη ζάχαρη, 1 κ.σ. Βούτυρο αγελαδινό

Εκτέλεση: Κόβουμε την μπανάνα σε λεπτές φέτες.

Αλείφουμε σε δύο φέτες τσουρεκιού από μία κουταλιά της σούπας πραλίνα. Μοιράζουμε την μπανάνα στις δύο φέτες τσουρεκιού και κλείνουμε με τις άλλες δύο φέτες. Πιέζουμε πολύ καλά με τα χέρια να ενωθούν οι δύο φέτες και αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το γάλα με το αυγό και την άχνη ζάχαρη.

Βάζουμε σε ένα τηγάνι το βούτυρο και το αφήνουμε να κάψει καλά.

Βουτάμε στο μείγμα του γάλακτος τα τσουρέκια και τα βάζουμε στο καυτό τηγάνι.

Ψήνουμε για 4 λεπτά από κάθε μεριά. Κόβουμε τα french toast στην μέση και σερβίρουμε με έξτρα πραλίνα.

Συνταγή από εδώ

Αυγόφετες με τυρί Φιλαδέλφεια και μαρμελάδα φράουλας

Υλικά: 2 αυγά, 200ml γάλα, 2 φέτες  ψωμί τοστ, 2 φρέσκες φράουλες, 50 γρ. τυρί Φιλαδέλφεια, 50 γρ. μαρμελάδα φράουλας, 20 γρ. βούτυρο, ζάχαρη άχνη, σιρόπι φράουλας

Για το χυλό: 2 αυγά, 200ml γάλα

Εκτέλεση: Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά και τα χτυπάμε με ένα πιρούνι. Ρίχνουμε και το γάλα και ανακατεύουμε ελαφρά. Βάζουμε  φέτες ψωμιού στον χυλό μέχρι να καλυφθούν.

Σε ένα τηγάνι λιώνουμε λίγο βούτυρο.

Μόλις κάψει τηγανίζουμε τις φέτες.

Όταν ψηθούν τις αλείφουμε με το τυρί και τη μαρμελάδα φράουλας.

Σκεπάζουμε τη μια φέτα με την άλλη και κόβουμε διαγωνίως δημιουργώντας 2 τρίγωνα.

Για το σερβίρισμα βάζουμε σε πιάτο λίγη μαρμελάδα φράουλας, τοποθετούμε τα 2 τρίγωνα και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Συνταγή από εδώ

Αλμυρές αυγοφέτες με τηγανητό αυγό και φέτα

Υλικά: 8 φέτες χωριάτικο ψωμί, 200 ml φρέσκο γάλα, 3 αυγά, ¼ κ.γ. ξερή ρίγανη, ¼ κ.γ. ξερό θυμάρι, ελαιόλαδο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το σερβίρισμα: 2-4 αυγά, 150 γρ. φέτα θρυμματισμένη, κλωναράκια φρέσκιας ρίγανης, μέλι ή maple syrup

Εκτέλεση: Ετοιμάζουμε τις αυγοφέτες. Σε μπολ ανακατεύουμε με σύρμα το γάλα, τα αυγά, τη ρίγανη, το θυμάρι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Τοποθετούμε τις φέτες ψωμιού γυρνώντας τες να καλυφθούν από το μείγμα και τις αφήνουμε να το απορροφήσουν για 5 λεπτά.

Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και ψήνουμε  τις φέτες ψωμιού για 3-4 λεπτά πλευρά την κάθε πλευρά, ή μέχρι να χρυσοψηθούν. Τις σερβίρουμε σε πιάτα.

Στο ίδιο τηγάνι τηγανίζουμε τα αυγά, αλατοπιπερώνοντάς τα και μόλις ετοιμαστούν, τα ακουμπάμε πάνω στις σερβιρισμένες αυγοφέτες.

Πασπαλίζουμε τις αυγοφέτες με θρυμματισμένη φέτα και φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης και σερβίρουμε αμέσως.

Εναλλακτικά μπορούμε να σερβίρουμε τις αυγοφέτες με θρυμματισμένη φέτα και λίγο μέλι ή maple syrup.

Συνταγή από εδώ 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v