10 χρήσιμα πράγματα που μπορεί να κάνει για σένα η τεχνητή νοημοσύνη

Η τεχνητή νοημοσύνη έχει βελτιωθεί ραγδαία και οι εφαρμογές της μπορούν πλέον να κάνουν ευκολότερη κάθε πτυχή της καθημερινότητάς σου.

10 χρήσιμα πράγματα που μπορεί να κάνει για σένα η τεχνητή νοημοσύνη

erminator, παντελής αφανισμός του ανθρωπίνου γένους και καταστροφή της γης. Όχι εντάξει, η τεχνητή νοημοσύνη δεν έχει εξελιχθεί ακόμα τόσο πολύ, και προς το παρόν φαίνεται να είναι προς όφελος της ανθρωπότητας.

Προς το παρόν.

Δες παρακάτω τι μπορεί να κάνει το ΑΙ το επιούσιο για να γίνει η ζωούλα σου πιο απλή.

Να σε βοηθήσει να γράφεις καλύτερα

Εργαλεία AI, όπως το Grammarly και το QuillBot, μπορούν να σε βοηθήσουν να γράφεις καλύτερα δοκίμια, αναρτήσεις, email και καθημερινά μηνύματα. Αυτές οι «έξυπνες» διαδικτυακές εφαρμογές, εξοπλίζονται με αλγόριθμους επεξεργασίας γλώσσας τελευταίας τεχνολογίας, μπορούν να διορθώσουν γραμματικά λάθη, να βελτιώσουν το λεξιλόγιο και τη δομή των προτάσεων. Βελτιώνουν επίσης το στυλ, τον τόνο και τη σαφήνεια της γραφής, κάνοντας ένα κείμενο πιο πειστικό και ελκυστικό.

Να σου μάθει να επενδύεις

Οι επενδύσεις συνήθως είναι μια περίπλοκη και επικίνδυνη προσπάθεια, αλλά με την τεχνητή νοημοσύνη, τα πράγματα γίνονται πιο απλά. Εργαλεία που υποστηρίζονται από AI, όπως το Trade Ideas ή το Tickeron, μπορούν να παρέχουν πληροφορίες αγοράς σε πραγματικό χρόνο, να προβλέπουν τάσεις και να προτείνουν κερδοφόρες συναλλαγές. Αναλύουν τεράστιες ποσότητες δεδομένων, μαθαίνοντας από μοτίβα και κάνοντας προβλέψεις με αξιοσημείωτη ακρίβεια.

Να κάνει brainstorming και να σου δώσει απαντήσεις

Τα chatbots όπως το ChatGPT και το Google Bard είναι χρήσιμα εργαλεία για να πάρεις απαντήσεις σε ερωτήσεις ή απλά για να σου δώσουν ιδέες πάνω σε οποιοδήποτε αντικείμενο. Αν και δεν είναι όλες οι απαντήσεις 100% ακριβείς, συχνά σου δίνουν ένα καλό σημείο εκκίνησης. Αν για παράδειγμα θες βοήθεια με μια εργασία ή μια παρουσίαση, τα chatbots θα σου δώσουν τις απαντήσεις που χρειάζεστε. Αντίστοιχα, οι AI voice assistants όπως το Amazon Alexa και το Apple Siri είναι εξίσου καλές επιλογές για να πάρεις τις απαντήσεις που ζητάς.

Να καθαρίσει το σπίτι σου

Με την τεχνητή νοημοσύνη, μπορείς να πας στη δουλειά και να γυρίσεις σε ένα πεντακάθαρο σπίτι χωρίς κόπο. Αν προς το παρόν δεν μπορεί να καθαρίσει σε βάθος ολόκληρο το σπίτι, την αγγαρεία της σκούπας μπορεί εύκολα να τη φέρει εις πέρας. Με συσκευές όπως το Roomba, μπορείς να ορίσεις χρονοδιάγραμμα για τον καθαρισμό. Ορισμένες «έξυπνες» σκούπες μάλιστα, αδειάζουν τον κάδο μόνες τους, οπότε ούτε για αυτό θα χρειαστεί να ανησυχήσεις.

Και να το κάνει ασφαλές

Οι web κάμερες στα «έξυπνα» σπίτια αξιοποιούν την τεχνητή νοημοσύνη για να ανιχνεύουν ασυνήθιστη δραστηριότητα, να στέλνουν ειδοποιήσεις για άγνωστα πρόσωπα και ακόμη και να επικοινωνούν με τις αρχές εκ μέρους σου. Η λειτουργία Hunches της Alexa για παράδειγμα μπορεί να προβλέψει πιθανά προβλήματα, όπως μια ξεκλείδωτη πόρτα ή μια συσκευή που έχει παραμείνει ανοιχτή.

Να στα κάνει λιανά

Η κατανόηση πολύπλοκων εννοιών μπορεί να είναι δύσκολη, αλλά η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να απλοποιήσει την κατάσταση. Είτε παλεύεις με την κβαντική φυσική είτε προσπαθείς να εξηγήσεις τη φωτοσύνθεση σε ένα μαθητή της πέμπτης δημοτικού, η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να αναλύσει σύνθετες ιδέες σε απλές και να σου τα εξηγήσει ωραία. Μπορείς να ρωτήσεις οτιδήποτε, και αφού χρησιμοποιήσει την τεράστια βάση γνώσεων και τις δυνατότητες επεξεργασίας γλώσσας να σου παρέχει μια σαφή, συνοπτική απάντηση.

Να σου φτιάξει τις φωτογραφίες

Στην ψηφιακή εποχή, μια φωτογραφία αξίζει χίλια likes και η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να σε βοηθήσει να τα πάρεις. Εργαλεία ΑΙ, όπως το Luminar του Skylum, μπορούν να βελτιώσουν τις φωτογραφίες, να οξύνουν φυσικά τις θολές εικόνες, να αντικαταστήσουν εύκολα το φόντο και να κάνουν ένα σωρό πράγματα που πριν γίνονταν πολύ πιο δύσκολα.

Να ετοιμάσει ταξίδι

Μοναχά για πάρτη σου. Πλατφόρμες όπως το Roam Around και το Curiosio αξιοποιούν την τεχνητή νοημοσύνη για να παρέχουν εξατομικευμένα ταξιδιωτικά σχέδια, προτείνοντας τις καλύτερες διαδρομές, καταλύματα και αξιοθέατα. Λαμβάνουν υπόψη τις προτιμήσεις σου, το μπάτζετ ακόμα και τον καιρό. Σου παρέχουν τη δυνατότητα να εξερευνήσεις νέα μέρη πριν τα επισκεφτείς και να έχεις έναν έμπειρο online ταξιδιωτικό οδηγό για παρέα.

Να σε κάνει να κοιμάσαι καλύτερα

Ο ύπνος είναι απαραίτητος για την υγεία και την παραγωγικότητα και η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να σε βοηθήσει να έχεις όνειρα γλυκά. Το Google AI, για παράδειγμα, ενισχύει τις λειτουργίες παρακολούθησης και ανάλυσης ύπνου σε συσκευές όπως το Fitbit, το Pixel Watch και το Nest Hub μέσω αλγορίθμων μηχανικής εκμάθησης. Αυτές οι εξελίξεις επιτρέπουν εξατομικευμένες πληροφορίες ύπνου, συμπεριλαμβανομένων των προφίλ ύπνου, του δείκτη ύπνου, της ανίχνευσης βήχα και ροχαλητού, του Smart Wake και του Sleep Sensing, και σε βοηθούν να βελτιώσεις την ποιότητα του ύπνου.

Και να σου γράψει κώδικα

Αν και το ChatGPT μπορεί να γράψει απλό κώδικα από μόνο του, εργαλεία όπως το Bugpilot χρησιμοποιούν το AI για τον εντοπισμό σφαλμάτων στον κώδικά σου, τη λήψη βίντεο από αναφορές σφαλμάτων από τους χρήστες, την παροχή έξυπνων λύσεων, και την πρόταση βελτιστοποιήσεων. Είτε είσαι εξπέρ προγραμματιστής είτε αρχάριος στον προγραμματισμό, αυτά τα εργαλεία μπορούν να σου εξοικονομήσουν χρόνο και να ελαχιστοποιήσουν την ταλαιπωρία.

Με πληροφορίες από juliety.com

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v