Πίνουμε χειροποίητες μπίρες σε τραπεζάκια έξω λοιπόν

Σε πράσινες αυλές, πλατείες και πεζοδρόμους, η μπίρα είναι χειροποίητη, φρέσκια και ρέει άφθονη σε αγαπημένα ζυθο-στέκια.

Πίνουμε χειροποίητες μπίρες σε τραπεζάκια έξω λοιπόν

Ε, το καλοκαίρι μια μπίρα τη σηκώνει, θα πεις και θα πιεις και πολύ καλά θα κάνεις, το ζήτημα είναι όμως τι είδους μπίρα θα επιλέξεις.

Σε παρακινούμε να απομακρυνθείς από την δοκιμασμένη συνταγή του «μία από τα ίδια» και να βυθιστείς στον μαγευτικό κόσμο της craft (μικρο)ζυθοποιίας, έναν κόσμο γεμάτο φρέσκες συνταγές, που ξεφεύγουν από την πεπατημένη και ερεθίζουν όμορφα τον ουρανίσκο με τον ιδιαίτερο γευστικό τους χαρακτήρα.

Από τα βόρεια προάστια μέχρι το κέντρο, μπιραρίες και tap rooms βγάζουν τραπεζάκια έξω σε αυλές, πεζοδρόμια και πεζοδρόμους και σε περιμένουν να γευτείς εκλεκτές ετικέτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Κράτα σημειώσεις.

Αλχημιστής

25ης Μαρτίου 130, Πετρούπολη, τηλ: 697 629 2604


Μια δεκαετία… παρά ένα χρόνο κλείνει φέτος η αγαπημένη μπιροδιεύθυνση της Πετρούπολης, και άλλες τόσες να ευχηθούμε από καρδιάς, ενώ απολαμβάνουμε χειροποίητες μπίρες ντόπιες και μη από τα 21 taps που ανανεώνονται ανά διαστήματα με δικές τους εισαγωγές. Αν πεινάσεις, στον κατάλογο θα βρεις εκλεκτά εδέσματα, όπως χειροποίητη πίτσα, Jack Daniels μπέργκερ, ποικιλίες κρεατικών και chicken pop corn, ενώ στα ψυγεία θα βρεις δεκάδες ακόμα χειροποίητες ετικέτες ζύθου για μπιραματισμούς. Αφέσου στα χέρια του έμπειρου προσωπικού και του συμπαθέστατου ιδιοκτήτη για να σου προτείνουν εκείνες που ταιριάζουν στον ουρανίσκο σου. Το pint από 4€, για φαγητό και μπίρα, υπολόγισε περί τα 15-18€ το άτομο.

Local Pub

Χαϊμαντά 25, Χαλάνδρι, τηλ.: 694 0864443


Η «τοπική» που μας έμαθε προ 14ετίας τι εστί craft μπίρα, παραμένει μια από τις κορυφαίες επιλογές της πόλης για να απολαύσεις χειροποίητο ζύθο, ελληνικό και ξένο. Στα βαρέλια της θα βρεις όλες τις ετικέτες της Μικροζυθοποιίας Αναστασίου η οποία λειτουργεί από το 2017 (Lager, IPA, Stout, Sour κ.α.), τα καζάνια της οποίας φιγουράρουν στον δίπλα χώρο, καθώς και μερικές επιλεγμένες ετικέτες άλλων μικροζυθοποιών. Η μίνι πλατεία με τα ξύλινα τραπέζια στο εξωτερικό της είναι ό,τι πρέπει για καλοκαιρινές μπιροποσίες κάτω από τα αστέρια, ενώ στο άκαπνο εσωτερικό της Local θα βρεις δροσιά, ωραίες μουσικές και αθλητικούς αγώνες να παίζουν στις οθόνες. Το pint από 5€.

Bites & Pints Burger & Beer Bar

Χαϊμαντά 25, Χαλάνδρι, τηλ: 698 657 4953

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Bites & Pints (@bites_and_pints)


Ακριβώς απέναντι από την Local, το Bites & Pints αγαπά τις χειροποίητες μπίρες αλλά και το μπιρο-φαγητό και απλώνει τραπέζια στην ίδια πλατεία, τα οποία γεμίζουν με βαρελίσιες μπίρες από διάφορα guest βαρέλια και πληθωρικά μπέργκερ, μπιφτέκια με πατάτες τηγανιτές, ποικιλίες με λουκάνικα για τη μέση, chicken wings, πατάτες με τσένταρ, onion rings και άλλα τέτοια ωραία συνοδευτικά για τον ζύθο σου. Στην κάβα του θα βρεις και μπόλικες ετικέτες σε μπουκάλι από την εγχώρια craft σκηνή οι οποίες ανανεώνονται διαρκώς (Voreia, Septem, Solo, Siris κ.α.). Για ένα χορταστικό γεύμα με μπίρα, υπολόγισε περί τα 15-18€ το άτομο, το pint από 5€.

Beans and Hops

Λεωφ. Ηρακλείου 43, Άνω Πατήσια, τηλ: 2102022026

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Beans & Hops (@beans_and_hops)


Μπιρο-διαμαντάκι στα Άνω Πατήσια, μια περιοχή που διψά για καλό ζύθο, το Beans and Hops ανοίγει από νωρίς το πρωί για μυρωδάτο specialty καφεδάκι στα τραπεζάκια της αυλής του, και συνεχίζει με χειροποίητες μπίρες σε εκλεκτή ποικιλία για καλοκαιρινές δοκιμές. Συμπαθέστατοι οι μερακλήδες και γνώστες ιδιοκτήτες, θα αναλάβουν να σε μυήσουν στις ετικέτες που φέρνουν σε βαρέλι και μπουκάλια. Παίζει και ωραίες ροκ μουσικές. Το βαρέλι από 4€. 

Strange Brew Taproom & Bottleshop

Φαλήρου 86, Κουκάκι, τηλ: 21 0923 2146


Κόσμο και κοσμάκη φέρνει στο Κουκάκι το Tap Room μιας εκ των κορυφαίων εγχώριων μικροζυθοποιιών. Εδώ θα βρεις σε tap όλες μπίρες της Strange Brew (την «σταρ» IPA Jasmine, τη μεθυστική DIPA Dr. Haze, την session Uncle Jam’s, την stout Mandy Black κ.α.) σε βαρέλι ή μπουκάλι, αλλά και δεκάδες ακόμα ετικέτες από ελληνικούς και ξένους ζύθους που έχουν στα ψυγεία τους σε κουτάκια ή μπουκάλια. Βγάζει και τραπεζάκια/σταντ στο πεζοδρόμιο της Φαλήρου για κουβεντολόι, μπιροποσία και χάζι, ενώ συχνά πυκνά διοργανώνει tap takeovers σε συνεργασία με διεθνή ή εγχώρια μικροζυθοποιεία. To pint από 4€.

Blame The Sun

Βεΐκου 60, Κουκάκι, τηλ: 21 0921 3523

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Four Hands (@4hands.ath)


Δεύτερο TapRoom στο Κουκάκι, αυτή τη φορά από τη μικροζυθοποιία Blame The Sun, η οποία φέρνει δροσερές και τροπικές ανάσες καλοκαιριού στην ταλαιπωρημένη από τον καύσωνα Βεΐκου. Πώς το κάνει; Σερβίροντας σε βαρέλι τις δροσερές της μπίρες: την τροπική Beach Bum, την IPA Sail Away, την Puppenhaus, μία ευκολόπιοτη helles lager και την italian pilsner La Felicita. Tον κατάλογο συμπληρώνουν μπουκάλια από εγχώριες και ξένες craft μπίρες, tiki cocktails, premium αποστάγματα, αναψυκτικά και σνακ για να μην πιείς ξεροσφύρι. Βγάζει και τραπεζάκια έξω για να αράξεις και να τα πεις όσο δροσίζεσαι με ποιοτικό ζύθο. Το pint από 5€.

Beer Alley

Σμύρνης 10, Νέα Φιλαδέλφεια, τηλ: 21 6800 8449


Παλιά καραβάνα του ζύθου στην περιοχή, το Beer Alley έχει μια μεγάλη και πράσινη αυλή για να βρεις δροσερό καταφύγιο τις ζεστές νύχτες του καλοκαιριού, συνοδεία ενός ποτηριού παγωμένου ζύθου. Στα taps του θα βρεις δεκάδες ψαγμένες ετικέτες, από ελληνικές και ξένες μικροζυθοποιίες σε τακτική ανανέωση, ενώ συχνά διοργανώνει και tap takeovers σε συνεργασία με νεοσύστατες μικροζυθοποιίες που παρουσιάζουν την παραγωγή τους. Ο κατάλογος με τις «μόνιμες» ετικέτες (περί τις 100) είναι πληθωρικός, ενώ την ζυθοποσία συνοδεύουν όπως πρέπει χορταστικές ποικιλίες κρεατικών, αλλαντικών και νοστιμότατα μπέργκερ τα οποία θα σε χορτάσουν επαρκώς. Εξαιρετικές και οι μουσικές, με ατόφιο ροκ. Λογαριασμός για μπίρα και φαγητό, στα 15€ το άτομο περίπου.

Sorry Mom

Ελβετίας 21, Αγ. Παρασκευή, τηλ: δεν έχει


Το αγαπημένo bottle shop της «πάνω» πλατείας μεταμορφώθηκε σε ένα ωραιότατο beer bar για ποιοτικό, craft ζύθο με άνετους πάγκους στον εξωτερικό χώρο, και όμορφες industrial λεπτομέρειες στο άκαπνο εσωτερικό του. Στις βρύσες του φιλοξενούνται εκλεκτές ετικέτες από την εγχώρια και διεθνή μπιρο-σκηνή (Strange Brew, Alea, Brewdog κ.α.), ενώ σύντομα αναμένεται να λανσάρει και ένα ξεχωριστό γευστικό μενού, για να συνοδεύσεις τα pints σου, με επιλογές όπως χοτ ντογκ, νάτσος, μπέργκερ και άλλα τέτοια ωραία. Στο ψυγείο του θα βρεις αρκετές επιλογές σε επιπλέον ετικέτες, διεθνείς και ελληνικές σε κουτάκι ή μπουκάλι. Συχνά πυκνά φιλοξενεί και Dj set με χιπ χοπ, punk ή μέταλ προσανατολισμό. Τιμές από 5€ το pint.

Tales of Ales

Μιλτιάδου 19, Αθήνα, τηλ: 21 0325 2540

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη MIND BEND™ (@mindbendbrewing)


Στην περατζάδα της Μιλτιάδου, το ζυθο-μπάρ/bottleshop ανάμεσα σε Σύνταγμα και Μοναστηράκι, έκλεισε πέντε χρόνια επιτυχημένης ζυθο-πορείας και συνεχίζει να γεμίζει τα βαρελοτράπεζα και τα σταντς στον πεζόδρομο με παρέες που πίνουν και γελούν, αλλά και τα taps της μπάρας του με ένα σωρό ξένες και εγχώριες μπίρες από craft μικροζυθοποιίες. Τα βαρέλια ανανεώνονται σχεδόν κάθε εβδομάδα, με ψαγμένες ετικέτες που καλύπτουν κάθε είδος – Lager, IPA, Stout, Sour –ενώ στα ψυγεία όλο ευθεία όπως μπαίνεις, οι μύστες ιδιοκτήτες θα αναλάβουν να σε κατατοπίσουν στο να αποφασίσεις τι θα πιείς εκεί, ή τι θα πάρεις πακέτο για το σπίτι. Συνεργάζονται με την γειτονική πιτσαρία Mozart για να μην πεινάσεις (από 10€ η Μαργαρίτα), ενώ οι τιμές για το pint ξεκινούν από τα 5€.

Γίνε μέλος στο In2life Club και απόλαυσε έκπτωση 10% στο Tales of Ales από Δευτέρα έως Πέμπτη (17:00-20:00).

Tapfield

Ναυάρχου Αποστόλη 4, Ψυρρή, τηλ: 21 0322 1923

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Tapfield (@tapfield_bar)


Σε ένα πολυσύχναστο στενό στου Ψυρρή, οι φαν της ψαγμένης μπίρας έχουν βρει τον… άνθρωπό τους (και τη μπίρα τους φυσικά). Στο Tapfield ο ιδιοκτήτης Μίλτος βγάζει όλη του την αγάπη για την χειροποίητη μπίρα, εξοπλίζοντας τις βρύσες του με δέκα και βάλε βαρέλια εγχώριας και ξένης craft μπίρας που ανανεώνονται συχνά, ενώ γεμίζει τα ψυγεία με δεκάδες ετικέτες σε μπουκάλια. Έχει και τσιμπολόγημα με νόστιμα καλαμάκια, mini burgers, mini τυλιχτά και λοιπά ψιψιψόνια, αν γουργουρίσει το στομαχάκι σου. Παραγγέλνεις μπίρα, παραγγέλνεις φαγητό και αράζεις με την ησυχία σου σε σταντς έξω για να χαζέψεις τον πολυσυλλεκτικό κοσμάκη της περιοχής. Το pint από 4€.

Γίνε μέλος στο In2life Club και απόλαυσε έκπτωση 10% στις μπίρες του Tapfield από Τρίτη έως Παρασκευή.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v