Αυλές για ποτό σε Παγκράτι, Βύρωνα και Καισαριανή

Βγήκαμε για αυλίσιες ποτάρες και κοκτεϊλάρες σε Παγκράτι, Βύρωνα και Καισαριανή και παρότι ξεκινήσαμε νωρίς μας πήρε το ξημέρωμα γιατί πού θα βρούμε καλύτερα;

Αυλές για ποτό σε Παγκράτι, Βύρωνα και Καισαριανή

Όσο καλοκαίριαζει τόσο εκείνη η όμορφη αυλίτσα που έχουμε κάνει στέκι μας φωνάζει κι εμείς δύσκολα μπορούμε να αρνηθούμε το κάλεσμά της. Ειδικά όταν βρισκόμαστε στα πέριξ του Παγκρατίου, της Καισαριανής και του Βύρωνα που έχουν μαζέψει μπόλικες αυλές στα μέρη τους. Άλλες ολάνθιστες, άλλες βιομηχανικές άλλα τεράστιες κι άλλες τοσοδούλικες αξίζουν άμεσης επίσκεψης και ποτοποσίας μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες άμα λάχει στα τραπεζάκια τους.

Kayu Athens

Λεωφ. Εθ. Αντιστάσεως 232, Καισαριανή, τηλ: 21 0010 6403

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Kayu (@kayu.athens)

To Kayu είναι ένα από τα πλέον αγαπημένα μας στέκια στα πέριξ και Παγκρατίου και το καλοκαίρι αν μας ρωτάς είναι η κατάλληλη περίοδος για να το επισκεφθείς και να μεταφερθείς στην όμορφη αυλίτσα του που έχει ξύλινα τραπεζάκια και βιομηχανικά vibes που πολύ μας αρέσουν.

Βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το αισθητικό δάσος της Καισαριανής, και σερβίρει λαχταριστό μπραντς και μονοποικιλιακούς καφέδες, ενώ το βράδυ η μουσική ανεβάζει ντεσιμπέλ με ethnic και house μελωδίες και η μπάρα βγάζει καλοφτιαγμένα κοκτέιλ. Το απλό ποτό στα 7€, κοκτέιλ από 8€.

Mama Says

Χίου 1, Καισαριανή, τηλ. 2107251991

Η μάνα σου συνήθως αυτή την περίοδο ξεσαλώνει προτρέποντάς σε να παίρνεις ζακέτα. Αν πάλι είναι από την Καισαριανή, είναι βέβαιο ότι θα σου λέει να επισκεφθείς την πιο όμορφη ίσως αυλή της περιοχής που φιλοξενεί ένα υπέροχο all day bar. Το Μama Says επιβάλλεται να μπει στη λίστα με τα μέρη που αξίζει να επισκεφθείς, αφού προσφέρεται για να απολαύσεις χαλαρά ποτάκια κάτω από τα δέντρα σε φόντο πράσινο, αλλά και παρεΐστικα ρακόμελα, ουζάκια, τσίπουρα και οινόμελα αν μαζευτείτε πολλοί. Αν πεινάσεις τα τσιμπολογήματά του κι οι γαστρονομικές προτάσεις του μενού και θα σε χορτάσουν και θα σε ενθουσιάσουν. Το απλό ποτό στα 7€, τα καραφάκια από 5€.

Το Λούβρον

Ερατοσθένους 6, Παγκράτι, τηλ: 2107016594

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Το Λούβρον (@louvron)

Αν θες να συνδυάσεις αυλίσιο ποτάκι και καλομαγειρεμένο φαγητό τότε το Λούβρο στο Παγκράτι είναι η πλέον ενδεδειγμένη επιλογή για την περάσεις φίνα. Πολύ δημοφιλής νεοκαφενές που απλώνει τραπεζάκια έξω κι αυτά εξαφανίζονται μέχρι να πεις Παγκράτι κάνοντας το Λούβρο τον απόλυτο προορισμό.

Όσο εμείς πίνουμε τα πρώτα ποτάκια εσύ παραγγέλνεις μοσχαρίσια κεφτεδάκια σχάρας με σάλτσα δυόσμου, μπουρεκάκια με μυζήθρα, σαρδέλα με μαγιονέζα πατάτας και κρόκο Κοζάνης, σουπιά σχάρας με σάλτσα από ταχίνι και τηγανιτό κρεμμυδάκι, ξιδάτο λουκάνικο Κρήτης με πικάντικη πολίτικη σαλάτα, απάκι σχάρας με φρέσκια σαλάτα και άλλα τέτοια ωραία.

Βενιαμίν

Πλ. Μεσολογγίου 5, Παγκράτι, τηλ.:21 0729 8038

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by BENIAMIN (@veniamin.ath)

Μια σχετικά νέα προσθήκη που ακούει στο όνομα Βενιαμίν, hype-άρει εδώ και λίγο καιρό στο Παγκράτι μεταφέροντας τη φάση σε μια αυτοσχέδια αυλίτσα στην Πλατεία Μεσολογγίου. Εκεί που λες άνοιξε ένα all day bar που σέβεται τον εαυτό του και τιμά το όνομά του, δίνοντας στους θαμώνες του μια ποικιλία επιλογών οι οποίες ξεκινούν από specialty καφεδάκια και μπραντσαριστές επιλογές και καταλήγουν σε κλασικές και signature κοκτεϊλάρες που δεν φοβούνται –και καλά κάνουν- να κινηθούν και σε πιο spicy μονοπάτια, συνοδεία πειραγμένων μεζεδακίων. Για ποτό και τσιμπολόγημα υπολόγισε περί τα 20€ το άτομο.

Vitelli

Πλ. Νικ. Πλαστήρα 8, τηλ: 21 0701 2070

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by VITELLI (@vitelli.athens)

Στην πλατεία του Παγκρατίου, αυτό το αγαπημένο all day bar restaurant στεγάζεται σε ένα υπέροχο νεοκλασικό που έχει κλέψει τις καρδιές wannabe influencers κι όχι μόνο. Το Vitelli λατρεύει την Τέχνη όπως θα διαπιστώσεις από το πανέμορφο εσωτερικό του, που έχει ξεκάθαρα γκαλερί vibes, ωστόσο μόλις πιάσει καλοκαιρία η δράση μεταφέρεται στην κουκλίστικη αυλή χάρμα οφθαλμών με τα ψάθινα φωτιστικά και το συντριβάνι να συμπληρώνουν ένα εξοχικό σκηνικό. Εδώ θα δοκιμάσεις γεύσεις μεσογειακής κουζίνας με πινελιές ιταλικές, αλλά και signature κοκτέιλ με άρωμα… σικελιάνικο. Το απλό ποτό στα 7€, τα κοκτέιλ από 8€.

Lolita

Ταταούλων 86, Βύρωνας, τηλ: 21 0764 4665

Η Λολίτα θυμίζει καφενεδάκι σε νησί των Κυκλάδων και σε υποδέχεται στην πανέμορφη αυλή-ταράτσα της, με τα χρωματιστά φωτάκια και τα ρουστίκ πλακάκια για καφεδάκι, μπίρα και καλοφτιαγμένα signature κοκτέιλ μέχρι πολύ αργά το βράδυ. Εδώ και λίγα χρόνια έχει γίνει ίσως ο πιο χοτ προορισμός για τους locals της περιοχής (κι όχι μόνο) που συρρέουν από νωρίς και μένουν μέχρι αργά το βράδυ, ώστε να πάρουν λίγη από την καλή διάθεση που πάντα έχει το φιλικό προσωπικό, τσουγκρίζοντας τα ευφάνταστα κοκτεϊλάκια του καταλόγου.

Αρbarόριζα

Πλατεία Πλαστήρα 10, Παγκράτι, τηλ: 210 7019530

Κεφάτη, πολύχρωμη και κοκτεϊλοφέρουσα η Αρbarόριζα στο Παγκράτι είναι παντός καιρού, ωστόσο -ας μην γελιόμαστε- το καλοκαίρι ζει μεγάλες δόξες αφού η υπερυψωμένη «αυτοσχέδια» αυλή της βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των locals της περιοχής κι όσων αγαπούν το αθηναϊκό κέντρο. Αγαπημένο στέκι η Αρbarόριζα κοκτεϊλάρει σαν να μην υπάρχει αύριο, σερβίροντας γλυκόπιοτες κλασικές αλλά και signature λογικές με βάση τους ελληνικά αποστάγματα να τα πιείς κυριολεκτικά και μεταφορικά στο ποτήρι. Τα κοκτέιλ και τα spritz ξεκινούν από 6€.

 

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v