Κάθε μέρα μία νόστιμη ιδέα με λαχανικά στο πιάτο μας

Ο Μπάρμπα Στάθης απαντάει στην καθημερινή ερώτηση «Τι να μαγειρέψω σήμερα» παρέχοντας μία μεγάλη γκάμα λαχανικών για θρεπτικές και νόστιμες συνταγές.
Κάθε μέρα μία νόστιμη ιδέα με λαχανικά στο πιάτο μας

Κοτόσουπα με καλαμπόκι

Υλικά για 4 άτομα
1 συσκευασία Καλαμπόκι Μπάρμπα Στάθης 450+150γρ Δώρο
500 γρ. κοτόπουλο βρασμένο, κομμένο κομματάκια
4½ φλιτζάνια ζωμό κότας
½ φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
½ φλιτζανιού κεφαλογραβιέρα τριμμένη
1 κρεμμυδάκι φρέσκο
ψιλοκομμένος μαϊντανός για πασπάλισμα
λίγο αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση
1. Σε μια κατσαρόλα βράζετε το ζωμό κότας με τα ¾ του καλαμποκιού για 30΄. Αφήνετε τη σούπα να κρυώσει και μετά την πολτοποιείτε στο μίξερ.

2. Βάζετε τη σούπα πάλι στην κατσαρόλα, προσθέτετε το υπόλοιπο καλαμπόκι και τα κομματάκια του κοτόπουλου και τα βράζετε για άλλα 15΄.

3. Κλείνετε ή χαμηλώνετε πολύ την ένταση της φωτιάς, ρίχνετε στη σούπα την κρέμα γάλακτος και το τυρί, δοκιμάζετε το αλάτι το πιπέρι και προσθέτετε αν χρειάζεται, ανακατεύετε καλά και αφήνετε τη σούπα να μείνει πάνω στο ζεστό μάτι για 10΄.

4. Σερβίρετε τη σούπα στα πιάτα ζεστή και την πασπαλίζετε με το φρέσκο κρεμμυδάκι και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.



Το καλαμπόκι είναι πηγή πρωτεϊνών που συμβάλει στη διατήρηση της φυσιολογικής κατάστασης των οστών.

Βελούδινη σούπα ανάμικτων λαχανικών με μπρουσκέτες παρμεζάνας

Υλικά για 4 άτομα
1/3 φλ. έ.π. ελαιόλαδο
1 συσκευασία ανάμικτα λαχανικά για σούπα Μπάρμπα Στάθης (1.000 γρ.)
4 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος Μπάρμπα Στάθης
1-2 κλαδάκια σέλερι, σε ροδέλες
λίγο φρέσκο βασιλικό (προαιρετικά)
4 φλ. νερό ή σπιτικό ζωμό κότας
χυμό από 1 λεμόνι (προαιρετικά)
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τις μπρουσκέτες
2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
4 φέτες μπαγκέτας
1 κ.γ. θυμάρι ή βασιλικό φρέσκο ή αποξηραμένο
2 κ.γ. παρμεζάνα, τριμμένη

Για το σερβίρισμα
4 κ.σ. ξινή κρέμα ή γιαούρτι
λίγο φρέσκο σχοινόπρασο

Εκτέλεση
1. Σε φαρδιά κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λαχανικά για 6-8 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν, ανακατεύουντας συχνά με ξύλινη κουτάλα. Ρίχνουμε τα φρέσκα μυρωδικά και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε το νερό ή το ζωμό και τον χυμό του λεμονιού. Αφήνουμε τη σούπα να σιγοβράσει για 35 λεπτά.

2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 18ο0 C. Αλείφουμε με το ελαιόλαδο τις φέτες του ψωμιού, τις βάζουμε σε αντικολλητικό ταψί και τις πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά και την παρμεζάνα. Ψήνουμε τις μπρουσκέτες μέχρι να λιώσει η παρμεζάνα και να πάρουν ωραίο χρυσοκάστανο χρώμα.

3. Μόλις βράσουν τα λαχανικά μεταφέρουμε τη σούπα στο μπλέντερ και την χτυπάμε να γίνει χυλός. Την μοιράζουμε σε βαθιά πιάτα κι από πάνω στολίζουμε με 1 κουταλιά κρέμα ή γιαούρτι και λίγο σχοινόπρασο. Σερβίρουμε με τις μπρουσκέτες.



Τα ανάμικτα λαχανικά για σούπα είναι πηγή βιταμίνης C που αυξάνει την απορρόφηση του σιδήρου στον οργανισμό.

Βρείτε μας στο Facebook, Instagram και YouΤube κάνοντας κλικ στα εικονίδια.:





Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v