Κτήμα Μανουσάκη: Τα κρασιά του Ροδανού μετακόμισαν στην Κρήτη

Βασικές πρώτες ύλες, λένε, για να φτιάξει κανείς καλό κρασί είναι -εκτός από το σταφύλι- το πάθος, το όραμα και μία γερή επένδυση σε χρόνο και χρήμα. Όλα αυτά χαρακτηρίζουν το Κτήμα Μανουσάκη που παράγει μερικά από τα πιο περιζήτητα κρασιά στην εγχώρια και διεθνή αγορά. Βρεθήκαμε στα Χανιά και το επισκεφθήκαμε.

Τρυγητός στην Αττική: Οινικά μυστικά στην... πόρτα μας

Στο Γκάζι μετακομίζει στις 8 Σεπτεμβρίου ο αττικός αμπελώνας, για να μας μυήσει –μέρες που είναι– στα μυστικά του τρύγου και του κρασιού, με εκθέσεις φωτογραφίας, wine parties, ξεναγήσεις και γαστριμαργικές απολαύσεις.

Κτήμα Χατζηγεωργίου: Το διαμάντι της λήμνιας γης

Μπορεί ο περισσότερος κόσμος να έχει ταυτίσει τη Λήμνο με το γλυκό Μοσχάτο κρασί της. Ωστόσο, το νησί είναι ένας εκκολαπτόμενος οινοτουριστικός παράδεισος, που παράγει πολλά και διαφορετικά στυλ κρασιών. Ακολουθήστε το In2Life στο οινικό «καμάρι» της Λήμνου, το κτήμα Χατζηγεωργίου.

Γνωριμία με την Cava: Το φινετσάτο Ισπανικό αφρώδες κρασί

Χωράει μία ολόκληρη Κάβα μέσα σε ένα μπουκάλι; Κι αν ναι, μπορούμε να την πιούμε με τη μία, ή είναι καλύτερα να την αφήσουμε… Κάβα; Αφήνουμε τα λογοπαίγνια και επισκεπτόμαστε το οινοποιείο Freixenet στην Β. Ισπανία, για να γνωρίσουμε την Cava, τον απολαυστικό ισπανικό αφρώδη οίνο.

Κτήμα Παπαγιαννάκου: Στην καρδιά του αττικού αμπελώνα

Τα Μεσόγεια της Αττικής βρίσκονται μόλις ένα τέταρτο μακριά από το Κέντρο της Αθήνας, ωστόσο οι περισσότεροι από μας δεν παίρνουμε την απόφαση να οργανώσουμε μία γρήγορη και διασκεδαστική οινο-τουριστική απόδραση στην περιοχή. Το In2Life σας προσκαλεί να επισκεφτείτε μαζί του ένα ολοκαίνουριο, υπερσύγχρονο οινοποιείο στο Μαρκόπουλο και σας υπόσχεται ότι θα αλλάξετε γνώμη μία για πάντα.

Ελληνικό κρασί και τουρισμός: Περιηγήσεις με τον Οίνο Οδηγό

Ήρθε η ώρα να πάρουμε το θέμα του οινοτουρισμού σοβαρά. Όχι μόνο εμείς που τον απολαμβάνουμε, αλλά όλοι όσοι παρέχουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που τον συνθέτουν. Το Πρώτο Συνέδριο για τον Ελληνικό Οινοτουρισμό θα γίνει φέτος τον Ιούνιο και χρειάζεται τη συμμετοχή και τη στήριξη όλων μας.

Κτήμα ΑΛΦΑ: Κρασί- "κράμα" φύσης και... τεχνολογίας

Το Κτήμα ΑΛΦΑ και τα κρασιά του είναι τόσο άρρηκτα συνυφασμένα με το διαχρονικά κορυφαίο ελληνικό κρασί, που δύσκολα κανείς θυμάται ότι μπήκε στη ζωή του Έλληνα οινόφιλου μόλις πριν από 3 χρόνια. Τι λέτε λοιπόν, δεν αξίζει τον κόπο να εξερευνήσουμε το πανέμορφο οινοποιείο στο Αμύνταιο πιθαμή προς πιθαμή;

Σαμπάνια Jacquesson: Από το ποτήρι του Ναπολέοντα... στο δικό μας!

Αν ο Μέγας Ναπολέων επέλεξε τη Σαμπάνια Jacquesson και δεν την αποχωρίστηκε μέχρι το τέλος, ποιοί είμαστε εμείς να τον αμφισβητήσουμε; Ακολουθούμε τα βήματα του θρυλικού στρατηλάτη και μπαίνουμε στα άδυτα του εκλεκτού οίκου της Καμπανίας, με ξεναγό τον ίδιο τον ιδιοκτήτη του, που βρέθηκε στην Αθήνα και μίλησε στο in2life αποκλειστικά.

Κατώγι Αβέρωφ: Με όνομα βαρύ, σαν ιστορία...

Βλέπουμε τη χαρακτηριστική του ετικέτα σε κάβες και σούπερ μάρκετ. Μπαινοβγαίνει στο σπίτι μας και βρίσκεται στο τραπέζι μας. Συχνά όμως ξεχνάμε – ή δεν φανταζόμαστε – πως κάθε του μπουκάλι είναι και ένα κομμάτι της ιστορίας του ελληνικού κρασιού. Επισκεπτόμαστε το Οινοποιείο και Ξενοδοχείο Κατώγι Αβέρωφ στο Μέτσοβο, και μαθαίνουμε πώς δημιουργήθηκε το πρώτο «καλό» εμφιαλωμένο κρασί στην Ελλάδα.

Νότιος Αφρική: Εκεί που τα διαμάντια... φυτρώνουν στα αμπέλια

Τα κρασιά της Νότιας Αφρικής τα τελευταία χρόνια «έχουν ρευμα» και δεν έχουν αφήσει κανέναν οινόφιλο ασυγκίνητο. Επειδή είναι πολύ πιθανό να τα βρείτε μπροστά σας σε κάποια έξοδο σας προσκαλούμε (όλα τα έξοδα πληρωμένα) για ένα γρήγορο αλλά περιεκτικότατο ταξίδι στις ομορφιές του Νοτιοαφρικάνικου αμπελώνα.

v