Παρέα, μουσική, ζέστη και το απαραίτητο αλκοόλ. Σκέτο; Σε καμία περίπτωση. Δείτε έξι ανοιξιάτικες συνταγές για δροσιστικά κοκτέιλ.
Παλαιότερο των 360 ημερών
Το σκηνικό γνωστό: Μαζεύεστε σπίτι με φίλους, βάζετε την κατάλληλη μουσική, γιορτάζετε την άνοιξη. Κάτι όμως λείπει. Τι; Μα φυσικά ένα δροσερό κοκτέιλ για να σας κρατήσει συντροφιά τη νύχτα. Και αν τελειώσει; Τότε ξανά στην κουζίνα για τη δεύτερη γύρα. Κάπως έτσι είναι (ή πρέπει να είναι) τα πράγματα τώρα την άνοιξη για να ετοιμαζόμαστε για τις αντίστοιχες καλοκαιρινές νύχτες.
Παρακάτω συγκεντρώσαμε για εσάς έξι υπέροχες και δροσιστικές συνταγές για τα πρώτα κοκτέιλ του θέρους.
Cosmopolitan
Υλικά: 2 μεζούρες βότκα ή βότκα με άρωμα λεμόνι 1 μεζούρα cointreau ή grand marnier ή λικέρ triple sec 1 μεζούρα φρεσκοστυμμένο χυμο λάιμ 2 μεζούρες χυμό cranberry
Εκτέλεση: Χτυπάμε όλα τα υλικά σε σέικερ με πάγο, και στραγγίζουμε σε παγωμένο ποτήρι του μαρτίνι. Γαρνίρουμε με μια φετούλα λάιμ ή ένα κόκκινο κερασάκι μαρασκίνο. Πηγή.
Εκτέλεση: Σε ένα χαμηλό ποτήρι, βάζουμε τη ζάχαρη και στίβουμε το μισό λάιμ, κομμένο στα 4. Πιέζουμε τις φλούδες του λάιμ μέσα στο ποτήρι με ένα γουδί ή κουτάλι. Αφήνουμε για λίγο, και έπειτα προσθέτουμε τον σπασμένο πάγο και την Cachaca. Απολαμβάνουμε. Πηγή.
Space Gin Smash
Υλικά: Μια μεζούρα τζιν ¼ λεμονιού 2 πράσινα σταφύλια χωρίς κουκούτσια 1/8 πράσινο μήλο Λίγο απλό σιρόπι Φύλλα μέντας
Εκτέλεση: Σε ένα σέικερ ανακατεύουμε τη μέντα, το λεμόνι, τα σταφύλια, το μήλο και το σιρόπι. Προσθέτουμε το τζιν και γεμίζουμε με πάγο. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα ποτήρι κοντό και βάζουμε για γαρνιτούρα κλωναράκια μέντας. Πηγή.
Blackberry Mint Margarita
Υλικά: 5 μούρα 6 φύλλα μέντας 2 μεζούρες παλαιωμένη τεκίλα 1 μεζούρα χυμό λάιμ 1 μεζούρα σιρόπι μέλι (ένα μέρος νερό, ένα μέρος μέλι)
Εκτέλεση: Σε ένα σέικερ, λιώνουμε τα μούρα και τη μέντα. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα συστατικά και γεμίζουμε με πάγο. Χτυπάμε καλά και στραγγίζουμε στο ποτήρι, προσθέτοντας τριμμένο πάγο. Γαρνίρουμε με ένα κλωναράκι μέντας.
Jelly Shots
Υλικά: Βότκα ή ρούμι ή τζιν Ζελέ με άρωμα πορτοκάλι ή διάφορα φρούτα ζάχαρη
Εκτέλεση: Φτιάχνουμε το ζελέ φρούτων αντικαθιστώντας το κρύο νερό με αλκοόλ. Προσθέτουμε λίγη ζάχαρη. Βάζουμε το μείγμα σε παγοθήκες ή σε μικρά πλαστικά ποτηράκια και τα αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο. Πηγή.
Bellini
Υλικά: Αφρώδης οίνος ξηρός (πχ. Prosseco) Νέκταρ από ροδάκινο Ελάχιστη γρεναδίνη για το χρώμα
Εκτέλεση: Γεμίζουμε το 1/3 ενός ποτηριού σαμπάνιας (flute) με νεκταρ και προσθέτουμε μερικές σταγόνες grenadine. Συμπληρώνουμε με παγωμένο αφρώδη οίνο και σερβίρουμε. Πηγή.