Τέλειες μονοήμερες για φαγητό και (πρώτο;) μπάνιο

Πεινάσαμε, και θέλουμε βουτιές και εκδρομή και μάσα, πειράζει; Όχι, δεν πειράζει. Παίρνουμε τα κουβαδάκια μας και πάμε σε τέλειες παραλίες κοντά στην Αθήνα.

Τέλειες μονοήμερες για φαγητό και (πρώτο;) μπάνιο

Από την Επίδαυρο ως το Δασκαλειό κι από εκεί στην Αίγινα και στο Αγκίστρι, οι μονοήμερες μας έχουν ωραίες παραλίες, και ακόμα πιο ωραίες ταβέρνες για την μάσα την επιούσια μετά τις βουτιές.

Μάζεψε τα απαραίτητα, φόρτωσε το αυτοκίνητο και ακολούθα, έχουμε τις καλύτερες εκδρομικές προτάσεις.

Στην Παναγίτσα στην Επίδαυρο

Χάρτης εδώ 

Μικρή και πεντακάθαρη, με ψιλό χαλικάκι, η παραλία της Παναγίτσας στην Επίδαυρο, κοντά στον οικισμό της Παναγίας είναι ό,τι ακριβώς χρειάζεσαι για να ξεγνοιάσεις. Έχει λίγα μέρη φυσικής σκιάς, οπότε η ομπρέλα επιβάλλεται, ενώ ο δρόμος που την προσεγγίζει είναι χωμάτινος και θέλει προσοχή, ιδανικά άσε το αυτοκίνητο πάνω και περπάτα μερικά λεπτά πριν βουτήξεις στα κρυστάλλινα νερά της.

Και όταν πεινάσεις, θα οδηγήσεις ως το Γιαλάσι, όπου το Καλογερικό σερβίρει σε τραπεζάκια έξω μέσα στη φύση, με πανέμορφη θέα, νοστιμότατα σπιτικά μαγειρευτά, αλλά και κρεατικά σχάρας τα οποία θα ικανοποιήσουν πλήρως τον ουρανίσκο σου. Από τον κατάλογό του δοκίμασε οπωσδήποτε το σαγανάκι, την χορτόπιτα, την σπιτική τυροκαυτερή, το ταμπουλέ, το μοσχαράκι με μελιτζάνα, τα μοσχαρίσια μπιφτέκια και τα ντολμαδάκια. Συνοδεία κρασιού, ο λογαριασμός στα 20-25€ κατ’ άτομο.

Στην Χαλικιάδα στο Αγκίστρι

Χάρτης εδώ 

Μιάμιση ώρα απόσταση με το ferry boat από τον Πειραιά, ή 55 λεπτά με το ιπτάμενο δελφίνι, το Αγκίστρι είναι διακοπές σε συσκευασία μονοήμερης. Αν δεν πάρεις μεταφορικό, θα βουτήξεις στην περίφημη Χαλικιάδα, που απέχει περί τα 15 λεπτά περπάτημα από το λιμάνι και φημίζεται για το πιο εξωτικό τοπίο του Σαρωνικού. Προσοχή μόνο: το μονοπάτι που καταλήγει στην παραλία είναι απότομο, και χρειάζεται λίγη προσοχή.

Διάβασε επίσης: Όσα προλαβαίνεις να κάνεις μια μέρα στο Αγκίστρι

Λίγο πιο πάνω από την παραλία της Χαλικιάδας, η Αλκυόνη είναι από τους πιο στάνταρ προορισμούς για μεζεδάκια, αλλά και μαγειρευτά ή πιάτα σχάρας, και σούπερ φρέσκα θαλασσινά, σε γενναίες μερίδες. Οι κατασκηνωτές της περιοχής πίνουν νερό στ’ όνομά της, και το μπαλκονάκι της πάνω από το κύμα προσφέρει και φανταστική θέα για να σου ανοίξει – κι άλλο – η όρεξη. Ο λογαριασμός στα 15-20€/ άτομο, με κρασί.

Στην Αιγινήτισσα (πού αλλού;) στην Αίγινα

Χάρτης εδώ 

Πηγή: aeginaproject.com

Είναι κοντά, έχει φτηνά ακτοπλοϊκά και γενικώς είναι ό,τι πρέπει για αυθημερόν βουτιές, φαγάκι και πάλι πίσω. Δημοφιλής και κοσμαγάπητη παραλία στην Αίγινα, η Αιγινήτισσα είναι κι αυτή αμμουδερή, με ρηχά νερά κι ένα σούπερ κεφάτο beach bar, το οποίο φτιάχνει και το ξακουστό Μοχίτο Φιστίκι που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις. Κατά τα λοιπά, η παραλία μαζεύει σχεδόν αποκλειστικά νεαρόκοσμο, που την αγαπά για τις ανεβαστικές μουσικές και την ατμόσφαιρα ολοήμερου πάρτι.

Διάβασε επίσης: Αυτές είναι οι καλύτερες παραλίες στην Αίγινα

Εξίσου δημοφιλής και σταθερή αξία για καλό φαγητό στο νησί, η ομώνυμη ταβέρνα βρίσκεται σε σούπερ σημείο κοντά στη θάλασσα, βλέπει το γαλάζιο και σερβίρει νοστιμότατα θαλασσινά πιάτα, αλλά και μεζέδες για να τσιμπολογήσεις ενώ απολαμβάνεις το ουζάκι σου. Καλαμαράκια τηγανιτά, σαλάτα σταμναγκάθι, φοβερή φέτα σε φύλλο μέλι, κρασάτο χταποδάκι, ριζότο γαρίδας με παρμεζάνα, σκορδαλιά με φυστίκι (ναι, κι όμως!), γαρίδες σαγανάκι και τηγανιτά μπαρμπουνάκια ξεχωρίζουν στον κατάλογο. Λογαριασμός με ουζάκι, στα 25€ το άτομο.

Στο Δασκαλειό, Δασκαλειό, Δασκαλειό

Επι τρία γιατί τρεις είναι και οι παραλίες που θα βρεις εδώ. Μία μόλις ώρα από το κέντρο της Αθήνας, η πρώτη παραλία του Δασκαλειού είναι βοτσαλωτή και ευρύχωρη, η δεύτερη έχει άμμο αλλά κάπως μικρότερη έκταση, και η τρίτη έχει επίσης άμμο και ρηχά νερά. Και οι τρεις έχουν beach bar και είναι οργανωμένες σε ένα τμήμα τους, με ξαπλώστρες και ομπρέλες, θα βρεις όμως και άφθονο ελεύθερο χώρο αν προτιμάς να απλώσεις τις ψάθες, τις πετσέτες και τα λοιπά συμπράγκαλά σου.

Διάβασε επίσης: Μια τέλεια μονοήμερη για μπάνιο και φαγητό στο Δασκαλειό

Και αφού χορτάσεις θάλασσα, θα βάλεις πλώρη για Πανόραμα, όνομα και πράγμα, που απολαμβάνει φανταστική θέα από ψηλά στην τρίτη παραλία του Δασκαλειού και σερβίρει ολόφεσκο ψάρι  και πεντανόστιμα θαλασσινά όπως γαριδομακαρονάδα, θράψαλο γεμιστό με φέτα και ντομάτα, αχνιστά μύδια και κριθαρώτο θαλασσινών. Λογαριασμός με ουζάκι, στα 25€ περίπου το άτομο αν μείνεις στα θαλασσινά και δεν πάρεις μεγάλο φρέσκο ψάρι.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v