”Δουλάρες”: Μια σκληρή και… ατυχής προσπάθεια

Ο Κραουνάκης δε μας έχει συνηθίσει σε δουλειές από τις οποίες το κοινό φεύγει με πικρή γεύση. Και όμως, οι Δουλάρες, η φετινή πρόταση του ίδιου και της εξαιρετικά ταλαντούχας ομάδας (του) Σπείρα Σπείρα δύσκολα μπορεί παρά να απογοητεύσει και τους πλέον καλοπροαίρετους –και ανήκαμε σε αυτούς.

Ο θεός, οι κλέφτες και οι νοικοκυραίοι

Το έγκλημα ”των κυνηγών”, ανήμερα της Αγίας Αικατερίνης, θα μείνει χαραγμένο στη μνήμη μου. Αυτή τη φορά ο Παντοδύναμος, που ως γνωστόν, αγαπάει ΚΑΙ τον νοικοκύρη, έδειξε καθαρά την αποστροφή του στους κλέφτες της ηρεμίας μας: Τους σκότισε, τους παραπλάνησε, τους αποδιοργάνωσε, τους αποβλάκωσε ίσως μάλιστα ως Πανάγαθος και να τους …εξαπάτησε, χάριν του ποίμνίου του.

Η Υπουργός των... πέντε ηπείρων

Η κ. Πετραλιά μίλησε χθες για την αλλοτινή Ελλάδα των ”πέντε θαλασσών και των πέντε ηπείρων”. Τι ακριβώς συμβαίνει; Ξέρει η υπουργός τουρισμού κάτι που εμείς οι υπόλοιποι δεν καταφέραμε να μάθουμε στα χρόνια των εγκύκλιων σπουδών μας, ή πρόκειται για νέο δαιμόνιο σχέδιο προώθησης του ελληνικού τουρισμού;

Μάθανε πως γ...στε, πλακώσανε κι οι... φόροι

Μπορεί ο ρομαντικός τροβαδούρος του νέου κύματος, ο γνώστος Διονύσης Σαββόπουλος να σεμνύνεται πως πρόλαβε να δει τους ποιητές, ωστόσο η γενιά μας, είχε ακόμη μίαν χάρη: Πρόλαβε να αντικρύσει- έστω απ’ έξω- τα πολυτελή μπορντέλα και να ακούσει τους μεγαλύτερους να εξιστορούν τα όσα συνέβαιναν σε αυτά από άψης μέχρι σβέσεως φώτων. Αυτά βέβαια, παλιά. Προ φόρων.

v