Αν κλείσω σφιχτά τα μάτια μου η αλήθεια θα φύγει

Κάθε χρόνο τέτοιες μέρες διάφοροι θεσμοί της πατρίδας μας ανακαλύπτουν λόγους για να είμαστε όλοι εθνικά υπερήφανοι και βγάζουν τις απαραίτητες κορώνες που τονώνουν το εθνικό μας φρόνημα. Και όλα αυτά για να είμαστε σίγουροι ότι καμία διαφορετική άποψη δεν θα θαμπώσει την εικόνα μας.    

Διελκυστίνδα

Προσπαθώ να βρω σοβαρούς παιδαγωγικούς λόγους για τους οποίους οι συνενώσεις σχολείων είναι κάτι επιζήμιο για την ελληνική παιδεία. Αν συνεχίσω να μη βρίσκω, θα αναγκαστώ να δεχθώ ή ότι οι αντιδράσεις των καθηγητών είναι συνδικαλιστικές και μόνο ή ότι συμπαθώ την υπουργό (το πρώτο μού φαίνεται απείρως πιθανότερο).   

Για μια χούφτα μπάμιες

Είδα στο YouTube το τηλεοπτικό spot με τις μπάμιες και τον κύριο που επιστρέφει την καλή του στη μαμά της, το οποίο έχει ξεσηκώσει πλήθος αντιδράσεων. Συγγνώμη, αλλά πρέπει να εισαι πολύ-τσαντισμένη-με-τη-ζωή-σου φεμινίστρια για να θιχτείς από τη συγκεκριμένη διαφήμιση.   

Αμύνεσθαι περί πάρτης

Αν η κυβέρνηση μπορεί (όπως φάνηκε) να πετύχει καλύτερους όρους στο μνημόνιο μήπως οι διαμαρτυρίες του κόσμου έχουν νόημα;   

Μπου!

Κυκλοφόρησε ένα email και τρόμαξε το οικονομικό σύμπαν. Αποστολέας ήταν, λέει, υψηλόβαθμο τραπεζικό στέλεχος με εσωτερική πληροφόρηση ότι η χρεοκοπία  και η επιστροφή στη δραχμή είναι άμεση. τρέχαν οι τράπεζες να αποδείξουν ότι δεν είναι ελέφαντες. Λογικό. Όπως έστρωσαν να κοιμηθούν.        

v