Σε 15 λεπτά τρώμε: 5 συνταγές στο άψε-σβήσε

Επειδή κανείς δεν θέλει να περνά μια ώρα στην κουζίνα γυρνώντας από τη δουλειά, σου βρήκαμε συνταγές για να καλοφάς σε 15 λεπτά.

Σε 15 λεπτά τρώμε: 5 συνταγές στο άψε-σβήσε

Άσε κάτω το κινητό, σε βλέπουμε που έχεις ανοίξει τις εφαρμογές του ντελίβερι, πιο γρήγορα θα φας με τις συνταγές μας –άσε και τα λεφτά που θα γλιτώσεις, να τα κάνεις παγωτά το ΣΚ στην παραλία.

Νιόκι με ντοματίνια, φέτα και βασιλικό

Υλικά:
400 γρ. νιόκι, 500 γρ. ντοματίνια (κομμένα στη μέση), 250 γρ. φέτα, 1 μικρό ματσάκι βασιλικό, 30 γρ. κουκουνάρι, 40 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, 1/2 φλυτζάνι νερό, 1/2 κ.γλ. σκόνη σκόρδο, 1/2 κ.γλ. σκόνη κρεμμύδι, 1 κ.γλ. πάπρικα καπνιστή, 1 κ.γλ. μπούκοβο, 1/2 κ.γλ. ξερό θυμάρι

Εκτέλεση:
Σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι (χωρίς λάδι) σοτάρουμε το κουκουνάρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα και να βγάλει τα αρώματα του. Το αφαιρούμε από το τηγάνι και το βάζουμε σε ένα μπολάκι στο πλάι. Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα νιόκι. Μόλις πάρουν χρώμα προσθέτουμε τα ντοματίνια, κομμένα στη μέση. Προσθέτουμε και μισό φλυτζάνι νερό. Όταν έχει πιει το νερό του, χοντροσπάμε τη φέτα απευθείας μέσα στο τηγάνι κι ανακατεύουμε να λιώσει και να κρεμώσει. Τέλος προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο βασιλικό. Σερβίρουμε στο πιάτο και γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο βασιλικό και το σοταρισμένο κουκουνάρι.

Η συνταγή είναι από εδώ 

Stir fry με χοιρινό, τζίντζερ και μέλι

Υλικά:
300 γρ. χοιρινή μπριζόλα κόντρα, χωρίς το κόκαλο κομμένες σε λεπτές λωρίδες 2 εκ., 1 κρεμμύδι σε λεπτές φέτες, 2 καρότα σε λεπτές ροδέλες, 1 κ.σ. τζίντζερ φρέσκο τριμμένο, 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη, 1 πιπεριά κέρατο σε λεπτές φέτες, 2 κ.σ. ξίδι ανακατεμένο με 1 κ.σ. μέλι, 2 μάτσα ρόκα χοντροκομμένα στο χέρι, 50 ml ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε ένα γουόκ ή ένα βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά μέχρι να κάψει πάρα πολύ καλά, σχεδόν να καπνίζει. Ρίχνουμε πρώτα το ελαιόλαδο και αμέσως το χοιρινό και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο, το τζίντζερ και το σκόρδο και σοτάρουμε για 30 δευτερόλεπτα. Ρίχνουμε την πιπεριά και ανακατεύουμε για άλλο μισό λεπτό. Προσθέτουμε το ξίδι με το μέλι, αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τη ρόκα και ανακατεύουμε (η ζέστη του τηγανιού θα τη μαλακώσει). Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.

Η συνταγή είναι του Χριστόφορου Πέσκια, για τον Γαστρονόμο 

Low fat καρμπονάρα με γαλοπούλα και σκιουφιχτά

Υλικά:
500 γρ. σκιουφιχτά, 250 γρ. γιαούρτι 0%, 2 κρόκους αβγού, 200 γρ. γαλοπούλα 0-3%, 30 ml λευκό κρασί, 20 γρ. ελαιόλαδο, 200 γρ. edam light, 10 γρ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο, 5 γρ. σκόρδο πολτοποιημένο, πιπέρι, αλάτι

Εκτέλεση:
Βράζουμε νερό και ρίχνουμε τα σκιουφιχτά να μαγειρευτούν για 10 λεπτά. Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και δεν τα κρυώνουμε. Τα απλώνουμε σε ένα ταψί με το ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε μόνα τους εκτός ψυγείου. Σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα το γιαούρτι, τους κρόκους αβγών και πολύ καλά ψιλοκομμένο το edam.

Ρίχνουμε ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε τη γαλοπούλα κομμένη σε λεπτές φέτες 1 εκ. περίπου. Μόλις μαγειρευτεί καλά, αρωματίζουμε με το σκόρδο και αμέσως σβήνουμε με το κρασί. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα σκιουφιχτά και τα αχνίζουμε με τα αρώματα από το τηγάνι. Τέλος, προσθέτουμε την κρέμα γιαουρτιού που φτιάξαμε και αποσύρουμε γρήγορα το σκεύος από τη φωτιά. Στη συνέχεια ρίχνουμε το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο. Ανακατεύουμε συνεχώς και σε 2-3 λεπτά η σάλτσα πήζει από την θερμοκρασία. Σερβίρουμε.

Η συνταγή είναι από εδώ 

Κινόα με φέτα και αβοκάντο

Υλικά:
500 γρ. κινόα, 840 ml νερό, 100 γρ. φέτα, χυμό από 3 λεμόνια, 1 αβοκάντο, ½ δέσμη μαϊντανό ψιλοκομμένο, 2 καρότα τριμμένα, φρέσκα φύλλα δυόσμου, φύλλα μαϊντανού, 60 γρ. ντοματίνια, 40 ml ελαιόλαδο, 1 κ.γ. ρίγανη ξερή, αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
Τοποθετούμε την κινόα μαζί με το νερό σε κατσαρόλα για να βράσουν και μόλις πάρουν βράση σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο. Σε ένα μπολ βάζουμε τη βρασμένη κινόα και ρίχνουμε μέσα το τριμμένο καρότο, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το αβοκάντο, τη ρίγανη, τα ντοματίνια, αλάτι, πιπέρι, το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά και διορθώνουμε τη γεύση με αλατοπίπερο. Γαρνίρουμε τη σαλάτα μας με σπασμένη φέτα, φρέσκα φύλλα μαϊντανού και δυόσμου.

Η συνταγή είναι του Σταυρή Γεωργίου 

Κρητικό σφουγγάτο

Υλικά:
500 γρ. κολοκυθάκια, 500 γρ. ντομάτες, 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα, 100 γρ. φέτα, 5 αυγά, 1/2 φλιτζάνι λάδι, αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση:
Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες, αφαιρούμε τα σπόρια και τις ψιλοκόβουμε. Τσιγαρίζουμε στο τηγάνι τα κρεμμύδια με τα κολοκυθάκια κομμένα σε στρογγυλές φέτες. Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, την φέτα και το αλατοπίπερο. Τα ψήνουμε μέχρι να πιούν τα υγρά και προσθέτουμε τα αυγά καλά χτυπημένα. Αφήνουμε το σφουγγάτο να σιγοψηθεί. Σερβίρουμε ζεστό ή κρύο.

Η συνταγή είναι από εδώ 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v