Θωρακίστε το χρώμα των μαλλιών σας

Είτε είστε λάτρης των τολμηρών αποχρώσεων, των διακριτικών ανταύγειών ή των φυσικών τόνων, η διατήρηση της λάμψης των βαμμένων μαλλιών σας απαιτεί φροντίδα.

Θωρακίστε το χρώμα των μαλλιών σας

Η επίτευξη ενός τέλειου χρώματος μαλλιών μπορεί να είναι μια χρονοβόρα και δαπανηρή διαδικασία, επομένως είναι απαραίτητο να διατηρήσετε το χρώμα σας φρέσκο ​​και ζωντανό. Είτε είστε λάτρης των τολμηρών αποχρώσεων, των διακριτικών ανταύγειών ή των φυσικών τόνων, η διατήρηση της λάμψης των βαμμένων μαλλιών σας απαιτεί φροντίδα.

Ακολουθεί ένας ολοκληρωμένος οδηγός για να προστατεύσετε το χρώμα των μαλλιών σας και να τα διατηρήσετε ζωντανά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Απαραίτητες συμβουλές για την προστασία του χρώματος των μαλλιών

1. Χρησιμοποιήστε προϊόντα που είναι για βαμμένα μαλλιά

Επιλέξτε σαμπουάν και μαλακτικές κρέμες ειδικά σχεδιασμένες για βαμμένα μαλλιά. Αυτά τα προϊόντα έχουν σχεδιαστεί για να είναι απαλά και να βοηθούν στη διατήρηση του χρώματος των μαλλιών σας.

Ψάξτε για: Σαμπουάν χωρίς θειικά άλατα, καθώς τα θειικά άλατα μπορούν να αφαιρέσουν το χρώμα και την υγρασία από τα μαλλιά.

2. Λουστείτε λιγότερο συχνά

Το πολύ συχνό λούσιμο των μαλλιών σας μπορεί να ξεθωριάσει το χρώμα σας. Προσπαθήστε να παρατείνετε το χρόνο μεταξύ των λουσιμάτων για να αποφύγετε το ξάνοιγμα των μαλλιών.

Συμβουλή: Χρησιμοποιήστε ξηρό σαμπουάν για να φρεσκάρετε τα μαλλιά σας και να απορροφήσετε την περίσσεια λιπαρότητα.

3. Πείτε “όχι” στο ζεστό νερό!

Το ζεστό νερό μπορεί να ανοίξει την επιδερμίδα της τρίχας, επιτρέποντας στο χρώμα να ξεπλυθεί πιο εύκολα. Προτιμήστε χλιαρό ή δροσερό νερό όταν λούζετε τα μαλλιά σας ενώ αν ανήκετε σε όσες αγαπούν το ξανθό χρησιμοποιείστε συχνά μάσκα για ξανθά μαλλιά.

Τελικό ξέβγαλμα: Ολοκληρώστε με δροσερό νερό για να κλειδώσετε το χρώμα.

4. Περιορίστε τη θερμότητα

Τα εργαλεία styling με θερμότητα μπορεί να προκαλέσουν ξεθώριασμα και ξάνοιγμα των μαλλιών και του χρώματος. Για να έχετε προστασία χρώματος μαλλιών όταν χρησιμοποιείτε τέτοιες συσκευές, εφαρμόστε πάντα ένα σπρέι προστασίας από τη θερμότητα για να ελαχιστοποιήσετε τη φθορά.

Βέλτιστες πρακτικές: Χρησιμοποιήστε τη χαμηλότερη αλλά αποτελεσματική ρύθμιση θερμοκρασίας στα εργαλεία styling και αποφύγετε την παρατεταμένη έκθεση στη θερμότητα.

5. Δημιουργήστε ασπίδα από τον Ήλιο

Οι ακτίνες UV μπορούν να υποβαθμίσουν το χρώμα των μαλλιών και να προκαλέσουν ξηρότητα. Προστατέψτε τα μαλλιά σας φορώντας καπέλο ή χρησιμοποιώντας προϊόντα μαλλιών με φίλτρα UV όταν βρίσκεστε σε εξωτερικό χώρο.

Προϊόντα: Αναζητήστε σπρέι styling με ενσωματωμένο SPF.

6. Αποφύγετε το χλώριο και το αλμυρό νερό

Το χλώριο και το αλμυρό νερό μπορούν να αφαιρέσουν το χρώμα και να κάνουν τα μαλλιά ξηρά και εύθραυστα. Εάν κολυμπάτε, προστατέψτε τα μαλλιά σας φορώντας σκουφάκι κολύμβησης ή εφαρμόζοντας μια μαλακτική πριν μπείτε στο νερό.

Φροντίδα μετά το κολύμπι: Ξεπλύνετε καλά τα μαλλιά σας με γλυκό νερό μετά το κολύμπι για να αφαιρέσετε τυχόν χλώριο ή αλάτι.

Τελευταίο και πιο σημαντικό!

Η σειρά Metal Detox της L’Oréal Professionnel κατά των μεταλλικών στοιχείων προστατεύει τα μαλλιά από την προσκόλληση μεταλλικών στοιχείων μετά τις υπηρεσίες βαφής, balayage και ξανοίγματος. Η συγκέντρωση των μεταλλικών στοιχείων στο εσωτερικό της τρίχας μπορεί να προκαλέσει σπάσιμο της τρίχας και να επηρεάσει αρνητικά το χρωματικό αποτέλεσμα. Τα μαλλιά γίνονται πιο δυνατά. Το χρώμα διαρκεί περισσότερο με 2x περισσότερη λάμψη.

Η προστασία του χρώματος των μαλλιών σας περιλαμβάνει περισσότερα από τα σωστά προϊόντα. Πρόκειται για την υιοθέτηση μιας ολοκληρωμένης ρουτίνας περιποίησης μαλλιών που ελαχιστοποιεί τη ζημιά και διατηρεί τη ζωντάνια. Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές, μπορείτε να απολαύσετε μακράς διάρκειας, χρώμα που φαίνεται λαμπερό και υγιές.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v