Τα 24ωρα λεωφορεία της Αθήνας

Πώς μετακινούμαστε τα βράδια στην πόλη; Ποιες περιοχές εξυπηρετούν τα νυχτερινά δρομολόγια, και πόσο συχνά είναι; Όλα θα σ’ τα πούμε.

Τα 24ωρα λεωφορεία της Αθήνας

Το μετρό λειτουργεί Παρασκευή και Σάββατο μέχρι τη 1.00-1.30 (αναλόγως από ποιον σταθμό θέλεις να το πάρεις, δες εδώ αναλυτικά τις ώρες) και τις υπόλοιπες νύχτες μέχρι τις 00.00-00.30. Μετά από εκεί, το χάος και τα ταξί; Όχι ακριβώς. Υπάρχουν και τα νυχτερινά λεωφορεία, κάποια από τα οποία είναι 24ωρα, και κάποια άλλα καλύπτουν ένα μεγάλο κομμάτι της νύχτας. Σου τα συγκεντρώσαμε όλα, σε έναν μικρό αλλά περιεκτικό οδηγό.

Το 040

Θρυλική γραμμή που συνδέει το Σύνταγμα με τον Πειραιά, περνώντας μέσα από την Καλλιθέα, παραμένει εδώ και χρόνια 24ωρη. Η αφετηρία της είναι στη γωνία Φιλελλήνων και Μητροπόλεως, απέναντι από την πλατεία Συντάγματος. Δες τα δρομολόγια εδώ.

Το 11

Η μοναδική άλλη επισήμως 24ωρη γραμμή (πέρα από τα λεωφορεία του αεροδρομίου, που δεν αποβιβάζουν σε άλλες στάσεις), το 11 είναι τρόλεϊ, ξεκινά από τα Άνω Πατήσια, περνά από πλατεία Αμερικής, Ομόνοια, Σύνταγμα, Μετς, Καλλιμάρμαρο, Παγκράτι και Βύρωνα πριν καταλήξει στη Νέα Ελβετία. Ωράριο και δρομολόγια εδώ.

Το Χ14

Εξίσου θρυλική γραμμή, δεν είναι 24ωρη, δουλεύει μόνο βράδια από τις 00.30 ως τις 5.20 με ένα δρομολόγιο κάθε 45 λεπτά. Συνδέει το Σύνταγμα με την Κηφισιά, ξεκινώντας από το Ζάππειο και ανηφορίζοντας αρχική την Βασιλίσσης Σοφίας και εν συνεχεία την Κηφισίας. Δες αναλυτικά δρομολόγια και στάσεις εδώ.

Το 400

Είναι νυχτερινή γραμμή, όχι 24ωρη, με δρομολόγια περίπου ανά ώρα, από τα μεσάνυχτα ως τις 4.30 το πρωί. Συνδέει τον Πειραιά με τον σταθμό της Δουκίσσης Πλακεντίας, περνώντας από Νίκαια, Κορυδαλλό, Αιγάλεω, Βοτανικό, Μοναστηράκι, Ομόνοια, Σύνταγμα, Βασιλίσσης Σοφίας, Χολαργό και Αγία Παρασκευή. Δες δρομολόγια εδώ

Το 500

Επίσης νυχτερινή γραμμή, συνδέει τον Πειραιά με την Κηφισιά με τρία μόνο δρομολόγια (στη 1.00, στις 2.45 και στις 4.20) περνώντας από Καλλιθέα, Ταύρο, Ομόνοια, Βικτώρια, Πατήσια, Περισσό, Νέα Ιωνία, Μαρούσι, Πεύκη και Νεραντζιώτισσα. Αναλυτικά οι στάσεις εδώ

Το 790

Νυχτερινή γραμμή με 5 δρομολόγια, συνδέει τη Γλυφάδα με το Περιστέρι, περνώντας από Ελληνικό, Αργυρούπολη, Ηλιούπολη, Σύνταγμα, Ομόνοια, Σταθμό Λαρίσσης και Άγιο Αντώνιο. Αναλυτικά δρομολόγια και στάσεις εδώ

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v