Αυτά τα μέρη στην Αθήνα είναι η χαρά του Instagram

Καφέ, concept stores, πατισερί και νέο-μεζεδοπωλεία της πόλης με πανέμορφους χώρους, ό,τι πρέπει για ανέβασμα στα social.

Αυτά τα μέρη στην Αθήνα είναι η χαρά του Instagram

Ένα καλιφορνέζικο καφέ στο Μετς, ένα K-pop ασιατικό στο Περιστέρι, ένα ημιυπόγειο concept store στο Κουκάκι και μερικά ακόμα μαγαζιά της Αθήνας με πανέμορφη διακόσμηση και χώρους που θα σε κάνουν να μη χορταίνεις να τα φωτογραφίζεις.

Joshua Tree

Αναπαύσεως 13, Μετς, τηλ. 21 0923 9747


Βασίζεται στην plant-based κουζίνα και φέρνει κάτι από Καλιφόρνια στο Μετς με την funky αισθητική του, και τον όμορφο εσωτερικό χώρο που παντρεύει το αμερικάνικο στιλ με την μποέμ γοητεία. Το Joshua Tree προσφέρει απλόχερα φως από τις μεγάλες τζαμαρίες του, ενώ στα τραπέζια του προσγειώνονται λαχταριστές επιλογές για μπραντς, χειροποίητα γλυκά όπως το εξαιρετικό cheesecake, vegan επιλογές όπως το Gym Smoothie με μπανάνα, φυστικοβούτυρο, γάλα αμυγδάλου και χουρμάδες και φυσικά specialty καφέδες από την Area 51. Θα το βρεις ανοιχτό ως αργά, για χαλαρό ποτάκι και ωραία signature κοκτέιλ.

Mayman Asian Street Food

Δωδεκανήσου 1, Περιστέρι, τηλ: 21 3046 4890


To ασιατικό street food έχει βρει εδώ και 2 χρόνια το σπίτι του στο Περιστέρι, το ίδιο και οι φαν των Anime και της K-Pop οι οποίοι βρίσκουν στο εσωτερικό του Mayman όλα όσα αγαπούν από την εν λόγω κουλτούρα. Neon φώτα, μπλε τοίχοι και k-pop κομμάτια στα ηχεία, φτιάχνουν ατμόσφαιρα για να δοκιμάσεις corn dog με λουκάνικο Φρανκφούρτης, mozzarella, cheerios, μαγιονέζα, μουστάρδα και sriracha, bao bun με pulled duck, κινέζικη BBQ, πίκλα daikon, και jalapenos και δροσερές σαλάτες όπως η Emperor’s Chicken με πρασινάδες, daikon, αγγούρι και τηγανιτό κοτόπουλο με gome dressing. Λογαριασμός στα 15€ το άτομο, με αναψυκτικό.

Τζουτζούκα

Μεγάλου Βασιλείου 32, τηλ: 21 1715 6730


Στα σύνορα Γκαζιού και Ρουφ, αυτή η γαστροταβέρνα, αλητεύει γευστικά, ενώ το γλυκύτατο εσωτερικό της παντρεύει τη διακόσμηση ενός παραδοσιακού καφενείου με μωσαϊκό στο πάτωμα και μάρμαρο στο μπαρ, προσφέροντας αρκετά κάδρα για photo uploading. Στα του φαγητού, θα δοκιμάσεις λαχματζούν με αρνίσιο κιμά, γιαούρτι, κρεμμύδι, σουμάκ και μαϊντανό, ταρτάρ μόσχου με καπνιστή μαγιονέζα και τσάιβς, ταραμοσαλάτα με γαύρο μαρινάτο, άνηθο και προπύρα Σπετσών, κουνουπίδι τηγανιτό με λάιμ, κάρι Μάντρας, τσίλι και μαγιονέζα κόλιανδρου. Και άλλα τέτοια ωραία. Ο λογαριασμός, με ποτήρι κρασί ή ωραίο τσίπουρο, στα 25€ κατ’ άτομο.

Ēre

Ερεχθείου 30, Κουκάκι, τηλ: 2109236622


Σε ένα ημιυπόγειο, αλλά φωτεινό χώρο κοντά στην Ακρόπολη, το Ēre είναι ένα κουκλίστικο concept store, αλλά και πατισερί, στην οποία πέρα από φρέσκα, ανάλαφρα γλυκά που παρασκευάζονται καθημερινά θα βρεις και ένα σωρό ωραία αντικείμενα για δωράκια ή για σένα. Ξύλινα παιχνίδια, χρωματιστά κηροπήγια, τσάντες, καλάθια και κεραμεικά, κάνουν παρέα με πεντανόστιμες τάρτες, τσίζκεϊκ, μπουκίτσες με ταχίνι και κέικ, σε ένα άκρως ινσταγκραμικό «πακέτο». Ωραίος και ο μυρωδάτος specialty καφές τους, με blend της Samba Coffee Roasters.

Minu

Σαρρή 50, Ψυρρή, τηλ: 21 0323 2022


Στο νεοκλασικό κτήριο της οδού Σαρρή, αυτό το «παράξενο» στέκι συνδυάζει τον ποιοτικό βιολογικό καφέ και το τσάι με την αγορά οποιουδήποτε πράγματος βρεις μέσα του: από φυτά εσωτερικού χώρου (πιλέες, μπιγκόνιες, μονστέρες, αλοκάσιες, κ.α.), μέχρι έπιπλα ή βιβλία. Κάθε γωνίτσα σε αυτό το υβριδικό καφέ, είναι και μια αφορμή για «κλικ», με όλα να μοιάζουν τακτοποιημένα και διαμορφωμένα έτσι ώστε να γεμίσεις τη μνήμη του κινητού σου με δεκάδες όμορφα κάδρα. Σημειωτέον, λειτουργεί και ως εκθεσιακός χώρος για εγχώριους καλλιτέχνες.

Τέρας

Θεοδώρητου Βρεσθένης 45, Νέος Κόσμος, τηλ: 2114180653


Σερβίρει στον χώρο μιας παλιάς διώροφης πολυκατοικίας του ’30 με όμορφο κήπο, λουκούλλειο πρωινό/μπραντς, αλλά και ωραίες γεύσεις για ελαφρύ μεσημεριανό ή δείπνο σε hip ατμόσφαιρα. Στο Τέρας τα πιάτα είναι οπτικά πανέμορφα, το ίδιο και ο άκρως καλοκαιρινός του κήπος, ενώ στον κατάλογο θα βρεις επιλογές όπως σαλάτα με φακές Beluga, καπνιστή πανσέτα και βραστό αυγό με μυρωδικά, Roll με σπιτικό pulled pork, μαγιονέζα και Salsa Criolia, αλλά και το ομώνυμο μπέργκερ του μαγαζιού, με μοσχαρίσιο μπιφτέκι, τυρί Stilton, αγγλική μουστάρδα, μαγιονέζα horseradish και relish παντζαριού. Υπολόγισε περί τα 20€ το άτομο, για γεύμα με κρασί.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v