Αυλές σε Κεραμεικό, Μεταξουργείο και Βοτανικό για φαγητό που πρέπει να δοκιμάσεις

Μια ακόμη δροσερή μας μεζεδοεξόρμηση κατέληξε στις αυλές του Μεταξουργείου, Βοτανικού και Κεραμεικού για να φάμε ξανά στα καλύτερα.

Αυλές σε Κεραμεικό, Μεταξουργείο και Βοτανικό για φαγητό που πρέπει να δοκιμάσεις

Το καλοκαιράκι στην πόλη επιτάσσει τρία πράγματα κι αν δεν τα γνωρίζεις για κόπιασε γιατί θα ρίξουμε υπότιτλους. Καλό φαΐ, παρεούλα κι ανάσες δροσιάς στην πρωτεύουσα που δεν αργεί να γίνει καμίνι όταν ο υδράργυρος πάρει την ανιούσα. Για αυτόν τον λόγο λοιπόν πού μας χάνεις, πού μας βρίσκεις τέτοια περίοδο γυρνοβολάμε στις πιο νόστιμες αυλές Μεταξουργείου, Βοτανικού και Κεραμεικού τσιμπολογώντας μεζεδάκια κι απολαμβάνοντας τη δροσιά που μας προσφέρουν τα καλύτερα φαγάδικα στα πέριξ τους.

Τσουλήθρα

Σαλαμίνος 64, Μεταξουργείο, τηλ.: 211 4035686

Από τα πλέον αγαπημένα μεζεδοκαφενεδάκια της περιοχής η Τσουλήθρα έχει μια ωραιότατη μυστική  αυλίτσα που κλέβει τις εντυπώσεις και γεμίζει τα τραπεζάκια της καθημερινά. Εδώ γίνεται της μεζεδοκατάστασης με τις προσιτές τιμές να αποτελούν έναν καλό έξτρα λόγο να «ανέβεις» στην Τσουλήθρα.

Εδώ επιβάλλεται νσ δοκιμάσεις τα καλύτερα πιάτα του μενού που δεν είναι άλλα από τα κεμπαπάκια με σος γιαουρτιού, οι πανσετούλες, το ψητό μανούρι και το λουκάνικο στη σχάρα. Ο λογαριασμός θα κυμανθεί περί τα 12€ το άτομο με μπύρες, ρακές ή κρασί.

Πυρολίκι

Μεγάλου Αλεξάνδρου 117, Kεραμεικός, τηλ.: 210 3420293

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Piroliki (@piroliki_restaurant)

Το Πυρολίκι είναι παντός καιρού ωστόσο όταν καλοκαιριάζει βλέπει τα ελεύθερα τραπεζάκια του να εξαφανίζονται ένα προς ένα αφού η ατμοσφαιρική αυλίτσα του με τους πέτρινους τοίχους και τα αναρριχώμενα φυτά είναι χάρμα οφθαλμών. Στο μενού αποθεώνεται η παραδοσιακή ελληνική κουζίνα που τιμά συνταγές από όλες τις γωνιές της χώρας.

Επιβάλλεται να δοκιμάσεις σταμνοτύρι με τρούφα ή παντζάρι, ριζότο με σπαράγγια, οσομπούκο, γιουβαρλάκια, ζεστή τυροκαυτερή, μαραθόπιτα, μπρουσκέτα μπομπότα, κόκορα στον φούρνο, ουρά μοσχαρίσια με παστινάκι, φιλέτο κοτόπουλο λεμονάτο, σταμναγκάθι τσιγαριαστό και συκώτι μοσχαρίσιο. Ο λογαριασμός μαζί με ρακές δεν θα ξεπεράσει τα 17-20€ το άτομο.

Favela

Αρτεμισίου 4, Κεραμεικός, τηλ: 21 0341 2413

Πριν λίγα χρόνια η κοσμαγάπητη πλέον αυλή στη Favela ήταν ένα από τα πιο όμορφα γαστρονομικά μυστικά του αθηναϊκού κέντρου. Τα social media ωστόσο με τα αμέτρητα ταγκαρίσματα τής χάρισαν μεγάλη δόξα και φήμη, και πλέον δύσκολα θα βρεις ελεύθερο τραπεζάκι στο peak του καλοκαιριού αν δεν προνοήσεις. Στον κατάλογό της θα βρεις εξαιρετικά μεζεδάκια από τα οποία ξεχωρίζουν ο καγιανάς, η vegan pinsa, η μαραθόπιτα, το λουκάνικο Καρύστου με πιπεροσαλάτα, το σις κοτόπουλο με ταμπουλέ, το απάκι με δεντρολίβανο, και οι τραγανές μπουκιές κοτόπουλου με κρέμα φέτας και φέτα κανταΐφι. Ο λογαριασμός θα κυμανθεί μεταξύ 15-18€ το άτομο.

Πελεκάνος

Σφακτηρίας 24, Κεραμεικός, τηλ.:21 3046 7173

Από τις πιο πρόσφατες γαστρονομικές αφίξεις στην πιάτσα του Κεραμεικού, ο Πελεκάνος μας έρχεται με νησιώτικες –και συγκεκριμένα τηνιακές- καταβολές για να φέρει το κυκλαδίτικο καλοκαίρι στην πρωτεύουσα. Στον πεζόδρομο της Σφακτηρίας υπό τον ίσκιο των κουτσουπιών και των βουκαμβίλιων έχει στήσει εδώ και λίγο καιρό τη δικιά του αυτοσχέδια αυλίτσα τρατάροντας νοστιμιές τους ολοένα κι αυξανόμενους θαμώνες του. Το μενού του είναι ισορροπημένο κι έξτρα μερακλήδικο με τις γόπες σαβόρο, τους γαυροκεφτέδες, τα φρέσκα καλαμαράκια, το χταπόδι κρασάτο στη λαδόκολλα, τις φημισμένες γαρίδες Αμβρακικού και το μαγειρευτό με αγκινάρες Τήνου και γαρίδες, μύδια και σάλτσα από βραστόψαρα. Λογαριασμός μαζί με ουζάκι περί τα 25-30€ το άτομο.

Συντρίμμι

Χαλκιδικής 52, Βοτανικός τηλ.: 2130446962

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by syntrimmi (@syntrimmi)

Έχουμε ιδιαίτερη αδυναμία στα συνεργατικά καφενεία ειδικά αν έχουν την πανέμορφη και καταπράσινη αυλή που θα συναντήσεις να σφύζει από κόσμο στο Συντρίμμι. Εδώ η κατάσταση είναι χαλαρή, φουλ οικονομική και περιλαμβάνει νόστιμους, κλασικούς μεζέδες που θα χορτάσουν και τον πλέον πεινασμένο της παρέας. Επιβάλλεται να δοκιμάσεις πατάτα οφτή με σκορδόλαδο, χόρτα εποχής με ξηρό ανθότυρο, φάβα με ντοματίνια και κάπαρη, ψητό ψάρι ημέρας με χόρτα, σαρδέλες στη σχάρα με σκορδαλιά, μπριζολάκι χοιρινό με καπνιστή πιπεριά, κεφτεδάκια λουκάνικο με μαγιονέζα μυρωδικών, και ωραιότατα κεφτεδάκια με κόκκινη σάλτσα και ξινομυζήθρα. Η μπίλια του λογαριασμού θα κάτσει στα 12-15€ το άτομο με μπυρίτσα ή κρασάκι.

Καμπεθόν

Κεραμεικού 110, τηλ: 2155506414

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Καμπεθόν (@cabezon.bar)

Στη συνοριογραμμή Γκαζίου και Κεραμεικού το Καμπεθόν φιλοξενεί μια από τις πιο αγαπημένες αυλές του αθηναϊκού κέντρου βγαλμένη από χαλαρωτικό σκηνικό των ονείρων σου. Ψηλά δεντράκια και χαλικάκι στρωμένο παντού σε διώχνουν νοητά από την πρωτεύουσα ξυπνώντας σου μνήμες από πιο εξωτικούς προορισμούς. Χαλαρωτικό κι έξτρα hyped στέκι έχει τα κατάλληλα μεζεδάκια για να πάνε κάτω οι πρώτες πείνες.

Στον κατάλογο θα βρεις κοτοσαλάτα με flakes παρμεζάνας, πατατοσαλάτα με βινεγκρέτ, ανθοτυροκεφτέδες, αλλά και katsu curry με στήθος κοτόπουλο, πανσέτα φούρνου με σαλάτα και μοσχαρίσιο λουκάνικο με καπνιστή μουστάρδα. Ο λογαριασμός μαζί με μπυρίτσα ή κρασάκι στα 15€ το άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v