Τέλεια μεζεδοπωλεία με αυλή στο κέντρο ως 20€ το άτομο

Θες νόστιμα μεζεδάκια, θες και την αράδα σου στο πράσινο, θες και να είσαι ον μπάτζετ; Μην ψάχνεις άλλο, αυτά τα νόστιμα στέκια θα σε καλύψουν.

Τέλεια μεζεδοπωλεία με αυλή στο κέντρο ως 20€ το άτομο

Σε μυστικές αυλές στου Ψυρρή, σε κρυμμένους κήπους σπιτιών και έξω από πάρκα, οι μεζέδες είναι νοστιμότατοι, η ατμόσφαιρα καλοκαιρινή και οι τιμές καλές.

Βγήκαμε για τσιμπολόγημα εν αιθρία στο κέντρο της πόλης και μεταδίδουμε.

Η Αυλή

Αγίου Δημητρίου 12, Ψυρρή, τηλ.: 210 3217642

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by PAK SISTERS (@pak.sisters)

Μια αυλή που σε μεταφέρει στη δεκαετία του 1960, έχει… μεταφέρει ανά τα έτη χιλιάδες κόσμου που πιάνουν τραπεζάκι όπως παλιά, και τσιμπολογάνε απλά, παραδοσιακά μεζεδάκια για τη μέση. Στην Αυλή του Ψυρρή, θα δοκιμάσεις τηγανιά χοιρινή με σάλτσα, τηγανιά με συκωτάκια αν θες κάτι διαφορετικό, ομελέτα με παστουρμά, τυροκροκέτες, λουκάνικο χωριάτικο, φιλέτο κοτόπουλο, αφράτο και πικάντικο σαγανάκι, σουτζούκι πολίτικο με κρασάκι και αυγά μάτια με πατάτες. Οι τιμές είναι καλές, το χύμα κρασί τίμιο, ενώ ο λογαριασμός για πληθωρικό τσιμπολόγημα δεν ξεπερνά τα 20€ το άτομο.

Αυλή Γευση-πωλείον

Μεθώνης 43, Εξάρχεια τηλ: 2103838167

Στην μινιόν αυλή αυτής της συμπαθέστατης ταβέρνας θα πιάσεις θέση με την παρέα για να δοκιμάσεις καλοφτιαγμένα πιάτα και πιάτα ημέρας με παραδοσιακό προσανατολισμό. Τα κρεατικά έχουν την τιμητική τους, με επιλογές όπως χοιρινή σπαλομπριζόλα με πατάτες, μοσχαρίσια μπιφτέκια, μοσχαρίσια ταλιάτα με baby πατάτες, γιαουρτλού κεμπάλ με πιτούλα, γιαούρτι και μυρωδικά, ενώ στα ορεκτικά θα βρεις ωραιότατους τοματοκεφτέδες, φάβα Φενεού με κρεμμύδι και άγρια κάπαρη, μαστέλο Χίου στη σχάρα με μαρμελάδα εποχής και «φάκελο» ελληνικών τυριών… συστημένο με μέλι. Λογαριασμός στα 15-20€ το άτομο, με κρασί.

Η Αυλή του Πέτρου

Λεωνίδου 86, Κεραμεικός, τηλ: 21 0342 3886

Στην κρυμμένη του αυλή, ο Πέτρος του Κεραμεικού σερβίρει σούπες, vegan και μαγειρευτά πιάτα, αλλά και ωραιότατα σουβλάκια για τους λάτρεις του κρέατος. Στα των ορεκτικών, θα βρεις ωραιότατη φάβα, τζατζίκι σπιτικό, τυροκαυτερή, σαλάτα μεξικάνα με μαρούλι, ντομάτα, καλαμπόκι και κόκκινα φασόλια και ωραίο ταμπουλέ, ενώ από κυρίως προτείνουμε χορταστικό μπουρίτο κοτόπουλο, μερίδα πανσέτα με πατάτες τηγανιτές, μπριζολάκια χοιρινά, κεμπάπ ρουμάνικο και νοστιμότατα, μυρωδάτα κεφτεδάκια. Από τα πιάτα ημέρας, ξεχωρίζουν το λεμονάτα μοσχαράκι και οι μπουκιές κοτόπουλο με μέλι και πορτοκάλι. Λογαριασμός στα 20€ με κρασί.

Μυκηνών Γωνία

Μεγάλου Αλεξάνδρου 97 και Μυκηνών, Μεταξουργείο, τηλ.: 210 3422377

Αυτή η μεζεδο-ταβέρνα του Μεταξουργείου, βγάζει τα τραπεζάκια της σε μια όμορφη μίνι πλατειούλα σαν σε αυλή και αποτελεί μια νοστιμότατη, παρεΐστικη γωνιά για να δοκιμάσεις τίμια μεζεδάκια τόσο στον εξωτερικό, όσο και στον καλυμμένο χώρο της. Από τον κατάλογο ξεχωρίζουν η Πίτα Καισαρείας με παστουρμά και κασέρι, η πανσέτα με μέλι και μουστάρδα, το συκώτι, η τηγανιά με μπουτάκια κοτόπουλου, ντοματίνια και πιπεριές, η τυροκαυτερή, το κοντοσούβλι κοτόπουλο με πατατούλες, τα χοιρινά μπριζολάκια με φέτα τύπου μπουγιουρντί και η τηγανιτή φέτα σε φύλλο κρούστας με μέλι. Συνοδεία κρασιού, ο λογαριασμός στα 20€/ άτομο.

Το Πάρκο

Ιωάννου Σούτσου 62, Γκύζη, τηλ: 2106443588

Πηγή: Google

Παλιό ταβερνάκι που αντέχει ακόμα σε πείσμα των καιρών, το Πάρκο βγάζει τραπεζάκια στο πράσινο, στο Άλσος της Ευελπίδων, φτιάχνοντας την ιδανική, χαλαρή ατμόσφαιρα για να απολαύσεις παραδοσιακά πιάτα με την παρέα. Στο κατάλογο θα βρεις νοστιμότατα πιάτα, όπως σπιτικές φλογέρες, ντοματοκεφτέδες Σαντορίνης, σουτζουκάκια πολίτικα με γιαούρτι και κόκκινη σάλτσα, τηγανιτά κολοκυθάκια, χωριάτικο λουκάνικο, αλλά και κάποια μαγειρευτά, όπως παστίτσιο, κόκκορας κοκκινιστός, κολοκυθάκια αυγολέμονο, μοσχαράκι κοκκινιστό και λαδερές μελιτζάνες. Λογαριασμός με κρασί, στα 20€ το άτομο.  

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v