Οι πιο λαχταριστές συνταγές με κρέας και κοτόπουλο

Θέλετε να δοκιμάσετε λαχταριστούς συνδυασμούς με κρέας, κοτόπουλο και λαχταριστούς, φυσικούς πουρέδες;  Έχουμε τρεις νόστιμες ιδέες!
Οι πιο λαχταριστές συνταγές με κρέας και κοτόπουλο

Το κρέας σίγουρα αποτελεί μια από τις καλύτερες επιλογές για ένα θρεπτικό και νόστιμο γεύμα, όμως οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι και η... συνοδεία του οφείλει να είναι το ίδιο "δυνατή".

Γι' αυτό προτείνουμε τρεις υπέροχες συνταγές με βάση το κρέας, και τις συνοδεύουμε με εξαιρετικά γευστικούς πουρέδες λαχανικών. 

Μπιφτέκια γαλοπούλας με πουρέ

Τι χρειαζόμαστε:
• 1 συσκευασία φυσικός πουρές αρακάς Μπάρμπα Στάθης, 600γρ.
• 50 γρ. φυσικός πουρές καρότο Μπάρμπα Στάθης
• 500 γρ. κιμάς γαλοπούλας
• 1 κρεμμύδι, τριμμένο
• 1 αυγό
• 1 ½ κούπα τριμμένη φρυγανιά
• ¼ κούπας λάδι
• 2 κ.σ. ξύδι
• Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
• ¼ κ.γλ. σκόνη σκόρδο
• 150 ml. γάλα ή νερό
• 1 κ.σ βούτυρο

Τι κάνουμε:
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε 50 γρ. από τον πουρέ του αρακά και τον πουρέ του καρότου μαζί με 3 κ.σ. νερό και τους ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 5’ λεπτά. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τους πουρέδες που έχουμε φτιάξει, τον κιμά, το κρεμμύδι, το αυγό, την φρυγανιά, το λάδι, το ξύδι, τη σκόνη σκόρδου, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και τα ζυμώνουμε. Πλάθουμε τα μπιφτέκια και τα ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να ροδίσουν. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε τον υπόλοιπο πουρέ αρακά (550 γρ.), τα 150 ml. γάλα ή νερό και ανακατεύουμε για 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Στο τέλος, προσθέτουμε βούτυρο, αλάτι & πιπέρι. Συνοδεύουμε τα μπιφτέκια με τον πουρέ αρακά.


Πικάντικο κοτόπουλο στο γκριλ με πουρέ γλυκοπατάτας




Τι χρειαζόμαστε (για 2 άτομα):
• 1 συσκευασία φυσικός πουρές γλυκοπατάτα Μπάρμπα Στάθης, 600γρ.
• 8 μικρά φιλέτα κοτόπουλο από μπούτι
• 2 κ. σ. ελαιόλαδο
• Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• 1 πράσινο τσίλι ψιλοκομμένο
• 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
• 3 κ. σ. κόλιανδρο ψιλοκομμένο
• 60 ml χυμό λάιμ
• 1 κ.σ βούτυρο

Τι κάνουμε:
Αλείφουμε το κοτόπουλο με λίγο ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε το κοτόπουλο στο γκριλ για 10 - 15 λεπτά από κάθε πλευρά. Χτυπάμε στο μπλέντερ το τσίλι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον κόλιανδρο, το χυμό λάιμ, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και λίγο αλάτι. Όταν το κοτόπουλο ψηθεί, το περιχύνουμε με τη μισή σάλτσα. Σε μία κατσαρόλα, αδειάζουμε το περιεχόμενο της συσκευασίας φυσικός πουρές γλυκοπατάτα Μπάρμπα Στάθης και 120ml νερό ή γάλα. Σε μέτρια φωτιά, ανακατεύουμε συνεχώς για περίπου 5 λεπτά! Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε βούτυρο, αλάτι και πιπέρι. Σερβίρουμε το κοτόπουλο με τον πουρέ γλυκοπατάτας και την υπόλοιπη σάλτσα.


Αρνίσια παϊδάκια με πικάντικο πουρέ πατάτας και πουρέ αρακά με δυόσμο




Τι χρειαζόμαστε (για 4 άτομα):
• 12 παϊδάκια αρνίσια (μεγάλα)

Για τον πουρέ
• 1 συσκευασία φυσικός πουρές πατάτα Μπάρμπα Στάθης, 600 γρ.
• 1 συσκευασία φυσικός πουρές αρακάς Μπάρμπα Στάθης, 600 γρ. 
• 50 γρ. βούτυρο
• 2 κ. σούπας πικάντικη μουστάρδα με κόκκους
• 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
• 2 κ. σούπας φρέσκο δυόσμο
• 2 κ. σούπας ελαιόλαδο

Για την μαρινάδα
• 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
• 1 κ. σούπας τζίντζερ τριμμένο
• ½ κ. γλυκού κουρκουμά
• χυμό από 1 λεμόνι
• 2 – 3 κ. σούπας γιαούρτι

Τι κάνουμε:
Ανακατεύουμε τα υλικά της μαρινάδας σε χαμηλό μπολ και βάζουμε τα παϊδάκια. Τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 2 – 3 ώρες. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς με αέρα. Ακουμπάμε τα παϊδάκια σε σχάρα πάνω από ένα ταψί φούρνου. Τα ψήνουμε για 25 – 30 λεπτά. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το περιεχόμενο της συσκευασίας φυσικός πουρές πατάτας Μπάρμπα Στάθης και 150 ml γάλα ή νερό, προσθέτουμε την μουστάρδα και το σκόρδο και ανακατεύουμε πέντε λεπτά. Ετοιμάζουμε τον φυσικό πουρέ αρακά Μπάρμπα Στάθης με 100ml γάλα ή νερό, ρίχνουμε τον φρέσκο δυόσμο και ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε τα παϊδάκια με τους δύο πουρέδες.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v