Αυτές οι μπίρες αποδεικνύουν πως σαν τις ελληνικές μικροζυθοποιίες… δεν έχει!

Φρουτένιες, πικρές, πληθωρικές, σοκολατένιες, αυτές οι μπίρες από εγχώριες μικροζυθοποιίες δεν έχουν αντίπαλο.

Αυτές οι μπίρες αποδεικνύουν πως σαν τις ελληνικές μικροζυθοποιίες… δεν έχει!

Όπως θα έχεις καταλάβει η κατάσταση με τις μικροζυθοποιίες στην Ελλάδα έχει γιγαντωθεί και αυτό μόνο καλό μπορεί να κάνει στον ουρανίσκο σου.

Χάρη στην τεράστια πλέον ποικιλία σε εγχώριο craft ζύθο, οι επιλογές που έχεις για να πιείς ποιοτική μπίρα είναι δεκάδες και μήνα με το μήνα ξεφυτρώνουν νέες ετικέτες ή νέες παρτίδες αγαπημένων «ναυαρχίδων».

Εμείς ξεχωρίσαμε δέκα από τις αγαπημένες μας αυτήν την περίοδο, παλιές και καινούργιες, για να πιείς στην υγειά μας.

Anticosmic Overload - P.i.g.s.

Η νομαδική μικροζυθοποιία της Λάρισας βρίσκεται πίσω από μια Double Dry-Hopped American Pale Ale 5.6%, πικρή όπως η ζωή, αλλά αρκούντως αρωματική, με λυκίσκους που φέρνουν αρώματα από ξύσμα πορτοκαλιού και κουμ κουάτ, με έντονη «γρασιδένια» επίγευση.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by P.I.G.S. Brew Co. ®™ (@pigsbrewco)


Dr. Haze - Strange Brew 

Η – όχι για πολύ μιας και ετοιμάζει ζυθοποιείο – νομαδική μικροζυθοποιία της Αθήνας, είναι υπεύθυνη για αυτήν την κλασική πλέον Hazy Double IPA 8%, πολύπλοκη, γεμάτη και πολύ-πολύ φρουτένια, η οποία παρά την μεγάλη περιεκτικότητα σε αλκοόλ είναι τόσο, μα τόσο ευκολόπιοτη.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Strange Brew Athens (@strangebrewathens)


Αστερόεσσα – Ζυθοποιία Αναστασίου 

Η ζυθοποιία του Χαλανδρίου δίπλα από την Local Pub ξέρει να φτιάχνει μπίρες, και η Αστερόεσσα αποτελεί την ναυαρχίδα της και χαρακτηριστικό σήμα κατατεθέν της εδώ και χρόνια. Μια μπίρα – φόρος τιμής στις American Pale Ale, με 5.3%, απόλυτα ισσοροπημένη με πληθωρική γεύση, μέτρια πικράδα και νότες από τροπικά φρούτα, μάνγκο, ανανά και passion fruit.


Time ParadoxAlea 

Η νέα μπίρα στην… παράδοξη σειρά της Alea, δείχνει ότι η μικροζυθοποιία της Μεταμόρφωσης ξέρει πολύ καλά πώς να σαγηνεύει τους γευστικούς μας κάλυκες. Πρόκειται για μια New England IPA 7%, ευκολόπιοτη, με γενναίες δόσεις λυκίσκων και φρουτώδη γεύση.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Alea Brewing (@alea_brewingco)


Citra Crush – Seven Island 

Η νομαδική ζυθοποιία της Κέρκυρας κατάφερε να κερδίσει γρήγορα την αναγνώριση τόσο σε εγχώριο όσο και σε διεθνές επίπεδο, βράζοντας μπίρες όπως αυτή η ζουμερή, φρουτένια, με ήπια πικράδα New England IPA 6.5%, με αρώματα ώριμου μάνγκο και περγαμόντο.


Walnut Pie - Clepsydra  

Μπίρα- καρυδόπιτα; Πιάσε ένα μπουκάλι! Η νομαδική μικροζυθοποιία Clepsydra έφτιαξε μια υπέροχη «επιδόρπια» imperial stout 10 %, με γεύση που φέρνει αμέσως στο νου το δημοφιλές γλυκό, χάρη στα μεθυστικά αρώματα σοκολάτας σεράνο, γαρύφαλλου και βανίλιας.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Clepsydra (@clepsydrabrewing)


Bohemian Fig Rhapsody Saison- ΚΥΚΑΩ 

Η συνεργατική μικροζυθοποιία της Πάτρας δεν σταματά να παράγει ποιοτικό ζύθο και αν μας βάλεις να διαλέξουμε μία δημιουργία της, τότε θα είναι αυτή η ιδιαίτερη Imperial Saison 9% με σύκο. Όχι για τον μέσο ουρανίσκο, όμως πέρα για πέρα ενδιαφέρουσα με νότες σύκου, σταφίδας και καρύδας.


Retimi Red Αle – Retimi  

Από το Ρέθυμνο με πολύ αγάπη και μεράκι, έρχεται μια υπέροχη Red Ale 5,6% από το νέο μικροζυθοποιείο που άνοιξε τις πύλες του στη λεβεντογέννα με τους καλύτερους οιωνούς. Νότες βύνης, καραμέλας και ξηρών καρπών, συνδυάζονται σε ένα πλήρως ισορροπημένο αποτέλεσμα που κατεβαίνει… μπιράκι.


Head Twister - Noctua  

Κεφάλια γυρίζουν εδώ και χρόνια χάρη στην αγαπημένη μπίρα της μικροζυθοποιίας της Πειραιώς, η οποία με σήμα την κουκουβάγια της θεάς Αθηνάς έφτιαξε αυτήν εδώ την ευκολόπιοτη American Pale Ale 5,2%, με συνδυασμό λυκίσκων που φέρνει μέτρια πικράδα, ελαφρύ σώμα και νότες εσπεριδοειδών, μπισκότου και άρτου.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Noctua Beer (@noctuabeer)


Sure Thing - MindBend

Νέο αίμα στην νομαδική μικροζυθοποιία, τα παιδιά της MindBend μπήκαν δυνατά στο χώρο, με αυτήν εδώ την Hazy IPA 6,5 %, η οποία batch με το batch γίνεται ολοένα και καλύτερη. Στον ουρανίσκο βγάζει αρώματα εσπεριδοειδών και ανανά, με μια ήπια, πικρή επίγευση.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by MIND BEND™ (@mindbendbrewing)


 

 

 

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v