Ο χειμωνιάτικος καφές με θέα θάλασσα έχει άλλη χάρη

Ο χειμώνας δεν μας εμποδίζει από το να απολαύσουμε τα καφεδάκια μας (στα ζεστά πάντα) με θέα θάλασσα.

Ο χειμωνιάτικος καφές με θέα θάλασσα έχει άλλη χάρη

Το «θέα θάλασσα» θυμίζει καλοκαίρι, όμως και ο χειμώνας έχει την δική του θαλασσινή γλύκα. Γι’ αυτό κι εμείς πιάνουμε τραπεζάκι μέσα στα πιο όμορφα παραθαλάσσια καφέ, για φραπέ, φρέντο ή αχνιστούς καπουτσίνο.

Cruiser Exclusive Bar

Μαρίνα Φλοίσβου, τηλ: 21 0982 1494

Η Μαρίνα Φλοίσβου είναι μια από τις αγαπημένες μας περιοχές για βόλτες και άραγμα με θέα θάλασσα, και καφέ όπως το Cruiser είναι από εκείνα που θέλουμε να… ξαποστάσουμε όταν αυτές τελειώσουν. Με όμορφη θέα στις βαρκούλες, το Cruiser σερβίρει καθημερινά καφεδάκι από νωρίς το πρωί, μαζί με καλοφτιαγμένες γλυκές απολαύσεις αλλά και νόστιμα σνακ στο cosy εσωτερικό του.

Ιστιοπλοϊκός

Ακτή Μικρολίμανου, Πειραιάς, τηλ.: 210 4134084

Θέα στην θάλασσα, και από κατάστρωμα. Επειδή ο Ιστιοπλοϊκός είναι όνομα και πράγμα: με το που ανεβαίνεις τα ξύλινα σκαλιά της εισόδου, βρίσκεσαι σε ένα κυριολεκτικό κατάστρωμα πλοίου, κλειστό και cosy ελέω χειμώνα, ό,τι πρέπει για καφεδάκι αλλά και πλούσιο brunch μια ανάσα από το κύμα. Τα βράδια μεταμορφώνεται σε ξεφαντωτικό κλαμπ.

Έντεχνο

Ακτή Θεμιστοκλέους 154, Πειραϊκή, τηλ.: 210 4526683

Ανάμεσα στα ψαροταβερνάκια και τα ουζερί της Πειραϊκής θα βρεις αυτό το ατμοσφαιρικό, παρεΐστικο café bar, στο οποίο θα αράξεις με τις ώρες παίζοντας επιτραπέζια και απολαμβάνοντας κλασικό, μερακλίδικο φραπέ – αλλά και λοιπούς καφέδες. Αν πιάσεις θέση στο παταράκι του επάνω ορόφου θα έχεις ακόμα πιο ωραία θέα στη θάλασσα και τα βράχια της Πειραϊκής, ενώ αν πεινάσεις θα τσακίσεις κρέπες, σάντουιτς και φρεσκότατες σαλάτες.

Εν Πλω

Λεωφόρος Ποσειδώνος 4, Βουλιαγμένη, τηλ.: 210 9671770

Εκεί όπου η ακροθαλασσιά συναντά το ηλιοβασίλεμα, το Εν Πλω της Βουλιαγμένης είναι ένα all day café ορόσημο της περιοχής. Σε ειδυλλιακό σκηνικό που επιβεβαιώνει το όνομά του, στα άνετα τραπέζια του θα πιείς χαλαρός το καφεδάκι σου όσο ατενίζεις θάλασσα, ενώ αν θες να έρθεις εδώ μεσημέρι θα σε περιμένει ένα εκλεκτό μεσογειακό μενού. 

Nalu

Λεωφόρος Ποσειδώνος, Καλαμάκι, Ακτή Ηλίου, Άλιμος, τηλ: 2109880990

Ο όμορφος χώρος του Nalu στην Ακτή του Ήλιου είναι ένα all day καταφύγιο παντός καιρού, που μπορείς να επισκεφθείς από νωρίς για καφέ στις παρεΐστικες γωνιές του, στον όμορφο εσωτερικό χώρο ή πλάι στη θάλασσα και να δοκιμάσεις προσεγμένες μεσογειακές γεύσεις αργότερα, αν σε πιάσει πείνα. Παραμένει ανοικτό ως αργά, ανεβάζοντας ένταση με ελληνικές βραδιές και όχι μόνο.

Ark

Γρ. Λαμπράκη 2, Αστέρια Γλυφάδας, Γλυφάδα, τηλ: 2108948882

Αυτό το εκλεπτυσμένο καφέ με την κοσμοπολίτικη αύρα απολαμβάνει υπέροχη θέα θάλασσα σε απόσταση αναπνοής από τα τραπεζάκια του. Εδώ ο εσπρέσο συνοδεύεται από ανθρακούχο νερό, όπως συνηθίζεται στην Ιταλία, ενώ το brunch είναι ωραιότατο. Το (εξαιρετικό) φαγητό επιμελείται ο Γιάννης Μπαξεβάνης.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v