Oι αυλές των δυτικών τώρα δικαιώνονται

Λουλουδιασμένες, καταπράσινες κι έξτρα δροσερές οι αυλές των δυτικών προαστίων σε περιμένουν για φαγητό, ποτό κι ό,τι ήθελε προκύψει.

Oι αυλές των δυτικών τώρα δικαιώνονται

Καλοκαιράκι σημαίνει λουλουδιασμένες, πυκνοδεντροκατοικημένες και κεφάτες αυλές κι όποιος έχει αντίρρηση επί τούτου να φύγει άμεσα από αυτό το άρθρο. Βλέπεις ζούμε την επίσημη χρυσή εποχή των αυλών κι ο δρόμος μας έφερε άλλη μια φορά προς Αιγάλεω, Περιστέρι και Κορυδαλλό για να φάμε, να πιούμε και δροσεροί να κοιμηθούμε. Αφού πιάσαμε θέση στα τραπεζάκια των πιο όμορφων αυλών των δυτικών, σου ετοιμάσαμε και σχετική λίστα για να πας για άλλη μια φορά συστημένος στα καλύτερα.

Για φαγητό

Μεζέ Μεζέ

Γρηγορίου Κυδωνίων, Αιγάλεω, τηλ.: 2105908929

@in2life_gr Το Μεζέ Μεζέ στο Αιγάλεω έχει μια από τις πιο μερακλήδικες αυλές στα δυτικά προάστια. #in2life #ελληνικοτικτοκ #μπεςφοργιουγαμω #φαγητό #τιτρωμε #ταβερνα #αιγαλεω ♬ Greek Dance - Dann Torres

Το Μεζέ Μεζέ συνδυάζει έναν υπέροχο χώρο μαζί με έναν εξαιρετικό κατάλογο πεντανόστιμων μεζέδων, που αξίζει να δοκιμάσεις. Φέτος, που το καλοκαίρι μας βρήκε αρκετά νωρίτερα από ότι περιμέναμε ήταν δεδομένο ότι η φάση θα μεταφερθεί στην αυλή του, αναζητώντας το δροσερό αεράκι στη σκέπη μιας πανέμορφης ροδιάς που πλέον μας μοστράρει τους γευστικότατους κι αντιοξειδωτικούς καρπούς της.

Την ίδια στιγμή οι μοσχομυρωδιές ξεκινούν ερωτικό παιχνίδι με τα ρουθούνια σου, καθώς η κουζίνα δουλεύει ασταμάτητα με μοναδικό της γνώμονα την καλοφαγία των θαμώνων του. φωλιά με αυγό, πατάτα και μπέικον, μιλφέιγ μελιτζάνας, πρόβατο φιλέτο, χοιρινή τηγανιά, χοιρινή πανσέτα με bbq, ζουμερά μπιφτεκάκια, ψαρονέφρι με σάλτσα μπαλσάμικο και συκωτάκι με καραμελωμένα κρεμμύδια. Λογαριασμός δεν θα ξεπεράσει τα 17-20€ το άτομα μαζί με κρασάκι.

Aν θες να απολαμβάνεις εκπτώσεις και προσφορές στο συγκεκριμένο κατάστημα εστίασης μπορείς να γίνεις μέλος στο In2life Club. https://www.in2life.gr/shop/2004243/meze-meze

Μέρες Ραδιοφώνου

Μάρκου Μπότσαρη 35, Αιγάλεω τηλ.: 21 3026 5017

Ποιος θα το περίμενε ότι σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους των δυτικών προαστίων θα κρυβόταν μια καταπράσινη, νοσταλγική αυλή στρωμένη με χαλικάκι. Οι Μέρες Ραδιοφώνου μυρίζουν παλιά Αθήνα και ξυπνούν μνήμες από τις εποχές που οι γειτονιές περνούσαν το καλοκαίρι τους στις πιο όμορφες αυλές των προαστίων τους. Το μενού εδώ είναι μικρό αλλά θαυματουργό, και περιλαμβάνει φοβερό ταλαγάνι στη σχάρα, μαστέλο, καπνιστές πανσετούλες και χοιρινή τηγανιά, ενώ καθημερινά θα βρεις και έξτρα μερακλήδικα πιάτα ημέρας όπως κοτοπουλάκι με λιαστές ντομάτες και κεφτεδάκια στον φούρνο με σως γιαουρτιού. Με κρασί ή παγωμένες μπύρες, ο λογαριασμός δεν θα ξεπεράσει τα 15€ το άτομο.

Καραγκιόζης

Τρώων 9, Περιστέρι, τηλ.: 21 0574 9586

Κοντά στην πλατεία Μπουρναζίου, εδώ και 40 χρόνια θα βρεις την οικογενειακή, παραδοσιακή ταβέρνα «Καραγκιόζης». Ενώ το χειμώνα οι παρέες των καλοφαγάδων κουρνιάζουν πλάι στο τζάκι, το καλοκαίρι ο Καραγκιόζης δίνει sold out παραστάσεις στην καταπράσινη κι πολυχρονεμένη αυλή του. Οι κρεατοφάγοι τον αγαπούν ιδιαίτερα κι εμείς δεν τους πάμε κόντρα αφού εδώ αξίζει να δοκιμάσεις γαρδούμπα, κοκορετσάκι, πατάτες γάστρας, μπεκρή μεζέ κοντοσούβλι, αρνί σούβλας, γλυκάδια, σουβλάκι χαρονέφρι και λουκανικάκι σχάρας σένιο. Ο λογαριασμός μαζί με κρασάκι στα 17-20€.

Στου Ιορδάνη

Δελφών 13, Περιστέρι, τηλ.: 21 0571 2806

Ο μεζεδοκαφενές του Ιορδάνη όταν πιάνουν οι πολλές οι ζέστες μας περιμένει στην υπέροχη λουλουδάτη αυλή του για να μας τρατάρει νόστιμα και value for money μεζεδάκια, συνοδεία μαγκιόρικων αποσταγμάτων ώστε να πάνε μια και καλή τα φαρμάκια κάτω. Τιμώντας τις βασικές αρχές της μπακαλοταβέρνας έχει γίνει αγαπημένο στέκι τόσο από τη φοιτητιώσα νεολαία της περιοχής όσο κι από οικογένειες που το τιμούν δεόντως καθημερινά. Από το μενού του ξεχωρίζουν τα σκιουφιχτά, τα βραχάκια πατάτας με σάλτσα ελληνικών τυριών, το φρικασέ μανιταριών, οι μουσακοκεφτέδες, το χαλούμι σχάρας, τα πρόβεια μπιφτέκια και η τηγανιά κοτόπουλο. Ο λογαριασμός δεν θα ξεπεράσει τα 15-18€ το άτομο μαζί με κρασί.

Για ποτό

Capri

Μεγ. Αλεξάνδρου 1, Αιγάλεω τηλ: 2105980011

Φρέσκια αιγαλιώτικη άφιξη το Capri φιλοδοξεί να γίνει το νέο αγαπημένο all day spot των δυτικών προαστίων. Εδώ θα βρεις specialty φρεσκοκαβουρδισμένα καφεδάκια κι εξαιρετικές μπραντσαριστές επιλογές με τα pancakes με το τηγανιτό αυγό να κλέβουν εκτός από την καρδούλα σου και το ταγκάρισμά σου στα social media. Η αυλίτσα του Capri είναι χάρμα οφθαλμών και αυτές τις καλοκαιρινές μέρες παθαίνει μια κοσμοσυρροή ειδικά τα σαββατοκύριακα. Όσο νυχτώνει τόσο πληθαίνουν εκείνοι που υποκύπτουν στη λίστα με τα ευφάνταστα signature κοκτέιλ του καταλόγου, την ώρα που και οι κλασικές επιλογές αξίζουν να τις πιείς στο ποτήρι. Τα spritz και τα κοκτέιλ ξεκινούν από 8€.

Elephadas

Δημητρακόπουλου 15, Κορυδαλλός, τηλ: 210 4972024

Ήρθε επιτέλους η στιγμή να μιλήσουμε για τον Ελέφαντα που κρύβεται όχι στο δωμάτιο αλλά σε ένα μικρό στενάκι του Κορυδαλλού και τρεντάρει πάντα στις επιλογές των locals της περιοχής κι όχι μόνο.

Ιδανικό μέρος για εκλεκτή καφεδοποσία και κοκτεϊλάτες βραδιές ενώ όταν ο καιρός το επιτρέψει επιβάλλεται να πιάσεις τραπεζάκι σε μια από τις καλύτερες αυλές των δυτικών προαστίων. Με στρωμένο χαλικάκι και φοίνικες γιατί δεν κάνει κρύο στην Ελλάδα είναι η απόλυτη επιλογή για να δοκιμάσεις τη σπιτική λεμόναδα του Elephada αλλά και να τιμήσεις τη λίστα με τα κοκτέιλ του που ξεκινούν από τα 8€.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v