Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι οι γεύσεις που αντιλαμβανόμαστε είναι έξι, και όχι πέντε όπως πιστεύαμε ως τώρα. Δείτε ποια είναι η… νέα γεύση.
Παλαιότερο των 360 ημερών
Δεν ξέρουμε ακόμα αν υπάρχει έκτη αίσθηση, πάντως είμαστε πλέον βέβαιοι ότι υπάρχει έκτη γεύση. Όπως διαπίστωσαν ερευνητές του Πανεπιστημίου Purdue των ΗΠΑ, πέρα από το γλυκό, το αλμυρό, το πικρό, το ξινό και το umami, η ανθρώπινη γλώσσα αναγνωρίζει και την γεύση του καθαρού λίπους.
Όπως ανέφεραν οι ερευνητές στο περιοδικό «Chemical Senses» η έρευνά τους πραγματοποιήθηκε με μικρό αριθμό συμμετεχόντων, για να διαπιστώσουν πόσοι μπορούν να αναγνωρίσουν την «ξεχωριστή γεύση του λίπους» και είδαν ότι το 64% μπορούσε εύκολα να την ξεχωρίσει.
«Είναι πολύ ενδιαφέρουσα η άποψη ότι το λίπος αποτελεί ξεχωριστή γεύση» δήλωσε στο ABC News ο Robin Dando, επίκουρος καθηγητής Επιστήμης Τροφίμων στο Cornell University. «Τα νέα ευρήματα δείχνουν ότι υπάρχει ολόκληρος έξτρα μηχανισμός της γεύσης τον οποίο έως σήμερα δεν γνωρίζαμε».