Οι κήποι του αθηναϊκού κέντρου είναι εδώ και σε καλούν σε γεύμα

Δροσεροί, καταπράσινοι και ντελικάτοι οι κήποι της Αθήνας προσφέρονται για fine dining καταστάσεις και μερακλήδικα τσιμπούσια καλύπτοντας όλα τα γαστρονομικά γούστα.

Οι κήποι του αθηναϊκού κέντρου είναι εδώ και σε καλούν σε γεύμα

Το καλοκαιράκι μάς έδειξε τα δόντια του από νωρίς φέτος, κι όσοι είχαν κήπους τους τίμησαν δεόντως αναζητώντας λίγη από τη δροσιά τους. Οι καλοφαγάδες από την άλλη πήγαν σούμπιτοι στους πιο δροσερούς και καταπράσινους κήπους του αθηναϊκού κέντρου για να συνδυάσουν το τερπνόν της μεζεδοφαγίας και του fine dining, μετά του ωφελίμου της δροσιάς κάτω από τον έναστρο ουρανό της πρωτεύουσας. Φτιάξαμε λοιπόν την πιο γευστική κηπάτη λίστα της πόλης κι ελπίζουμε να συμφάουμε κάποια στιγμή πολύ σύντομα.

Zohόs

Ναυάρχου Νικοδήμου 18-20, Σύνταγμα, τηλ.:21 0337 0035

@in2life_gr Το Zòhos Athens είναι μια γαστρονομική έκπληξη με υπέροχο κήπο στο κέντρο της πόλης. #μπεςφοργιουγαμω #in2life #ελληνικοτικτοκ #τιτρωμε #φαγητό #πλακα #zohos #electrapalace #finedining ♬ Human Doing - Carly Pearl

O Zohόs αποθεώνει την ελληνική δημιουργική κουζίνα κι ενθουσιάζει τους food lovers που συρρέουν στα μέρη του. Αν θέλαμε να συνοψίσουμε το γαστρονομικό μότο του, τότε θα γράφαμε κάτι σαν: «εκεί που ο μεζές συναντά την ανεξάντλητη δημιουργικότητα της ελληνικής κουζίνας»

Στο διαχρονικό και εμβληματικό κήπο του Electra Palace, δημιουργήθηκε ένα νέο καταφύγιο γαστρονομίας με το μενού να κρύβει πεντανόστιμα πιάτα όπως η πατατόπιτα με κρόκο αυγού και σουτζούκι, η χειροποίητη ματσάτα με κουνέλι και Φραγκοσυριανή γραβιέρα, το αρνί κλέφτικο με παλαιωμένη γραβιέρα Νάξου, το καπνιστό χέλι με τη μαγιονέζα λαχανικών και τον παστό κρόκο και η κρεμμυδόπιτα Καρπάθου με προσούτο προβατίνας, αμύγδαλο και ζωμό από καμένα κρεμμυδοείδη. Λογαριασμός μαζί με ποτήρι κρασί στα 30-35€ το άτομο.

Στέκι του Ηλία

Επταχάλκου 5, Θησείο, τηλ. 21 0345 8052

Στο Στέκι του Ηλία τα παϊδάκια έχουν γράψει την δική τους ξεχωριστή ιστορία αφού αποτελούν την αδιαμφισβήτητη σπεσιαλιτέ του καταλόγου και τον βασικό λόγο για τον οποίο έγινε γνωστός στα πέρατα της Αττικής. Όταν καλοκαιριάζει η κηπάτη αυλή πλημμυρίζει από μερακλήδες που θέλουν να περιποιηθούν εκτός από τα παϊδάκια κι όλα τα άλλα καλούδια του καταλόγου. Αξίζει επίσης να δοκιμάσεις λουκάνικο, μοσχαράκι γάλακτος, χοιρινή μπριζόλα και αρνίσια συκωταριά ολοκληρώνοντας ένα τσικνιστό τσιμπούσι που θα θυμάσαι για καιρό με τον λογαριασμό στα 17-20€ το άτομο μαζί με άφθονο κρασάκι.

Aleria

Μεγάλου Αλεξάνδρου 57, Μεταξουργείο, τηλ: 210 5222633

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Aleria Restaurant (@aleriarestaurant)

Ο σεφ του Aleria Γκίκας Ξενάκης, αντλεί έμπνευση από τη γαστρονομική παράδοση της Ελλάδας, την αφθονία των υλικών, τις εποχές, αλλά και τις προσωπικές του μνήμες. Με αυτά τα «υλικά», δημιουργεί πιάτα με βαθιά νοστιμιά που δομούν τη νέα ελληνική κουζίνα, ιντριγκάροντας τη σκέψη και τον ουρανίσκο κι έπειτα τα σερβίρει στον ωραιότατο κήπο του εστιατορίου στο Μεταξουργείο που έχει κλέψει τις καρδιές των food lovers της περιοχής. Από το μενού ξεχωρίζει το παστίτσιο με ουρά μόσχου, μπεσαμέλ κι άγρια μανιτάρια, το αρνί με γίγαντες, σελινόριζα και κύμινο, η μους κολοκύθας με κάστανα και μαύρη τρούφα, η μαγειρίτσα θαλασσινών με χτένια, μύδια και άνηθο και η χορτόπιτα με άγρια χόρτα. To βασικό σετ μενού που περιλαμβάνει 5 πιάτα κοστίζει 90€ το άτομο, ενώ αν θες πιο premium επιλογές η τιμή κατ’ άτομο ανεβαίνει.

Fellows

Ριζάρη 2, Ευαγγελισμός τηλ.:21 0723 9652

Ο καταπράσινος κήπος της Ριζάρη εδώ και λίγο καιρό σε προσκαλεί σε fine dining βραδιές που θα σε ενθουσιάσουν, αφού σου δίνουν all day αφορμές για να επισκεφθείς τα μέρη του. Η φάση ξεκινά νωρίς για τους coffee lovers που θέλουν να συνδυάσουν το καφεδάκι τους με νοστιμότατο μπραντς. Όσο περνά η ώρα τόσο οι καλοφαγάδες συρρέουν στον χώρο για να δοκιμάσουν τις λιχουδιές που ετοιμάζει ο σεφ Χάρης Μανέλης κι η ομάδα του. Από το μενού ξεχωρίζει η ραΐτα, το ψητό κοτόπουλο με ταμπουλέ, το ριζότο με κολοκύθα, κουκουνάρι, φασκόμηλο και μπεν νουαζέτ ενώ οι γλυκολάτρεις θα απολαύσουν την crumble με μήλο και blackberry, anglaise αμυγδάλου με βανίλια. Ο λογαριασμός για πλήρες γεύμα με ποτήρι κρασί στα 30-35€ το άτομο.

Fuga

Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη 1, Μέγαρο Μουσικής, τηλ: 21 0724 2979

Στο Fuga έχουν δημιουργήσει ένα  sharing-style μενού βασισμένο σε εξαιρετικά υλικά τα οποία παράγονται με ηθικές πρακτικές. Ισορροπημένες γεύσεις με παγκόσμιο, κοσμοπολίτικο αέρα και μία τροπική κουζίνα που αναδεικνύει τις μοντέρνες εκδοχές των μαγειρικών παραδόσεων από την Ασία, την Λατινική Αμερική και τη Μεσόγειο. To καλοκαίρι ο υπέροχος κήπος του Μεγάρου Μουσικής γεμίζει λάτρεις του καλού φαγητού που τιμούν το πάντα ανανεωμένο μενού του Fuga.

Από τον κατάλογο ξεχωρίζουν τα dumplings γαρίδας, η αγκινάρα με yuzu hollandaise, γκρέιπφρουτ, πεκορίνο και τρούφα, η σαλάτα με πάπια κονφί, καρπούζι, μιζούνα, κόλιανδρο, δυόσμο, τζίντζερ και λάιμ ο μαύρος μπακαλιάρος (ψημένος με την ιαπωνική τεχνική της robata) με miso μελιού και πίκλα ρέβα, και τα αρνίσια παϊδάκια με πίκλα αγγούρι, σκόρδο, τζίντζερ και τσίλι. Ο λογαριασμός για πλήρες γεύμα με ποτήρι κρασί στα 40-45€ το άτομο.

Κληματαριά

Πλατεία Θεάτρου 2, Aθήνα, τηλ: 210 3216629

Χώρος τέρψης των αισθήσεων, που τις ικανοποιεί εδώ κι έναν αιώνα σχεδόν η Κληματαριά πρωτοάνοιξε το πολύ μακρινό 1927 κι έκτοτε παραμένει διαλεχτή επιλογή για κάθε ταβερνολάγνο που σέβεται τον εαυτό του. Τώρα μάλιστα που μπήκαν oι ζέστες η δράση και τα τσιμπούσια μεταφέρονται στην κηπάτη αυλή με τις θεόρατες κληματαριές να στέκουν αγέρωχες και να χαρίζουν τον ίσκιο τους στους θαμώνες των λαϊκών γλεντιών και των μουσικών βραδιών που διοργανώνονται συχνά πυκνά εκεί. Από το μενού ξεχωρίζουν η ψητή μελιτζάνα, το σαγανάκι Καισαρείας, οι κολοκυθοκεφτέδες, το καρνίγερι ( ο πολίτικος μουσαμάς, χωρίς μπεσαμέλ), οι λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο, το χοιρινό κότσι και το γεμιστό θράψαλο. Λογαριασμός με κρασάκι στα 20-25€ το άτομο.

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v