Γεύσεις του κόσμου: Λαχταριστές συνταγές για cookies
Η παγκόσμια ημέρα “Eat a cookie” μας βρίσκει στην κουζίνα να ετοιμάζουμε τέσσερις λαχταριστές συνταγές για νόστιμα cookies.
Παλαιότερο των 360 ημερών
γράφει και ετοιμάζει τις γλυκές συνταγές η Yohanna D'Elia από τους Tip the Chef
Γεια σας! Είμαι η Yohanna, η ζαχαροπλάστης του Tip The Chef. Eίμαι από τη Βενεζουέλα,άλλα έχω Ιταλική καταγωγή και μένω στην Ελλάδα τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Πέρα από την αγάπη μου για την ζαχαροπλαστική, είμαι επίσης blogger, διατηρώντας blog που αφορά τα Food, Fitness και Fashion.
Στις 4 Δεκεμβρίου είναι η Διεθνής “Eat a Cookie Day”. Έτσι, σήμερα θα κάνουμε μαζί μερικές από τις αγαπημένες μου συνταγές μπισκότων!
Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς. Σε μίξερ (με φτερό) χτυπάμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να αφρατέψει. Χτυπάμε τα αυγά, σιγά-σιγά και ένα-ένα, χρησιμοποιώντας το σύρμα του μίξερ. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι και το Baking Powder, και το προσθέτουμε σιγά-σιγά στο μείγμα μας, σε χαμηλή ταχύτητα και ξανα ανακατεύουμε πάλι με το φτερό. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί, και να γίνει μια μαλακή ζύμη μπισκότων. Καταψύχουμε τη ζύμη τυλιγμένη σε μια μεμβράνη για 2 έως 4 ώρες. Όταν είναι έτοιμη, την ανοίγουμε και την κόβουμε σε σχήματα χρησιμοποιώντας έτοιμες φόρμες για μπισκότα (κουπάτ). Τοποθετούμε τα μπισκότα μας σε μια λαμαρίνα και τα ψήνουμε για 10-15 λεπτά, μέχρι να παίρνουν χρώμα στις άκρες. Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν πριν σερβίρουμε.
Εάν θέλουμε, μπορούμε να τα διακοσμήσουμε με γλάσο βανίλιας και κάποια χρωστική τροφίμων, αυτά θα βρείτε εύκολα και έτοιμα στο σουπερμάρκετ.
Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς. Χρησιμοποιώντας ένα σύρμα χεριού ή μίξερ με σύρμα, χτυπάμε τη ζάχαρη (και τη μαύρη και τη κρυσταλλική), τα αυγά, τη βανίλια και το λιωμένο βούτυρο μέχρι να ομογενοποιηθούν. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι και τη σόδα, και τα ενσωματώνουμε στο μείγμα μας. Αν έχετε μιξερ, θα χρησιμοποιούμε το φτερό, αλλιώς με ένα ξύλινο κουτάλι. Προσθέτουμε τα κομματάκια σοκολάτας και ενσωματώνουμε. Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι, ή τα χέρια, ξεχωρίζουμε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια και τα βάζουμε σε μια λαμαρίνα και τα ψήνουμε (να έχουν περίπου 5 cm απόσταση μεταξύ τους). Ψήνουμε μέχρι να πάρουν χρώμα στις άκρες (10-15 λεπτά) γιατί θέλουμε να μείνουν μαλακά τα μπισκότα μας στο κέντρο. Τα αφήνουμε να κρυώσουν πριν το σερβίρισμα.
Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς. Σε μίξερ (με φτερό), χτυπάμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα, προσθέτουμε το αλεύρι και χτυπάμε μέχρι να γίνει μια ζύμη που έχει τη υφή πλαστελίνης. Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι, ή τα χέρια, ξεχωρίζουμε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια, περίπου στο μέγεθος μιας μπάλας του γκολφ. Χρησιμοποιώντας τον αντίχειρά μας, πιέσουμε προς τα κάτω στην κορυφή σε κάθε μπαλάκι για να κάνει μια ρηχή τρύπα. Γεμίζουμε την τρύπα με ένα κουτάλι του γλυκού μαρμελάδα. Τοποθετούμε τα μπισκότα μας σε μια λαμαρίνα και τα ψήνουμε στο φούρνο για 25 - 30 λεπτά, μέχρι να παίρνουν χρώμα στις άκρες. Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν πριν τα σερβίρουμε.
Sugar-Free Μπισκότα βουτύρου με Κουκουνάρι / Pine Nuts (δίνει 24 μπισκότα) Υλικά: 160 γρ. βούτυρο 40 γρ. Μέλι 2 γρ. τζίντζερ ή κανέλα 1 κρόκο αυγού 50 γρ. κουκουνάρι / Pine Nuts
Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς. Βάζουμε όλα τα υλικά σε θερμοκρασία δωματίου, σε ένα μίξερ (με φτερό) και τα χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη. Χωρίζουμε τη ζύμη στα δυο, και την ανοίγουμε σε δύο μεγάλους κυλίνδρους. Χρησιμοποιώντας ένα καθαρό μαχαίρι, κόβουμε τα μπισκότα μας σε κομμάτια περίπου 2 cm πάχος. Παράλληλα, σε ένα μικρό τηγάνι, τηγανίζουμε τα Κουκουνάρια μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα, και τα αφήνουμε σε ένα πιάτο για να κρυώσουν. Παίρνουμε το κάθε μπισκότο και βουτάμε την κορυφή του στα κουκουνάρια, έτσι ώστε να κολλήσουν στο πάνω μέρος του μπισκότου. Τοποθετούμε τα μπισκότα μας σε μια λαμαρίνα και τα ψήνουμε στο φούρνο για 15 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα στις άκρες. Μπορούμε να τα διακοσμήσουμε με ζάχαρη άχνη εάν θέλουμε