Γεύσεις του Κόσμου: 3 εύκολες και υγιεινές συνταγές
Επιστρέφουμε από τις κραιπάλες των εορτών και φτιάχνουμε τρεις υγιεινές, εύκολες και νόστιμες συνταγές για αποτοξίνωση.
Παλαιότερο των 360 ημερών
γράφει και μαγειρεύει ο Θανάσης Κοφινάς από τους Tip the Chef
Επειδή οι γιορτινές μέρες πέρασαν και άφησαν πίσω τους αναμνήσεις, αλλά και περιττά κιλικία καλό θα ήταν να κάποιες διατροφικές αλλαγές για αποτοξίνωση και αναζωογόνηση του μεταβολισμού μας.
Τρεις εύκολες και διατροφικά ισορροπημένες συνταγές είναι η πρόταση μας για αυτή την εβδομάδα:
Εκτέλεση: Πλένουμε και καθορίζουμε τα λαχανικά. Κόψουμε τα λαχανικά σε κύβους. Τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα το ζωμό λαχανιών κρύο. Προσθέτουμε το καρότο και το κρεμμύδι και στη πρώτη βράση προσθέτουμε τα υπόλοιπη υλικά. Σιγοβράζουμε μέχρι τα υλικά να μαλακώσουν. Καλό θα ήταν να μην προσθέσετε επιπλέον αλάτι ή λάδι αλλά αρκετό πιπέρι ανάλογα με τα όρια σας στο.. καυτερό.
Εκτέλεση: Βράζουμε νερά αλατισμένο και το προσθέτουμε σε ένα μπολ με τη κινόα μέχρι να την καλύψει. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για περίπου 20 λεπτά Αφού η κινόα έχει φουσκώσει προσθέτουμε Ύλα τα υπόλοιπα υλικά και γαρνίρουμε με τον κόλιανδρο .
Κρέμα μήλου με γάλα καρύδας Υλικά: 2 μήλα 1/2 λίτρο γάλα καρύδας 1 κούπα νερό 3 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ Κανέλα Γλυκαντικό στέβια ή ζάχαρη
Εκτέλεση: Καθαρίζουμε τα μήλα και τα τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα. Προσθέτουμε και το γάλα καρύδας και βράζουμε. Προσθέτουμε το γλυκαντικό και τη κανέλα. Σε ένα μπολ διαλύουμε το κορν φλάουρ με το νερό. Αφού τα μήλα έχουν μαλακώσει αρκετά αλέθουμε και ξανατοποθετούμε στη κατσαρόλα. Προσθέτουμε και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε μέχρι η κρέμα να σφίξει.