Πώς να μην μαλώσετε με τους φίλους στις διακοπές

Άσχετα από το ποιο είναι πιο ιερό για εσένα, οι διακοπές ή η φιλία, έχουμε συμβουλές για να κυλήσουν όλα ομαλά.

 

Πώς να μην μαλώσετε με τους φίλους στις διακοπές

Οι διακοπές με φίλους μπορούν να είναι παράδεισος, μπορούν να είναι κόλαση. Βασικά, αν είσαι από αυτούς που πιστεύουν ότι η κόλαση είναι οι άλλοι άνθρωποι, δεν χρειάζεται να χαλάσεις τις διακοπές σου για να το ζήσεις αυτό, αλλά και πάλι· πες ότι έτυχε κάπως να κανονίσετε με μεγάλη παρέα, και όχι μόνο με έναν κολλητό, που στο κάτω-κάτω είναι η πιο χαλαρή και διαχειρίσιμη εκδοχή διακοπών.

Πώς θα αποφύγετε τις πιο κοινές παγίδες για να μην μαλώσετε και να μην χαλάσετε τις καρδιές σας; Και, ακόμα πιο σημαντικό, πώς θα περάσετε όντως καλά στις διακοπές σας; (Επειδή σόρι, αλλά ζούμε στην ίδια κοινωνία με τις ίδιες εργασιακές συνθήκες όλοι, οι διακοπές είναι προφανώς πιο σημαντικές. ΣΟΡΙ.)

Διαφορετικά επίπεδα αντοχής
Άλλοι άνθρωποι περπατούν όλη μέρα, άλλοι θέλουν άραγμα στη παραλία μέχρι να νυχτώσει. Αυτά τα δύο μπορούν να συνυπάρξουν μόνο με μερικούς τρελούς συμβιβασμούς, ή αν αποφασίσετε να περάσετε κάποιες μέρες ή ώρες των διακοπών σας χωριστά. Αν αυτό σάς ακούγεται ότι χαλάει το κόνσεπτ του “διακοπές με παρέα”, καλούς συμβιβασμούς.

Πεινάω;
Και τι είδους φαγητό επιθυμεί ο καθένας στις διακοπές; Θα θέλετε οι μισοί να πάρετε σβάρνα τις ντόπιες ταβέρνες για περίεργες λιχουδιές, ενώ οι άλλοι μισοί στραβοκοιτούν και ονειρεύονται ντελίβερι από Τζακαρού;

Διαφορετικά ενδιαφέροντα
Ρε, απλά μην πάτε μαζί διακοπές. Γιατί να πρέπει κάθε μέρα να διαπραγματεύεστε και να φτιάχνετε τόσα πολλά χωριστά προγράμματα; Αν ο ένας θέλει μουσεία, ο άλλος παραλία και ο παράλλος βόλτες σε στενά και τουριστομάγαζα, όλοι οι συμβιβασμοί του κόσμου δεν θα σας γλυτώσουν από την ξενέρα στο τέλος του ταξιδιού. “Ναι, δεν μαλώσαμε, αλλά δεν κάναμε και τίποτα”. Όλα τα προηγούμενα και όλα τα επόμενα πιστεύουμε ότι λύνονται με ένα σωστό πρόγραμμα, αλλά το να έχετε όλοι διαφορετικά πλάνα για τον προορισμό σας είναι απλά απαγορευτικό.

Πήξαμε όμως και όλοι μαζί
Από πουθενά δεν μπορούμε να σας πιάσουμε. Αυτό λύνεται πιο εύκολα από όλα, σπάστε το για τρεις ώρες – χωρίς δράμα, χωρίς σηκωμένα φρύδια, χωρίς υπαινιγμούς ότι το σπάτε επειδή φταίει η παρέα – και ξαναβρεθείτε το βραδάκι για ποτό και κουτσομπολιό για την ημέρα σας.

Είμαστε όλοι τόσο στρεσαρισμένοι...
...και αυτός είναι ο λόγος που πάμε διακοπές, για να πετάξουμε το στρες από πάνω μας. Όχι πάνω στους άλλους. Το πετάμε στο κενό, αντίο. Το πρόβλημα είναι ότι αν υπάρχει άνθρωπος δίπλα μας να καταλαμβάνει την θέση του κενού, μοιραία κάποιο από αυτό το στρες μπορεί να σκάσει πάνω του. Αν βάλεις κι άλλους αγχωμένους ανθρώπους στο δωμάτιο, αυτό θα γίνει ένας πινγκ-πονγκ φλιπεράκι εφιάλτης των αδερφών Σάφντι. Αναγνωρίστε το στρες και απλά μιλήστε ή κάντε κάτι χαλαρωτικό για να το ξεπεράσετε. Μην είστε ντίβες με τους φίλους σας επειδή κανενός το στρες δεν είναι πιο σημαντικό από του άλλου. (Εκτός κι αν οι διακοπές είναι για να ανεβάσετε τα κέφια ενός φίλου που χώρισε ή πενθεί, τότε ΣΙΓΟΥΡΑ το δικό του στρες είναι πιο σημαντικό από των υπολοίπω, γιατί διαβάζεις καν αυτό το κείμενο;)

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v