Αξίζει τα λεφτά του ο ακριβότερος γάμος στην Ιστορία;

Ο Anant Ambani, γιος του πλουσιότερου ανθρώπου στην Ασία παντρεύεται την εκλεκτή της καρδιάς του, και ο γάμος εκτιμάται ότι έχει κοστίσει μέχρι στιγμής γύρω στα 140 εκατομμύρια δολάρια.

Αξίζει τα λεφτά του ο ακριβότερος γάμος στην Ιστορία;

Ο 28χρονος Anant Ambani είναι ο μικρότερος γιος του Ινδού επιχειρηματία Mukesh Dhirubhai Ambani, γνωστού και ως πλουσιότερου ανθρώπου στην Ασία, η περιουσία του οποίου εκτιμάται στα 115 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο γάμος του νεαρού Anant με την 29χρονη Radhika Merchant υπολογίζεται ότι θα κοστίσει συνολικά πάνω από 150 εκατομμύρια δολάρια.

Οι εορτασμοί για τον γάμο, ο οποίος προετοιμάζεται τα τελευταία δύο χρόνια, βρίσκονται σε εξέλιξη εδώ και μήνες. Πλέον έφτασε και η στιγμή του ίδιου του γάμου, με πολλούς celebrities να καταφτάνουν στο Μουμπάι της Ινδίας. Η τοπική αστυνομία έχει χαρακτηρίσει τον γάμο «δημόσια εκδήλωση», όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, και έχει επιβάλλει κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύσουν από το μεσημέρι της Παρασκευής μέχρι τα μεσάνυχτα της Δευτέρας.

Αν και το ζευγάρι δεν έχει αποκαλύψει το κόστος του γάμου του, οι διοργανωτές γάμου εκτιμούν ότι έχουν ξοδευτεί ήδη 11 με 13 δισεκατομμύρια ρουπίες, ήτοι από 132 έως 156 εκατομμύρια δολάρια. Φήμες αναφέρουν ότι η αμοιβή της Rihanna για την εμφάνισή της σε ένα από τα προγαμήλια πάρτι ήταν 7 εκατομμύρια δολάρια, ενώ ο Justin Bieber λέγεται ότι πήρε 10 εκατομμύρια δολάρια.

Οι εορτασμοί ξεκίνησαν ήδη από τον Μάρτιο, όταν η οικογένεια του γαμπρού διοργάνωσε ένα τριήμερο προγαμήλιο πάρτι με 1.200 καλεσμένους στο Γκουτζαράτ, όπου παρευρέθηκαν διεθνείς διασημότητες, πολιτικοί και μέλη του επιχειρηματικού κόσμου όπως Mark Zuckerberg της Meta και ο Bill Gates της Microsoft. Το πάρτι ξεκίνησε με την εμφάνιση της Rihanna, ενώ η Diljit Dosanjh, η πρώτη Παντζάμπι τραγουδίστρια που εμφανίστηκε στο Coachella, ανέβηκε στη σκηνή τη δεύτερη βραδιά, και ο ράπερ Akon έκλεισε το σόου την τελευταία ημέρα των εορτασμών.

Τον Ιούνιο, οι Ambani διοργάνωσαν άλλη μια προγαμήλια γιορτή: Αυτή τη φορά, μια πολυτελή κρουαζιέρα από την Ιταλία στη Γαλλία. Οι Backstreet Boys, η Katy Perry και ο Pitbull τραγούδησαν για τους 800 καλεσμένους, μεταξύ των οποίων αστέρες του Bollywood και παίκτες του κρίκετ.

Σειρά είχε ο τελευταίος γύρος εορτασμών, που ξεκίνησε στις αρχές αυτής της εβδομάδας, όταν ο Bieber προσγειώθηκε στο Μουμπάι. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν κατακλυστεί από φωτογραφίες και βίντεο του να τραγουδά μπροστά σε ένα εκστασιασμένο κοινό.

Για τον γάμο κατασκευάστηκαν 14 ναοί μέσα σε ένα τεράστιο συγκρότημα στο Jamnagar, που θα αναδείξουν την πολιτιστική κληρονομιά της Ινδίας και θα αποτελέσουν το σκηνικό του γάμου. Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο των εορτασμών, οι Ambani διοργάνωσαν –και πλήρωσαν– μαζικό γάμο και σε 50 ευπαθή ζευγάρια.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v