5 λαχταριστές μπεργκεράρες σε Σύνταγμα, Μοναστηράκι, Γκάζι

Μετά από μια περιποιημένη μπεργκερότσαρκα στο αθηναϊκό κέντρο ξεχωρίσαμε 5 συγκλονιστικά μπιφτεκόψωμα που πρέπει να δοκιμάσεις πριν πεις τσένταρ.

5 λαχταριστές μπεργκεράρες σε Σύνταγμα, Μοναστηράκι, Γκάζι

Μια ζωή την έχουμε κι αν δεν τη γλεντήσουμε και δεν φάμε ότι λιμπιστούμε τι θα καταλάβουμε τι θα καζαντήσουμε θα μπορούσε να λέει το ρητό του καλοφαγά θυμόσοφου λαού μας. Όπου καλοφαγάς και μπεργκερολάγνος θα προσθέσουμε εμείς ειδικά τα τελευταία χρόνια που το επίπεδο έχει ανέβει κατά πολύ και μπορείς να βρεις φανταστικοκταπληκτικά κι έξτρα λαχταριστά μπιφτεκόψωμα.

Έτσι λοιπόν κι εμείς ξεκινήσαμε για το κέντρο της πόλης με έναν και μόνο σκοπό. Αφού ξεψαχνίσουμε τα μπεργκεράδικα της πρωτεύουσας να ξεδιαλέξουμε τις 5 καλύτερες μπιφτεκοψωμάρες της πιάτσας και να μοιραστούμε με τους αναγνώστες μας τη θεάρεστη εμπειρία μας. Για πάμε λίγο!

Po’ Boys

Αγαθάρχου 12 και Λεπενιώτου, τηλ.: 2103234672

Aν θες να ζήσεις την γευστική εμπειρία της Νέας Ορλεάνης δεν χρειάζεται να τραβολογιέσαι μέχρι την άλλη άκρη του Ατλαντικού. Μπορείς κάλλιστα να πας μέχρι το Po Boys και να γίνεις κοινωνός των σιγοκαπνιστών slow cooked κρεάτων, των θηριωδών μπιφτεκόψωμων και των κολασμένων short ribs. Βrisket, spare ribs, crispy pork belly και pulled pork σε μπέρκγερ ή πιατέλες συμπληρώνουν το μενού του Po Boys, όσο εσύ ψάχνεις διαολεμένα να μάθεις τη συνταγή για αυτή τη συγκλονιστική πατατοσαλάτα που όμοιά της δεν έχεις ματαφάει.

Eδώ το Β.Μ.F. (13,50€ με πατάτες ή πουρέ ή πατατοσαλάτα ή πράσινη σαλάτα) παίζει μπάλα επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ με μπιφτέκι 100 γραμμαρίων brisket, pulled pork, τηγανητό pork belly πανέ, τσένταρ, καραμελωμένα κρεμμύδια, Alabama white BBQ σως, bourbon glaze και coleslaw.

Steve’s

Σαλαμίνος 42, Μεταξουργείο, τηλ.: 2111169126

Μια παλιά αποθήκη στον Κεραμεικό, σερβίρει ζουμερά μπέργκερ σε μια όμορφη βιομηχανική αυλή κι έχει μπει στις καρδούλες των απανταχού μπιφτεκολάγνων των locals και των ξένων επισκεπτών της περιοχής. Aπό την τεράστια κι έξτρα λαχταριστή λίστα του Steve’s (που έχει και πιστομπέργκερ για τους πολύ μερακλήδες θα διαλέξουμε το Kaboom Kaboom (13€ με πατάτες) με μπιφτέκι μοσχαρίσιο, american cheese, blue cheese, μπέικον καπνιστό, καραμελωμένα κρεμμύδια, αυγό τηγανητό, nachos τσιπς και μαγιονέζα.

Cadillac Burgers

Μνησικλέους 6, Σύνταγμα, τηλ: 2103255240

Καλά κρυμμένο καλά μέσα στα στενά, κοντά στη Μητροπόλεως, το Cadillac ετοιμάζει σπιτικά μπέργκερ χωρίς να μας αποκαλύπτει τη μυστική κολασμένη συνταγή του. Εδώ η ποιότητα γέρνει τη ζυγαρία υπέρ της έναντι της ποιότητας και πολύ καλά κάνει αν μας ρωτάς γιατί όταν μιλάμε για μπεργκεροκατάνυξη το μέγεθος συνήθως δεν μετράει. Οι επιλογές μπόλικες στον κατάλογο για να ικανοποιηθεί κι ο πλέον ιδιότροπος ουρανίσκος με το ομώνυμο Cadillac μπέργκερ (9,50€ με πατάτες) να κερδά στο photo-finish με διπλό μπιφτέκι μοσχαρίσιο 170 γραμμαρίων, τυρί, μαρούλι, μπέικον, ντομάτα, καραμελωμένα κρεμμύδια & Candillac sauce.

Ekiben by Birdman

Σκούφου 15, Σύνταγμα, τηλ: 21 0325 0535

Το street food project του Άρη Βεζενέ στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, μετατρέποντας την Σκούφου σε μια από τις πιο χοτ γαστρονομικές πιάτσες του αθηναϊκού κέντρου.

Είναι πολύ πιθανό να γνωρίζεις ήδη ότι το το best seller του Ekiben είναι αναμφίβολα το πεντανόστιμο Birdman Smash με διπλό μπιφτέκι, διπλό τσένταρ, κόκκινο κρεμμύδι και καπνιστή Birdman ketchup. Zουμερότατο, νοστιμάτο κι άλλοι τέτοιοι αποθεωτικοί επιθετικοί προσδιορισμοί στον υπερθετικό βαθμό το χαρακτηρίζουν κι αν μας θεωρείς υπερβολικούς μια μπουκιά είναι αρκετή να διώξει μακριά όλες σου τις αμφιβολίες. Η τιμή του κάπως τσιμπημένη ωστόσο αφού κοστίζει 13,5€ χωρίς πατάτες.

Brisket Bro

Τσακάλωφ 14, Κολωνάκι, τηλ: 21 0364 3311

Καπνιστό κρεατάκι με low and slow τεχνική (12+ ώρες μαγείρεμα για να λιώνει στο στόμα) αναπαυμένο μέσα σε αφράτο ψωμάκι; Από πού πάμε να πάρουμε τη ντουντούκα μας και να φωνάξουμε ένα μεγαλόφωνο ναι. Από το Brisket Bro να πας κι όλα τα προβλήματά σου που σχετίζονται με την πείνα θα λυθούν άμεσα. Εδώ το μέγεθος εκτός από το μάτι κάνει διαφορά και στη γεύση κι αν δεν μας πιστεύεις δοκίμασε ένα Torre Doble burger (15,40 με πατάτες) σε αυθεντικό μπριός bun με διπλό μοσχαρίσιο μπιφτέκι 240 γραμμαρίων με διπλό cheddar, διπλό μπέικον, ντομάτα, άισμπεργκ, μαγιονέζα και honey mustard.

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v