Με τι να αντικαταστήσω την κρέμα γάλακτος;
Δες τις πιο εύκολες και αποτελεσματικές εναλλακτικές για να αντικαταστήσεις την κρέμα γάλακτος στις συνταγές σου.
Δες τις πιο εύκολες και αποτελεσματικές εναλλακτικές για να αντικαταστήσεις την κρέμα γάλακτος στις συνταγές σου.
Ετοιμάζεις μια συνταγή και ξάφνου συνειδητοποιείς ότι δεν έχεις κρέμα γάλακτος; Θες να μειώσεις κάπως τις θερμίδες από αυτήν την «βόμβα»;
Μικρό το κακό, δες πώς θα την αντικαταστήσεις.
Γιαούρτι και γάλα
Ανακάτεψε λίγο στραγγιστό γιαούρτι με πλήρες, άπαχο ή ακόμα και φυτικό γάλα. Ως μπόνους, θα έχεις έξτρα πρωτεΐνη και προβιοτικά. Φρόντισε να συνδυάσεις ίσα μέρη στραγγιστό γιαούρτι και γάλα για να πετύχεις μια παχιά υφή σαν κρέμα. Αντικαθιστά την κρέμα σε αναλογία 1:1.
Ο συνδυασμός δεν ενδείκνυται σε συνταγές που χρειάζονται χτύπημα. Η σχετικά χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά του γιαουρτιού επίσης δεν ταιριάζει σε επιδόρπια όπως κέικ και γλυκά ζαχαροπλαστικής.
Γάλα (κανονικό ή φυτικής προέλευσης) και ελαιόλαδο
Το ελαιόλαδο προσθέτει πλούτο και όγκο στο πιάτο, ενώ παρέχει μια δόση υγιεινών λιπαρών που δεν έχει η κρέμα γάλακτος. Συνδύασε 2/3 του φλιτζανιού οποιοδήποτε γάλα (κανονικό, σόγια, βρώμη κ.λπ.) με 1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτό το μείγμα ως υποκατάστατο για 1 φλιτζάνι κρέμα.
Ο συνδυασμός δεν είναι καλός για πιάτα που απαιτούν χτύπημα π.χ. μαρέγκα ή παγωμένη κρέμα.
Τυρί κότατζ και γάλα
Φτιαγμένο από το τυρόπηγμα του αγελαδινού γάλακτος, το κότατζ είναι γεμάτο πρωτεΐνες και άλλα θρεπτικά συστατικά που το κάνουν μια εξαιρετική και θρεπτική εναλλακτική. Σε ένα μπλέντερ, χτυπάς το τυρί κότατζ μέχρι να γίνει ομοιογενές και βάζεις ελάχιστο γάλα. Αντικαθιστά την κρέμα σε αναλογία 1:1.
Το τυρί cottage έχει υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο, οπότε αν δεν θες αλάτι, ίσως επιλέξεις κάποιο με χαμηλότερη περιεκτικότητα ή να δοκιμάσεις να μειώσεις την περιεκτικότητα σε αλάτι στη συνταγή ή να το παραλείψεις τελείως.
Τυρί κρέμα
Γάλα + κρέμα = αυτό το νοστιμότατο τυρί κρέμα που βάζουμε σε σάντουιτς ή σε cheesecakes. Σε ορισμένες συνταγές, το τυρί κρέμα είναι ό,τι πρέπει για να αντικαταστήσει την κρέμα γάλακτος. Σημείωσε όμως πως δεν μπορείς να το χρησιμοποιήσεις σε συνταγές που χρειάζονται χτύπημα.
Γάλα και βούτυρο
Αν θες να αντικαταστήσεις την κρέμα γάλακτος και θες τα λιπαρά της, ο καλύτερος τρόπος είναι με βούτυρο και γάλα. Πάρε αγελαδινό βούτυρο και χτύπα το πολύ καλά μαζί με το γάλα στο μίξερ. 200 ml γάλα με 3 κουταλιές βούτυρο θα σου δώσουν 250 ml κρέμα γάλακτος.
Επίσης δεν ενδείκνυται για σαντιγί, παγωτό ή άλλες συνταγές που θέλουν χτύπημα της κρέμας γάλακτος.