Όλο νόμοι και αστυνόμοι

Oι χοντράδες στα Σώματα Ασφαλείας, είναι σύμφυτες με την ύπαρξή τους. Όταν οι άνθρωποι ήσαν χρηστοί, πριν 2.500 χρόνια, εξέλεγαν, μαζί με τον άρχοντα- πολέμαρχο και τους άλλους επί των οικονομικών, των θρησκευτικών των γυμνασιακών και των τελετουργικών άρχοντες, τον ”Αστυνόμο” που ως εκτελεστικά όργανα είχε 100 περίπου ”κορυνηφόρους”. Δηλαδή, άτομα οπλισμένα με ρόπαλα ή μακριά ραβδιά.

Κουμπαριές και... ”πράσσειν άλογα”

Η κουμπαριά, είναι χριστιανικός θεσμός, που οι ρίζες του ανάγονται στην αυστηρά δομημένη Ρωμαϊκή Πολιτεία. Ουσιαστικά είναι ένα τέχνασμα με το οποίο οι Ρωμαίοι ξεπερνούσαν τα όρια που έθετε η αυστηρά ταξική δομή της πολιτείας τους σύμφωνα με την οποία, κανείς δεν μπορούσε να αναλάβει ανώτατα αξιώματα στο Ρωμαϊκό Κράτος, αν δεν ανήκε στην ”ανώτατη τάξη”.

Καλλιτέχνες του μόχθου και αγελάδες του χρήματος

Λίγες ημέρες αφού ολοκληρώθηκε η Cow Parade, ορισμένοι συμμετέχοντες έσπευσαν να επιτεθούν σε διοργάνωση και διοργανωτές για ”κερδοσκοπία και προσπορισμό κέρδους”! Θανάσιμη προσβολή για μια ΕΤΑΙΡΙΑ όπως η Cow Parade International... Ο Ιοβόλος ανυπομονεί για την επιστροφή στην αθωότητα και έως τότε συμπαρίσταται στον καλλιτέχνη κ. Παυλόπουλο.

v