Πού να φας μεζεδάκια με λιγότερα από 15€ το άτομο;

Βγήκαμε για μεζεδάκια στην πρωτεύουσα συνδυάζοντας το τερπνόν της γεύσης μετά του ωφελίμου της τσέπης και δεν το κουνάμε πια από εδώ.

Πού να φας μεζεδάκια με λιγότερα από 15€ το άτομο;

Οι μεζέδες είναι παντός καιρού κι εποχής, όμως όπως και να το κάνουμε το καλοκαιράκι τους λιμπιζόμαστε πιο συχνά ένεκα και των υψηλών θερμοκρασιών που μας αναγκάζουν να ξεπορτίζουμε ακόμη συχνότερα. Επειδή ωστόσο υπάρχουν κι οι διακοπές στον ορίζοντα, το ταμείον είναι μείον για τους περισσότερους επομένως φροντίζουμε να κάνουμε έγκαιρα τα κουμάντα μας και να μην παίρνουν τα μυαλά και τα πορτοφόλια μας αέρα. Αντίθετα βάζουμε στο πάνω ράφι των επιλογών value for money μεζεδοπωλεία με προσιτές τιμές και τρωγοπίνουμε στην υγειά σου.

Αυλή

Αγίου Δημητρίου 12, Ψυρρή, τηλ.:21 0321 7642

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Ross Holdsworth (@madeinmelburn)

Μια παλιά αυλή βγαλμένη από την δεκαετία του ’60 κρύβεται πίσω από την (όχι και τόσο μυστικά πια) αυλόπορτα της Αγίου Δημητρίου στου Ψυρρή. Στον στενόμακρο χώρο απλώνονται τραπεζάκια, στα οποία καταφτάνουν κεφτεδάκια, λουκάνικα, κλασικά ορεκτικά και ποικιλίες μεζέδων που ετοιμάζονται στα τηγάνια στην άκρη της αυλής. Eδώ απολαμβάνεις απλούς αλλά νόστιμους μεζέδες, ελληνική μουσική και νοσταλγική ατμόσφαιρα, συνοδεύεις με ούζο και πληρώνεις περί τα 12-15€ κατ’ άτομο.

Το καφενείο του Ρίζου

Ακάμαντος 2, Θησείο, τηλ: 2103457825

O ιστορικός Ρίζος της οδού Ακάμαντος αναβιώνει στη γειτονιά του Θησείου, κρατώντας αρκετή από τη ρετρό αίγλη του, με κάποιες μοντέρνες προσθήκες στον κατάλογο. Πιάνουμε θέση στα λευκά του τραπεζάκια και απολαμβάνουμε χειροποίητες ποικιλίες για απογευματινά ουζάκια, δροσερή σαλάτα με πλιγούρι, πεπόνι και μυρωδικά, μαραθόπιτα, στριφτάρια και μαμαδίσια πιάτα ημέρας, όπως κρύα σούπα με πολύχρωμα καρότα, αγκινάρες και σάλτσα σελινόριζας. Ο λογαριασμός για ένα όμορφο μεσημεριανό τσιμπολόγημα στα 15€/ άτομο, με κρασί ή ουζάκι.

Τσουλήθρα

Σαλαμίνος 64, Μεταξουργείο, τηλ.: 211 4035686

Αγαπημένος μεζεδοκαφενές η Τσουλήθρα με τη μυστική της αυλίτσα κλέβει τις εντυπώσεις και γεμίζει τα τραπεζάκια της καθημερινά. Εδώ γίνεται της μεζεδοκατάστασης με τις προσιτές τιμές να αποτελούν έναν καλό έξτρα λόγο να «ανέβεις» στην Τσουλήθρα.

Μην φύγεις από εκεί αν δεν δοκιμάσεις τα καλύτερα πιάτα του μενού σαν τα κεμπαπάκια με σος γιουρτιού, οι πανσετούλες, το ψητό μανούρι και το λουκάνικο στη σχάρα. Ο λογαριασμός θα κυμανθείς περί τα 10-12€ το άτομο με μπύρες, ρακές ή κρασί.

Πυρολίκι

Μεγάλου Αλεξάνδρου 117, Μεταξουργείο, τηλ: 21 0342 0293

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Piroliki (@piroliki_restaurant)

Το Πυρολίκι είναι αγαπημένο μας στέκι στο Μεταξουργείο αφού συνδυάζει πεντανόστιμα μεζεδάκια και value for money τιμές που μπορούν να σηκώσουν όλα τα πορτοφόλια. Μπιφτέκι προβατίνας, σκιουφιχτά ζυμαρικά, σφακιανή πίτα με μέλι και σουσάμι, απάκι κοτόπουλο με πορτοκάλι, φορμαέλα με ταρτάρ ντομάτας, χταπόδι σχάρας με κρέμα γλυκοπατάτας και λουκάνικο αγριογούρουνου είναι τα πιάτα που δεν πρέπει να λείψουν από το τραπέζι σου. Μαζί με τα συνοδευτικά κρασάκια ο λογαριασμός δεν θα ξεπεράσει τα 12-15€ το άτομο.

Ο Τυπογράφος

Κοδράτου 18 & Κεραμέων 14, Mεταξουργείο, τηλ: 2130993067

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Meze Artizanal (@o_typografos)

Τυπογράφε τράβα μια φωτογραφία να θυμόμαστε όλοι μαζί τις παρέες που τρωγοπίνουν σε ένα από τα πιο κεφάτα στέκια του Μεταξουργείου. Ο χώρος, όπως μπορείς να καταλάβεις από το όνομα, είναι ένα παλιό τυπογραφείο που μετατράπηκε σε ένα υπέροχο μεζεδοπωλείο που το ακολουθεί πιστό κοινό. Η κουζίνα του είναι το μεγάλο ατού του Τυπογράφου, αφού μπορείς να δοκιμάσεις ριζότο με τριλογία μανιταριών αρωματισμένο με μαύρη τρούφα, μπριζολάκια λαιμού, ντολμαδάκια χειροποίητα με συνταγή της γιαγιάς Μαριάννας, χειροποίητο μοσχαρίσιο μπιφτέκι με αφράτο πιτάκι, ντοματοκεφτέδες και σαγανάκι με τέσσερα τυριά και ζυμαρικά με απάκι και ντοματίνια. Πολύ συχνά στον χώρο διοργανώνονται λαϊκές ή τζαζ βραδιές για να μην τσιμπολογάς ξεροσφύρι. Ο λογαριασμός μαζί με τα κρασάκια σου στα 15€ το άτομο.

Ρακί Αμάν Μεζέ

Aγίας Λαύρας 4, Αιγάλεω, τηλ.: 21 0531 2974

Ένας από τους βασικούς λόγους για τους οποίους ο πεζόδρομος με τα ρακάδικα στην Αγίας Λαύρας στο Αιγάλεω έγινε ένα από τα πλέον πολυσύχναστα σημεία των δυτικών προαστίων κι όχι μόνο ήταν φυσικά οι φοιτητοπαρέες από τα πρώην ΤΕΙ Αθηνών και νυν Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Η στόμα με στόμα διαφήμιση πολλαπλασίασε και τα τραπέζια του Ρακί Αμάν Μεζέ που επεκτείνεται χρόνο με τον χρόνο αυξάνοντας τα τραπεζάκια του.

Το Ρακί Αμάν Μεζέ προσφέρει μια τίμια εμπειρία γεύσεων και διασκέδασης με εξαιρετικά πιάτα όπως καγιανά με σουτζούκι, μανιτάρια α λα κρεμ, ντολμαδάκια γιαλαντζί, μελιτζάνα φούρνου, παστουρμαδόπιτα, μπουγιουρντί, μπιφτέκι γεμιστό με τυριά, σνίτσελ κοτόπουλο αλλά και τους ταμπλάδες με τα κρεατικά. Μαζί με χύμα κρασί ο λογαριασμός δεν πρόκειται να ξεπεράσει τα 12-15€ κατ΄ άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v