Τα καλύτερα μπριζολίδια της Αττικής

Ακολουθήσαμε την υπέροχη μυρωδιά της τσίκνας η οποία μας οδήγησε στα καλύτερα μπριζολάδικα της πόλης για αξέχαστα κρεατοφαγικά τσιμπούσια.

Τα καλύτερα μπριζολίδια της Αττικής

Ένα αρχαίο γαστρονομικό ρητό το οποίο οι ιστορικοί χρεώνουν στον Γέροντα Μπριζολίσιο λέει πως η καλή ταβέρνα στη μπριζόλα φαίνεται και ποιοι είμαστε εμείς να διαφωνήσουμε τελοσπάντων; Ίσα ίσα σαν άξιοι μπριζολομάχοι ιχνηλατήσαμε την πρωτεύουσα και βρήκαμε τα πιο φημισμένα και σίγουρα καλοψημένα μπριζολίδια της Αττικής και πέσαμε με τα μούτρα στις χορταστικές μερίδες του. Φτιάξαμε και μοσχοτσικνιστή λίστα για να ξέρεις πού θα λάβει χώρα το επόμενο κρεατοφαγικό σου τσιμπούσι.

Βλάχος

Καραμανλή 1 & 17 Νοέμβρη 11, Μελίσσια, τηλ.: 210 6130672

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Βλάχος (@vlahos_melissia)


Ο Βλάχος στα Μελίσσια είναι ο απόλυτος προορισμός εφόσον αναζητάς δύο πράγματα. Ζουμερά μπιφτέκια και λαχταριστά μπριζολάκια που καταφθάνουν σε υπερχορταστικές μερίδες στο τραπέζι σου. Για τα μπριζολάκια διαλέγεις και παίρνεις τις δύο εναλλακτικές που προσφέρει  το κατάστημα. Είτε τέσσερα μπριζολάκια σκέτα, είτε τρία συνοδευόμενα από ένα βουνό πατάτες.

Οι δε ηπειρώτικες πίττες μπόνους του καταλόγου–σπανακόπιτα, χορτόπιτα, τυρόπιτα και πάει λέγοντας– είναι επίσης εξαιρετικά αφράτες και νοστιμότατες. Συνοδεύεις με τζατζίκι και χωριάτικη και πληρώνεις το πολύ 15€ το άτομο, μαζί με εξαιρετικό ημίγλυκο κρασί.

Αν είσαι μέλος του In2life Club (μάθε περισσότερα εδώ) μπορείς να απολαύσεις εκπτώσεις από τη συγκεκριμένη συνεργαζόμενη επιχείρηση.

Το Παραδοσιακό

Κολοκοτρώνη 59, τηλ: 21 0323 1700


Γνωστός κρεατοναός το Παραδοσιακό βρίσκεται σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία της Αθήνας και προσελκύει καθημερινά πλήθος κόσμου για να δοκιμάσει τις πολύ οικονομικές μοσχαρίσιες αλλά και χοιρινές μπριζόλες του. Καλοψημένες, ζουμερές και με το απαραίτητο λιπάκι που θένε κι επιζητούν δικαίως οι μερακλήδες της παρέας. Συνοδεύονται με φρεσκομμένες τηγανιτές πατάτες όπως πρέπει δηλαδή. Ο λογαριασμός στα 15-18€ το άτομο, με μπίρα.

Ο Τέλης

Ευριπίδου 86 και Επίκουρου 20, 2103249582


Μαγαζί-θρύλος που έγινε συνώνυμο των λαχταριστών μπριζολακίων ο Τέλης πρωτοάνοιξε τη μακρινή πια δεκαετία του 1970 κι έκτοτε αποτελεί αγαπημένο σημείο συνάντησης των απανταχού μπριζολομάχων. Εδώ θα παραγγείλεις νοστιμότατα και ζουμερά χοιρινά μπριζολάκια σε μερίδα, με τρομερές τηγανιτές πατάτες και ανεπανάληπτη καυτερή ζεστή σαλάτα με τομάτα, φέτα και πιπεριά. Συνοδεύεις με μια περιποιημένη χωριάτικη και κρασάκι κι ο λογαριασμός δεν πρόκειται να ξεπεράσει τα 15-18€ το άτομο.

Μπριζολάκια Ακαδημίας

Μαυρομιχάλη 9, τηλ: 21 0362 7234


Στο κέντρο της Αθήνας, περιτριγυρισμένο από τα πιο γνωστά θέατρα και σινεμά της πόλης, από το 2007, ένα αγαπημένο στέκι τα Μπριζολάκια Ακαδημίας, προσφέρουν λαχταριστή κρεατοφαγική ελληνική κουζίνα. Με προσιτές τιμές και εξυπηρέτηση άκρως φιλική, το μπριζολάδικο φημίζεται για την ζουμερή και καλοψημένη πραμάτεια του, κρατώντας τις τιμές του εξαιρετικά προσιτές για όλους.

Όπως εύκολα καταλαβαίνεις τα χοιρινά μπριζολάκια παραμένουν το σήμα κατατεθέν της καυτής σχάρας που βαρά υπερωρίες για να εξυπηρετήσει τους αμέτρητους θαμώνες που γεμίζουν την Μαυρομιχάλη. Για ένα χορταστικότατο γεύμα εδώ, υπολόγισε περί τα 15-18 ευρώ το άτομο, με μπίρα.

Ροζαλία

Βαλτετσίου 59, Εξάρχεια, τηλ: 2103802725

Για περισσότερα από 45 χρόνια αυτή η ιστορική ταβέρνα στα Εξάρχεια το κρατά αληθινό και πεντανόστιμο, δίνοντάς μας πολλές γευστικές αφορμές για να πιάσουμε τραπεζάκι στον πεζόδρομο της Βαλτετσίου. Σταθερή αξία η χοιρινή ντόπια μπριζόλα του καλοφαγά στα 600 γραμμάρια για μερακλήδες, καθώς και τα μπριζολάκια λαιμού, η μοσχαρίσια γάλακτος και η κατά τι ακριβότερη σταβλίσια σπαλομπριζόλα, όλες σερβιρισμένες με γαρνιτούρα της επιλογής σου. Μεγάλη η γκάμα και των μαγειρευτών για να διαλέξουν οι αντιφρονούντες. Για πλήρες γεύμα με κρασάκι υπολόγισε περί τα 18-20€ το άτομο.

Βounty all Aboard

Εθνικής Αντιστάσεως 10, Δραπετσώνα, τηλ.: 21 0461 8027

Το Bounty all aboard είναι αδιαμφισβήτητα ένα από τα καλύτερα all day food bars στα πέριξ του Πειραιά. Κι αν στο μενού του όλα τα καλά χωράνε (και πίτσα και μπέργκερ και υπέροχα κρεατικά) αυτό που εμείς ξεχωρίζουμε είναι τα μπριζολίδια που μπορείς να βρεις σε αμέτρητες εκδοχές. Μπριζολάκια τραβάει η ψυχή σου; Έχουν. Χοιρινή σπαλομπριζόλα 850 γραμμαρίων ή σταβλίσια μοσχαρίσια 900 γραμμαρίων; Λένε όχι στα ψευδοδιλήμματα κι έχουν κι από τις δύο. Αν είναι πιο εκλεπτυσμένος ο ουρανίσκος σου τότε δεν θα πει όχι στο Rib Eye ή στην θηριώδη T-Bone. Ο λογαριασμός μαζί με κρασάκι θα κυμανθεί από 15-30€ το άτομο ανάλογα με την επιλογή μπριζόλας.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v