Πίνουμε καφέ με φόντο πράσινο από το κέντρο ως τη Γλυφάδα

Με φόντο κήπους, αυλές και απέραντες εκτάσεις γκολφ, οι καλοκαιρινοί καφέδες πίνονται αβίαστα και ευφραίνουν την καρδιά μας.

Πίνουμε καφέ με φόντο πράσινο από το κέντρο ως τη Γλυφάδα

Από το Πεδίο του Άρεως μέχρι το γκολφ της Γλυφάδας, η ανάγκη για τον πρώτο ή τον δεύτερο καφέ της ημέρας μας καλεί να πιάσουμε θέση σε καταπράσινη ατμόσφαιρα, υπό σκιά, και να χαλαρώσουμε όπως μας αξίζει.

Ο Κήπος της Γαρδένιας

Πεδίο του Άρεως, τηλ: 6980145342


Η ιστορική καντίνα στο Πεδίο του Άρεως άνοιξε προ 4ετίας και πολύ μας χαροποίησε, αφού συνεχίζει να προσφέρει δροσερές ανάσες στους περιπατητές με τα ροφήματα, τους καφέδες και τα αναψυκτικά της. Διαθέτει λίγα τραπεζάκια, οπότε ίσως είναι καλύτερα να την επισκεφτείς καθημερινές, και σερβίρει ωραίες τορτίγιες, σάντουιτς, μυρωδάτα κρουασάν, φρέσκους χυμούς, σπιτική λεμονάδα αλλά και ουζάκια και κάποιες επιλογές απλών, αλλά νόστιμων μεζέδων αν θες να τσιμπολογήσεις το κατιτίς σου τα μεσημέρια.

Λοκάλι

Σαρρή 44, Ψυρρή, τηλ.: 21 0325 0673


Θες καφεδάκι; Έχει. Θες πρωινό; Έχει. Θες ποτό; Και από αυτό έχει. Ο all day χώρος του Ψυρρή έχει απ’ όλα (και μια όμορφη ταράτσα) και ανοίγει από νωρίς το πρωί για να απολαύσεις δροσερούς specialty καφέδες από την Third Wave Coffee στην όμορφη αυλή του πάνω στο γκαζόν και δίπλα από κάθε λογής φυτά. Αν πεινάσεις, στον κατάλογο θα βρεις νοστιμότατες επιλογές, όπως καγιανά, αυγοφέτες με τσουρέκι και φουντούκια, ροδακινόπιτα αμυγδάλου με βούτυρο Νάξου και αυγά σωτέ με τριμμένη μυζήθρα, πάπρικα και κυδωνάτες πατάτες.

Noah

Πάρκο Ελευθερίας, τηλ: 21 0220 8176


Μια όαση δροσιάς στο κέντρο της Αθήνας, κοντά στο Μέγαρο Μουσικής, ο κήπος αυτού του εντυπωσιακού all day χώρου με το σιντριβάνι – σήμα κατατεθέν είναι ό,τι πρέπει για να απολαύσεις το καφεδάκι σου σε φόντο πράσινο. Προσφέρει μπόλικο ίσκιο, πληθωρικό brunch, δροσιστικά κοκτέιλ, αλλά και μεσογειακή κουζίνα για ρομαντικό δείπνο, σε σκηνικό που σε κάνει να ξεχνάς για λίγο πως βρίσκεσαι στην τσιμεντούπολη.

Kapu

Χαλδείας 34, Ελληνικό, τηλ.: 210 9606760


Κάπου κρυμμένο στο Ελληνικό, βρίσκεται ένα από τα πιο όμορφα μυστικά καφέ και μπαρ των προαστίων. Με μια αυλή που σε μεταφέρει σε κάποιο ορεινό χωριουδάκι της επαρχίας, το Kapu είναι θαρρείς φτιαγμένο για καλοκαιρινά μεσημέρια στον ίσκιο, συντροφιά με καφέδες, χυμούς και κάθε λογής δροσερά ροφήματα. Εξαιρετικά και τα χειροποίητα γλυκά του για τις υπογλυκαιμίες. Τα βράδια παίζει ωραίες ροκ μουσικές.

Momo

Σαπφούς 95, Καλλιθέα, τηλ: 21 0956 2300


Χρειάζεται συστάσεις; Το Momo έκανε την Καλλιθέα απόλυτο προορισμό για καφέ και brunch, και είναι εύκολο να δεις γιατί: αρκεί να πατήσεις πόδι στην πίσω αυλή του. Αράζεις κάτω από καταπράσινα κλαδιά που δημιουργούν σκιά και παραγγέλνεις νοστιμιές όπως ομελέτες, burgers που συνοδεύονται από ολόκληρη πατάτα με coleslaw, αλλά και χορταστικά pancakes. Αν σε πάρει η ώρα, αξίζει να δοκιμάσεις και τα καλοκαιρινά του κοκτέιλ.

Villa Grigio 46

Αγίου Αλεξάνδρου 46, Π. Φάληρο, τηλ.: 210 9812080


Διεκδικεί και κερδίζει με άνεση τον τίτλο της ομορφότερης αυλής του Παλαιού Φαλήρου, αφού ο χώρος μοιάζει βγαλμένος από τα πιο «πράσινα» μας όνειρα. Εδώ υπό τον ίσκιο των άφθονων δέντρων, σε ένα σκηνικό όασης, θα απολαύσεις καλοφτιαγμένους καφέδες, αλλά και εξαιρετικό μπραντς με κάθε λογής συνδυασμούς, σε υγιεινές και… κολασμένες βερσιόν: δοκίμασε ψητά αυγά Caprese με τοματίνια, burata και φρέσκο βασιλικό, ή αυγά σκράμπλ με σπαράγγια, χειροποίητη φοκάτσια και φρέκο θυμάρι.

Colonial

Τέρμα Κων/νου Καραμανλή, Γλυφάδα, τηλ: 210 3420002


Θες ένα premium μέρος για να πιείς τον καφέ σου; Στο υψηλής αισθητικής all day εστιατόριο του Γκολφ της Γλυφάδας, μια ανάσα από τη θάλασσα, σε ένα κατάφυτο και προσεγμένο περιβάλλον η θέα στο πράσινο είναι απέραντη και οι μέρες κυλούν όμορφα. Με φόντο τους γκόλφερ και τις καταπράσινες εκτάσεις θα απολαύσεις καφέ, πρωινό ή μπραντς, αλλά και ένα ωραιότατο μεσημεριανό ή βραδινό, δια χειρός του σεφ Κώστα Βαξεβάνη. Διαθέτει επίσης περιφραγμένο παιδότοπο με κούνιες και καρεκλάκια για τους γονείς.

Bella Vespa

Κύπρου 11, Γλυφάδα, τηλ: 21 0898 2880


Το ιταλικό εστιατόριο της Γλυφάδας έχει μια άνετη και δροσερή αυλή που σου προσφέρει κάτι όμορφο για κάθε στιγμή της ημέρας. Εμείς την επισκεπτόμαστε το πρωί ή το απόγευμα πριν δύσει ο ήλιος για ωραίο καφεδάκι, ενώ το συνοδεύουμε με επιλογές για τσιμπολόγημα από τον κατάλογο, όπως ομελέτα με αυγά, παρμεζάνα ωρίμανσης και ανάμεικτα φύλλα σαλάτας, αυγά Benedict, αυγά scrambled με καπνιστή πανσέτα και pancakes με μέλι και κανέλα, πραλίνα με μπανάνα, raspberry και πέρλες λευκής σοκολάτας.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v